-
Ale powiem, że ciężko jest. Gram na expercie i zazwyczaj przebijanie się przez te hordy jest trudne. Chociaż z całego serca dziękuję za brak skalowania poziomów! Właśnie siedzę w twierdzy Rodricka (?) i chyba będę musiał wrócić później bo walka z lordem jest w tej chwili za ciężka.
-
Expert to który poziom? Bo ja zamierzam przejść grę na 3 z 4 poziomów trudności, tak polecają recenzenci dla wyjadaczy RPG. ;)
-
Pomyliłem nazwy, chodziło mi o ten 3/4 ;) Masochistą nie jestem i na 4 nie będę grać
-
Jest jeszcze piąty gdzie jest tylko jeden save kasowany jak się padnie ;-)
Ja gram na normalu ale tez mi sie pare razy udalo przeliczy sie z silami i polec, zwlaszcza na poczatku jak 3 osoby w druzynie.
Jesli moża prosić (ale bez spoilerów) - w jakiej lokacji mozna spotkac jakiegos lotrzyka, ktory moze do nas dolaczyc?
-
Tu nie ma łotrzyka. Masz za to barda przed Twoją twierdzą (jak nie odkryłeś jeszcze to jest pod zamkiem Roderika na mapie). Bard ma plusy do mechanizmów - a to jest potrzebne do otwierania zamków, bo pewnie to Cię interesuje;) Bardzo mi się podoba takie podejście, bo zawsze łotrzyk był konieczną zapchajdzuirą w drużynie. Tak samo kapłan - niby coś tam robi ale jest tylko dla kilku czarów leczniczych. Nie mam ani łotrzyka ani kapłana i dobrze sobie radzę ;)
-
Jak nie ma jak jest? ;-)
http://i59.tinypic.com/1rvpr5.png
Tego z twierdzy już mam, ale w sumie to jednak po zastanowieniu nie chce wiedzieć - tak się ciekawiej gra :)
-
Ale mi chodziło o towarzyszy! Dla mnie najlepsze ustawienie dla 6-osobowej drużyny to 3 walczących, mag i kapłan/łotrzyk + ewentualnie jakiś towarzysz do kompletu. Tutaj nie muszę się martwić o zamki bo mam barda, który ma całkiem dobre zaklęcia!
-
@Grogmir W Pillars of Eternity masz poziom Niski, Średni, Trudny oraz Ścieżkę Potępionych, gdzie wrogowie otrzymują premię +50% do statystyk i jest ich wszędzie więcej. Niezależnie od wybranego poziomu trudności możesz dobrać też dwie dodatkowe opcje:
- Tryb Eksperta, gdzie masz wyłączone wszelkie podpowiedzi i musisz polegać tylko na swojej intuicji. Ustawienie to można tylko wł. przed rozpoczęciem nowej gry, a jeśli je w trakcie gry wył. to już nie możesz z powrotem go w aktualnej grze włączyć.
- Próba Żelaza, gdzie masz dostęp tylko do jednego save'a i w razie śmierci zostaje on skasowany. Po rozpoczęciu gry z tym trybem, już nie można tego cofnąć - pozostaje jedynie rozpocząć nową grę bez tego trybu.
PS
W grze występuje pewien błąd, który uniemożliwia wyjście z Twierdzy Raedricka, więcej na forum obsidianu: http://forums.obsidian.net/topic/720...ld-game-crash/ Niestety od niedzieli nadal robią Patcha.
-
No czytałem, że jakiś błąd jest aczkolwiek ja spokojnie się wydostałem;)
-
No to masz szczęście Volomirze, bo ja musiałem kodem i czekam teraz na patch, nie wiadomo w sumie czy nie będzie potrzeba na nowo zaczynać grę...