Nie mam jakoś czasu i chęci. No to może KAM2150 zrobi submoda muzycznego do BC, a ja poprzestanę na tym co zrobiłem? :) Może on będzie miał chęci. A możesz zapodać linka do tego co zrobił do MXL?
Wersja do druku
Nie mam jakoś czasu i chęci. No to może KAM2150 zrobi submoda muzycznego do BC, a ja poprzestanę na tym co zrobiłem? :) Może on będzie miał chęci. A możesz zapodać linka do tego co zrobił do MXL?
Mam ale podać nie mogę, linki będa niedługo wraz z nową wersją MXL. To szkoda, że zrezygnowałeś, narobiłeś mi nadziei.
Nie zrezygnowałem. Jeśli KAM będzie miał ochotę i się podejmie to fajnie, a jak nie to go kiedyś zrobię, bo już kawałków większość uzbierałem. Tylko nie mam teraz weny żeby to wkomponować w grę.
Kam pracuje przy MXL. Poczekam, aż Ci wena wróci, bo o to wkomponowanie w grę chodzi, by zachować obecne melodie, a dodać nowe.
TADA!!! Submod dźwiękowy przepoczwarzył się w muzyczny :) Jest skończony, ale dajcie mi i Aravenowi kilka dnia na testy (chyba że ktoś jeszcze chce). Wstępnie sprawdziłem i wygląda na to, że jest ok. Z resztą grzebane było w takich plikach, że nawet jak coś zwaliłem to co najwyżej coś nie zagra albo zagra nie to co powinno, gra nie powinna się wieszać z tego powodu. No ale żeby nie było biedy mimo wszystko wolę dobrze sprawdzić. Jeśli więc zamierzacie niedługo rozpocząć nową, długą kampanię, to polecam zaczekać, za kilka dni udostępnię submoda i odpalicie kampanię z nową muzą.
Co zrobiłem w submodzie? Trzeba napisać otwarcie, że o ile BC 6.3 jest świetnym modem o tyle o uszy nasze twórcy nie zadbali i dali ciała na całej linii. Oprócz dotychczasowych poprawek w kwestii dźwięków (o czym możecie poczytać w 1. poście) teraz mamy nie 4 kawałki dla każdej nacji, a od 20 do trzydziestu kilku, nowa muza w menu, Polska i Węgry to "niezależne muzycznie" Państwa (a więc Polska ma np. Bogurodzicę, wcześniej wszystkie nacje wschodnioeuropejskie były w jednym worku), podobnie zostały oddzielone Gruzja i Połowcy od Bizancjum i Jerozolimy. Królestwo Norwegii "muzycznie" zostało połączone z Danią, dotychczas Dania miała muzę nordycką, Norwegia północnoeuropejską. Łącznie jest 195 MB nowych kawałków w 78 plikach.
MASSIVE MUSIC SUBMOD VER. 2.0 RELEASED!!!
Pierwszy post uaktualniony, a właściwie całkowicie przerobiony. Do boju :)
Polecam, mod muzyczny, świetny. Urozamaicenie gry, masa nowych kawałów. Pobierajcie i grajcie, Wino wykonał super pracę. Do pobrania w poście nr 1.
A jest jakieś free pobieranie tego?
Przecież jest free. Ja tam nie mam nawet konta i wgrałem bez niego, za free i pobrać też mogę za free. Coś masz nie tak chyba.
czasem sendspace twierdzi, że wszystkie łacza zajęte. Próbuj dalej.