Żeby zagrać w tego moda nie trzeba angielskiej wersji.
Ja mam medka2 i kingdoms po polsku.
Co do aktualizacji to przy instalowaniu Kingdoms same się ściągają, bo bez tego nie idzie zainstalować.
Wersja do druku
Żeby zagrać w tego moda nie trzeba angielskiej wersji.
Ja mam medka2 i kingdoms po polsku.
Co do aktualizacji to przy instalowaniu Kingdoms same się ściągają, bo bez tego nie idzie zainstalować.
Nie wiecie może czy autorzy pracują nad nową wersja tego moda czy już zakończyli pracę nad tym dziełem?
Jak na razie to chyba nic nie słychać o nowych poprawkach:/ a szkoda.
Witam. Jestem członkiem ekipy B.C., a ściśle mówiąc maperem, toteż czuje się zobligowany do udzielenia odpowiedzi.Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
A więc tak, trwają prace nad powstaniem B.C. 3.0, która to wersja ma być znacznym krokiem naprzód w stosunku do poprzednich odsłon. Zmieni się bardzo wiele, to co było fajne (jednostki) zostanie, a do tego dojdzie tona fajnych dodatków. Z najważniejszych zmian wskazałbym nową mapę ;) rozszerzoną znacznie na północ, minimalnie na wschód i południe. Konsekwencją rozszerzonej mapy (która powierzchniowo będzie niemal 2x większa od tej wam znanej) będą nowe nacje, przy czym część z nich będzie znajdować się na terenach rozszerzenia mapy, a część na obszarach 'rdzenia' mapy. Na tym etapie nie mogę zdradzić wam listy nacji, chociażby dlatego że wciąż trwa debata nad dopięciem ostatecznej wersji, mogę natomiast powiedzieć, iż zostanie wykorzystany cały limit, tzn 30+1. Prócz całkowicie nowej mapy oraz nowych nacji ekipa pracuje także nad nowymi rozwiązaniami w zakresie gameplay, które to rozwiązania głównie tyczą się tzw. mikrozarządzania. Cześć z tych mechanizmów mamy już 'rozpracowane', część jest na etapie dyskusji. Jako maper moge powiedzieć, iż pracę nad mapą ruszyły, ale są na bardzo wstępnym etapie. Ruszyły też prace nad implementacji nowych nacji oraz tworzeniem nowych jednostek. Także zapraszam do odwiedzin do naszego sub - forum na TWC, jak macie jakieś ciekawe pomysły, sugestie, to teraz jest najlepszy czas na ich zgłaszanie, bo listy planowanych modyfikacji w 3.0 jeszcze nie zapieliśmy.
P.S. zapytam się 'szefa', nota bene też Polaka ;) czy mogę Wam zdradzić więcej info. Ale myślę, że trza się z tym będzie wstrzymać do oficjalnego preview. Z drugiej strony Wudang_clown uchylił nieco rąbka tajemnicy w interview na TWC (niestety linka nie mam pod ręka).
Silesian_Noble jak ida prace nad Eastern Europe???
Stoją. Nie jestem w stanie sam w pojedynkę udźwignąć tak wielki projekt. Czarę goryczy przelało we mnie zniknięcie modelarza. Ale nie wykluczam, iż powrócę do tamtego projektu. Powiem więcej, bardzo bym tego chciał. Ale do tego musiałbym mieć sam więcej czasu i najlepiej jeszcze kilku równie zapalonych kolegów.Cytat:
Zamieszczone przez slain78
Silesian_Noble chwała Ci za te informacje. Kiedy mniej więcej planujecie wypuścić wersję 3.0? Dacie radę do wakacji?
Swoją drogą nie widziałem, że w szlifowanie tego diamentu wśród modów jest zaangażowanych tylu Polaków.
Kto jest szefem projektu jeśli można spytać?
Co do sugestii - Panowie można by usunąć te dziwnie pojawianie się armii komputerowych przeciwników, które wyskakują niczym z podziemi? O ile w przypadku oblężenia miast jest to jak najbardziej do zaakceptowania ale te pojawiające się 3-4 pełne armie w polu ( tak pojawiające się a nie wytrenowane ) są co najmniej dziwne... Uważam ten aspekt jako konieczny do poprawki.
Swoją drogą wzmocnienie garnizonu obleganego miasta też jest grubo przegięte - uważam, że powinny być to jednostki odpowiadające pospolitemu ruszeniu mieszkańców, którym wciskano w ręce broń i wysłano na mury. A tak mamy sytuację, że pojawiają nam się zazwyczaj elitarne jednostki. Za całym szacunkiem dla ogromu pracy ale to są absurdy.
Proszę o rozpatrzenie tego i trzymam kciuki za dalszą pracę!
Na pewno byśmy chcieli, a czy się uda? Nie przewidzisz, bo zawsze coś wyskoczy. Ekipa też mogłaby być mocniejsza, zwłaszcza że zamiary ambitne. Ale tak jest chyba z każdym modem. Tak tez i nikt przy zdrowych zmysłach nie obieca Ci daty wydania moda.Cytat:
Wudang_ClownCytat:
Przekażę.Cytat:
Bardzo dobry mod chociaż przydało by się w nim kilka modernizacji tak aby nie odstawał od reszty jakością.
Ja z kolei przygotowuję aktualnie spolszczenie do wersji najnowszej czyli 2.02 i będzie dostępne w tym tygodniu więc będzie można w niego pograć w języku ojczystym
Spolszczenie będzie bazować na starej wersji BC 1.5
Jeśli ktoś chciałby pomóc w tworzeniu polonizacji to proszę się zgłosić do mnie na PW
EDIT
Podczas gry rzuciły mi się kiepsko wykonane loading screeny
tu macie link do sub moda poprawiające je w bardzo dobry sposób :D te są ekstra!
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=321668
Zwrocil uwage ktos na nastepujaca rzecz? Po zdobyciu prowincji ktora poczatkowo nalezala do innej frakcji nie mozna w niej rekrutowac jednostek lub mozna tylko czesciowo tj. w barracks albo practice range czy tez w stables. Blad ten dotyczy tylko prowincji nalezacych do innej frakcji - z rebeliami jest ok. Bylo tak na 1.0 i na 2.0 jest podobnie. Jesli nie jest to blad ale tak przewidzieliscie ze wzgledu na inna kulture, religie czy z innych wzgledow (przymiarki do AOR?) wtedy brak tutaj konsekwencji bo w barakach nie mozna rekrutowac chocby byly rozbudowane na maxa a w stajni na przyklad i owszem.Cytat:
Zamieszczone przez Silesian_Noble
Zaczelismy kilka tygodni temu nowa KO na BC 2.02 i wiele osob sie zgodzi chyba ze dla potrzeb hotseat system rekruacji jest zbyt wolny a utrzymania zbyt wysoki - brakuje dynamiki i mozliwosci dzialania na wielu kierunkach w zwiazku z powyzszymi ograniczeniami a to byla ogromna przewaga BC nad SS na przyklad ;)
Swoja droga AOR jest dobrym kierunkiem - przypomina niesmiertelny RTR :)