Napisałem na TWCenter. Okazało się, że morza i jeziora maja rożne kolory przez co limit prowincji się wyczerpał :/
Po poprawieniu tego wszystko gra jak trzeba :)
Wersja do druku
Napisałem na TWCenter. Okazało się, że morza i jeziora maja rożne kolory przez co limit prowincji się wyczerpał :/
Po poprawieniu tego wszystko gra jak trzeba :)
nie zliczone są błędów modderów ;)
Dodałem nową prowincję Gdańsk w modzie SS RR/RC (usunąłem miasto Sharjah, bo przekroczyłbym limit 199 prow.). wszystko ładnie jest na mapce, ale jak chcę wrócić do kampanii (wczytanie save`a to wywala mnie do pulpitu). Wie ktoś może co źle zrobiłem??
PS. z loga nic nie wynika, pisze tylko o tym, że medek napotkał błąd i tyle.
http://images38.fotosik.pl/342/6c3e0dc235dd2e21m.jpg
Żartujesz? Liczyłeś na to, że po edycji mapy można wrócić do save? Przemyśl to. :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
Save nie uwzględnia też zmian w descr_strat, które są potrzebne do dodania prowincji...
Save ten pochodzi już z nowej mapy. Tzn, że powstał już na nowej mapie z Gdańskiem. Taki głupi to aż nie jestem, że wczytywałbym stare save-y pochodzące sprzed modyfikacji mapy.Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
qrde próbuję dodać prowincję i próbuję... i nic.
Zrobiłem sobie moda na podstawie poradników na 4rum, utworzyłem w nim folder "text" a do niego skopiowałem plik "imperial_campaign_regions..." z linku który jest tutaj podany (przy poradniku).
Pozmieniałem odpowiednie pliki i medieval napotka.
Potem próbowałem wszystkiego co możliwe i dalej ten sam błąd.
W końcu zmieniłem kolor prowincji i teraz zamiast medieval napotka jest ctm...
[quote=Przemysł II]Save ten pochodzi już z nowej mapy. Tzn, że powstał już na nowej mapie z Gdańskiem. Taki głupi to aż nie jestem, że wczytywałbym stare save-y pochodzące sprzed modyfikacji mapy.[/quote:28xljik8]Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Skoro cie wywala to skąd masz te zdjęcie z Gdańskiem już? (chyba, ze wcześniej robiłeś ; dd)
Dopisz do skrótu gry -show_err i sprawdź jakie błędy wyskoczą.
Trochę ogaru- on pisał, że sava się nie da wczytać, ale to nie znaczy że kampanii nie potrafi zacząć...Cytat:
Zamieszczone przez Kuzyn
problem zakończony z tym gdańskiem, tylko, że sam nie wiem za bardzo co pomogło bo w tym czasie:
1. zaliczyłem format kompa i reinstalka moda
2. wyszukałem, usunąłem bądź zmienilem nazwe miasta Shiraz na Gdańsk w każdym pliku z folderu World
jak można sprawdzić czy dane miasto nie leży czasem na lesie. Chciałem dodać Warszawę ale to był mój błąd za dużo drzew w koło i nie mogę trafić na puste miejsce? Tylko mi nie mówcie że mam próbować do skutku :shock: