Re: Europa Universalis IV
Według mnie idealnym rozwiązaniem dla tej serii byłoby mianowanie ministrów tak jak ma to miejsce w CK II plus dodać do tego stosunki z wasalami, tylko, że tutaj byliby magnaci na poszczególnych ziemiach, hetmani z wojskiem i np grupy społeczne jak Kozacy czy ogólnie prawosławni. Pewnie marzenie ściętej głowy bo przy tylu krajach takie coś jest pewnie nierealne.
Mam pytanie.
Wszędzie piszą, że premiera tej gry będzie w trzecim kwartale tego roku, czyli w wakacje, tudzież wrzesień. Jednak na GRY-Online.pl piszą, że premiera będzie dopiero w październiku. A wiec jak w końcu? Chciałbym wiedzieć, bo bodajże we wrześniu kupiłem sobie Europa Universalis 3, ale nie doceniłem klasy maturalnej :D . Teraz myślę w końcu rozegrać się na dobre w wakacje. Jeżeli EU4 faktycznie będzie w te wakacje, to już poczekam. Rok akademicki jest dopiero w październiku. Skołowała mnie jednak ta data premiery z GRY-Online.pl, przez co już nie wiem, co robić. Czekać na EU4, czy nie ryzykować i grać w EU3? Na studiach już raczej nie będzie czasu...
To w końcu jak? Kiedy jest ta premiera? To przesunięcie jej na październik to oficjalnie, czy tylko wymysł strony?
Trzeci kwartał to wrzesień/październik/listopad, więc się zgadza.
Chodzi mi po prostu o to, czy to jest wiarygodne:
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=19202
Trochę zjechać niżej i będzie "data premiery".
I kwartał:
-Styczeń
-Luty
-Marzec
II kwartał:
-Kwiecień
-Maj
-Czerwiec
III kwartał:
-Lipiec
-Sierpień
-Wrzesień
IV kwartał:
-Październik
-Listopad
-Grudzień
Cytat:
Zamieszczone przez Jeremi Wiśniowiecki
np grupy społeczne jak Kozacy czy ogólnie prawosławni. Pewnie marzenie ściętej głowy bo przy tylu krajach takie coś jest pewnie nierealne.
To akurat będziesz miał w postaci rebeliantów. Będzie wiele różnych frakcji, dążachych do wielu różnych celów.
Będzie można się z nimi rozprawiać zbrojnie, lub ugodowo, a nawet poprzez politykę wewnętrzną minimalizować ich gniew. Tak więc mamy "społeczne grupy nacisku" ;)
Cytat:
Kiedy jest ta premiera?
Paradox chyba jeszcze nie ogłosił żadnej daty, więc wiemy tylko o szerokim okresie zwanym "trzecim kwartałem" ;)
Dev Diary o Japonii i systemie punktowania!
Ciekawe kiedy coś o RONie rzucą, jakieś dwa miesiące temu pisali, że osobny DD nam poświęcą ;)
Tak przy okazji dość niedawno wyszło nowe video i dev diary o Timuridach, Persji, Omanie i Mamaleukach.
Dość ważny news dla graczy multi. Będą zmiany ;)
Nowy kod sieciowy i "AI Takeover" najważniejsze. Eh szkoda że cenega wydaje ich gry.
Europa Universalis IV: Developer diary 33 - Go East!:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/sho ... 33-Go-East
Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Nowy kod sieciowy i "AI Takeover" najważniejsze. Eh szkoda że cenega wydaje ich gry.
Przecież w Polsce nie opłaca się kupować gier, lepiej kupić na promocji w sklepie internetowym. Miejmy nadzieję że EU4 będzie również tłumaczona przez Paradox.
[youtube:1u48pzr7]http://www.youtube.com/watch?v=fz7e4sDl4Rk[/youtube:1u48pzr7]