Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frankcji nr 1 - RZYM
KLA przecież CA zawsze się tak zachowuje zwłaszcza do fanów którzy są zbyt inteligentni i podważają jedyną słuszną linię twórców. CA nie rozmawia z fanami tylko z klakierami lub z dziećmi którym można wmówić największą bujdę na resorach. Nie oszukujmy się poziom Historii za Oceanem nie jest zbyt wysoki delikatnie mówiąc wiec ciemny lud kupi wszystko. W końcu ważne żeby grafika była coool you know dude.
A jak to mówią lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć, dlatego dysputy z CA z teorii mijają się z celem.
Cytat:
dysputy z CA z teorii mijają się z celem.
Niby czemu bez celu? Presja może na nich wymóc większe skupienie się na detalach. Warto próbować, warto uświadamiać ludzi.
Cytat:
Nie oszukujmy się poziom Historii za Oceanem nie jest zbyt wysoki delikatnie mówiąc wiec ciemny lud kupi wszystko.
Akurat to o czym toczą sie dysputy to w sporej mierze detale, które żeby zauważyć trzeba się znać. Historia to dla mnie coś więcej niż hobby, coprawda nie starożytność, ale sporo o tej epoce wiem. Mimo to gdybyś postawił obok siebie Gala w pancerzu od CA i od KLA to wżyciu nie powiedziałbym, który jest dobry ;)
Tu bardziej chodzi o to, że skoro już zrobili to nie będą zmieniać i udowadniają czemu.
Dla mnie najważniejsze żeby nie było drugiego Empire, ale czepianie się szczegółów popieram w 100%!
W sumie wątpię czy dyskusje z CA wiele dadzą, bo po tym jak potraktowano posty KLA to sam nie wiem...
Nie ważne że chodzi o detale, zachowanie CA jest skandaliczne! Nie dość, że odwalają fuszerkę, to jeszcze nie potrafią przyznać się do błędu. Wprowadzanie cenzury świadczy o braku szacunku do klienta. CA, zdecydowanie zbyt pewnie czuje się na rynku i ma wszystkich gdzieś. Taka zaleta bycia monopolistą. Ale mimo wszystko, uważam, że warto wytykać im błędy i apelować o poprawianie niedoróbek. Presja ze strony graczy może zmobilizuje ich do większej dokładności.
CA podało kolejną frakcję grywalną: Kartaginę.
Carthage
“Democracy, commerce, faith"
The beating heart of Carthage is the city itself, a major port and bustling trade hub nestling on the North African coast. Since gaining independence from its Phoenician forbears, it has quickly established a considerable military, naval and trade empire of its own. Holding the same polytheistic beliefs as their ancestors, the Carthaginians worship many gods, chief amongst them Ba’al Hammon, The Ruler Of The Multitudes, and Tanit, the patron goddess of Carthage itself. Many people believe that child sacrifice takes place at their temples.
Carthage is an expansionist trading state with a small indigenous population. As such, the bulk of its armies consist of mercenary units. The core of its land forces, however, are elite Carthaginian citizens known as the Sacred Band and mighty war elephants from the forests of North Africa. Accomplished seamen, their ships are fast and manoeuvrable, with good ramming and missile capabilities.
Since the 6th century BC, Carthage has enjoyed a commercial treaty with Rome. The nations even fought together during the Pyrrhic War, although this was a marriage of convenience to prevent Greek hegemony of Southern Italy and Sicily. The outcome of that war was perhaps better for Rome; Carthage gained a foothold in Sicily, but Rome achieved dominance over much of the Italian peninsula. Now, tensions run high between these mighty nations….
As a playable faction, Carthage benefits from its mastery of the waves and its heritage as a great trading nation. As a democracy, it also enjoys an improved level of population happiness. The player also has the choice to play as one of three major political powers, each of which confers further military, economic and cultural benefits.
Tu macie linka: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_R ... an_Faction
Już się bałem, że nie będzie.
No i wychodzi na to, że mapa jednak będzie taka jak na obrazkach. Kilka prowincji i tyle. Słabiutko. Nie uczą się od innych.
Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 2 - KARTA
Temat zaktualizowany o Kartaginę.
Niestety trzeba przyznać, mapa zapowiada się fatalnie.
Zastanawiałem się jak mają funkcjonować bitwy. W końcu zapowiadali że nie będzie kilku pomniejszych ale kilka porządnych. Nie miałem zbytnich nadziei ale myślałem że to może znaczyć jakiś bardziej rozwinięty system podbojów, rekrutacji itd. Teraz wychodzi że bitew będzie mało bo i prowincji będzie mało.
O bitwach lądowych i morskich raczej dowiemy się dopiero gdy będą prezentować "Chaptery".
Jaką frakcję obstawiacie teraz? Ja mam nadzieję, że będzie to Ptolemejski Egipt lub Seleucydzi.
Mam jednak przeczucie, że któraś z barbarzyńskich frakcji, gdyż te hellenistyczne są bardziej zbliżone do Rzymu i Kartaginy pod względem kultury.
Jednak jakoś mniej mnie interesuje obecnie zobaczenie Galów czy Germanów.