Re: Pytania początkujacych graczy
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Jakie konkretnie efekty pojawiają się po wyborze Republiki przy podziale krainy? Wiem, że wszyscy wypowiadają wojnę - a jak jest np. z poparciem ludności? Będą się buntować, pojawia się trzeci typ poparcia typu "prorepublikańskie", odblokowuje się jakiś nowy typ sądów / komisariatów? Nowy rodzaj agentów szerzących "prorepublikańskie" poglądy? Czy to prawda, że jednostki elitarne typu piechota szogunatu dezerterują? A generałowie?
Czy ktoś już skończył grę jako republika i może coś więcej opisać?
1. Nazywamy się Republika np. "Satsuma" i ma ona własne poparcie.
2. Agenci i jednostki np. szoguniastych znikają.
3. Musimy zniszczyć budynki propagandowe i zbudować nowe.
4. Nowe jednostki to na przykład "Republikańska piechota", która zastępuje "Pierwsza gwardia szoguniastych/cerska".
5. Chyba mamy nowych agentów.
6. Ludzie się buntują, ale ja miałem na maksa wszystkie budynki i zamki w prowincjach to nawet nie musiałem mieć garnizonu.
7. Nasi wasale stają też po naszej stronie(to brakowało w podstawce), a co innych rodów, to musimy tam wysyłać agentów itp. aby zmienili poparcie.
A generałowie pozostają wierni, przynajmniej jak się o nich dba.
Mam pewne pytanie:
w jaki sposób Total war rozlicza wynik walki(chodzi mi o to w jaki sposób tyle różnych zmiennych mających wpływ na walkę on przedstawia)?
A życzę wszystkim
Wesołych Świąt!
Czy ktoś w końcu wie, gdzie znaleźć świtę "Książka o Wojnie Clausewitza" ?
Prawdopodobnie będzie to losowa zdobycz pobitewna, pewnie przez pomysłke napisali/przetłumaczyli że jest do odblokowania na mapie awatara.
Cytat:
Zamieszczone przez Guminbear
5. Chyba mamy nowych agentów.
7. Nasi wasale stają też po naszej stronie(to brakowało w podstawce), a co innych rodów, to musimy tam wysyłać agentów itp. aby zmienili poparcie.
Wielkie dzięki, doszedłem już do tego momentu, natomiast dla sprostowania - republika nie ma własnych agentów, konwersja prowincji następuje przez system aparatu represji - odblokowuje się "tajne stowarzyszenie" jako najwyższy poziom sądów
Kampania podstawowa w dodatku.
Witam. Piszę tutaj bo nurtuje mnie pewne zagadnienie. Robiłem formata i postanowiłem zainstalować sam dodatek, bez wcześniejszej instalacji podstawki. Udało mi się bezproblemowo zainstalować, uruchomić grę i sprawdzić, czy działa podstawka. OK, działa. Ale czy ta kampania by działa, gdybym wcześniej nie miał w bibliotece gier Shoguna 2? Pytam, bo w Empiku widziałem pakiet: podstawka i dodatek. Trochę dziwne, bo mam i kampanie podstawową i genpei, instalując tylko dodatek.
Re: Kampania podstawowa w dodatku.
Jesli masz sam dodatek w bibliotece gier, a nie masz shoguna 2 to w kampanie z podstawki nie zagrasz, wiem bo ja tak mialem. Mimo ze instalujesz wraz z dodatkiem rowniez cala zawartosc podstawki.
Re: Kampania podstawowa w dodatku.
OK dzięki. To tyle z mojej strony.
Jak wygląda sprawa z flotami drewnianymi po odkryciu np miedziowania - da się drewniane statki przerobić na miedziowane, czy muszę rozwiązać drewnianą flotę, żeby ją zastąpić miedzianymi czy stalowymi okrętami?
Tak musisz ją rozwiązać, ale osobiście niezauważyłem jakiejść różnicy między miedziowanymi a drewnianymi okrętami