-
Re: Piwo
Ja tam uważam że najlepsze z tych "zwykłych" piw, to znaczy ogólnie dostępnych to jest Heineken.
Wielu moich kolegów uważa że najlepszy jest Desperados, ale jako mi się tak znudził już.
Dobry jest jeszcze Kronenberg , tylko w Polsce nie wiem czy jest, za to we Francji jest po prostu wszędzie.
A z polskich?
Lech, Żywiec, Wraka innych polskich nie pijam
Ps.
Kronenberg dobry, ale nigdy nie kupujcie wersji Rough (mocnej) - tam po prostu czuć spiryta i trudno wypic chociaż jedną puszkę.
-
Przeważnie piję Tyskie i Żywca.Przepadam też za piwem miodowym Ciechan-coś słodkiego dla odmiany.
-
Harnaś piwo po ch** :lol: a tak serio to ostatnio posmakowało mi Brackie :mrgreen:
-
Franziskaner hefe-Weissbier importowane, drogie jak cholera ale ostatnią pensją wydałem w całości na nie :D Nie ma to jak pszeniczne piwo - przepyszne, teraz rozumiem dlaczego w Śreniowieczu browarników którzy używali słodu jęczmiennego karano chłostą (a dziś wszystkie pszeniczne).
-
na codzień pijam harnasia, żubra. W knajpach tyskie, lecha i żywieckie. W górach brackie, nad morzem bosmana. Dla mnie piwo musi mieć co najmniej 5 %. z rarytasów cenię żywieckiego portera
-
A ja powiem tak Żubr Żubr i Żubr XD ale jako chłopak z pod wschodniej granicy powiem tyle wole Vódke XD
Co do tych regionalnych to np takie Jabłonowe czyli piwa powyżej tam 8% to dla mnie siki , a mówię tak bo mam bar własny od 11 lat i wiem jacy ludzie co kupują i co piją ale każdy ma swój gust 8-) .
-
Ja słyszałem, że chłopaki z pod wschodniej granicy to gustują w spirycie w butelkach po oleju. :D
-
Okocim zawsze i wszędzie, a jak z kasą krucho to wtedy w grę wchodzi uboższa wersja czyli Harnaś. Od czasu do czasu pojawia się jeszcze Piast :)
-
mRe nie rozumiem co chcesz od spirtu rozrobiony z np limonką lub aronią smakuje 5 razy lepiej niż zwyczajna 40procentówka 8-)
-
Dokladnie ;) Jak sie zrobi cytrynowke na Sprytnym to mozna sie degustowac w nieskonczonosc. I nie tylko pod wschodnia ale tez na ziemi Sieradzkiej :D