Re: NOWY POLSKI MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Cóż ta konnica nadal nie ma takiego brzydko mówiąc "jebięcia" jakie mieć powinna ale widać że szarża została ulepszona.Prędkości nie testowałem bo uważam że konnica ma dobrą prędkość.
Ulepszenie nie polegalo na dopakowaniu typu wieksza premia do szarży, ataku itp. tylko zmniejszeniu wirtualnej wielkości jeźdźca (mimo ze tekstura jest taka sama) dzieki czemu kawalera łatwiej przeciska sie miedzy jednostkami piechoty badz innej jazdy. Mi się wydaje że tylko wyglad szarzy się zmienil, ale moge sie mylic.
Aravenie, przejrzałem wszystkie polskie jednostki ze wszystkich 3 epok. Zauważyłem 3 rzeczy:
- kapitanowie większości jednostek mają na zbrojach współczesnego orła (dotyczy jednostek pieszych i konnicy też!)
- banery oraz ubiór kapitanów machin oblężniczych jest trochę dziwny. Ubiór kapitanów jakiś krzyżacki czy cuś. Ale może tak ma być. No i banery mają jakieś dziwne.
- fatałaszki dla koni w 2 jednostkach (Chorągiew Nadworna oraz Polscy Rycerze Ziemscy) zawierają współczesne orły.
Poza tym chyba wszystko gra. Jakby Aramegil poprawił to byłoby cudnie. A czemu chcesz ingerować w pancerze w EDU?
Wiem :) . Chodziło mi o większą penetracje oddziałów wroga nie zwiększając punktów szarży właśnie o tym mówię ;)
Testowałem kilka razy szarże bez i ze zmniejszeniem prędkości, według mojego subiektywnego odczucia w jednym i drugim przypadku straty przeciwnika były bardzo podobne, natomiast sama szarża wygląda po zmniejszeniu prędkości bardziej naturalnie ,ale to oczywiście wyłącznie moja subiektywna opinia.
Ja mam nadzieję, że obejdzie sie bez ingerencji w unit, ale Aramegil coś mi pisał, że myśli zrobić kilka stopni pancerza niektórym polskim jednostkom. Zobaczymy. Jak to wyjdzie. Z nową wersją submoda poczekamy, bo możliwe, że i Mietek77 coś dorzuci, w pewnych kwestiach. 8-)
Ok, najważniejsze tylko, żeby już każdy używał plików z obecnego megasubmoda uzupełnionego tym moim małym patchem. Wtedy nie ma pośpiechu.
Straty wrogów są podobne na szarży miśka i bez niej, sprawdzałem to :)
Co do zmniejszenia prędkości jazdy też jestem na tak, zgadzam się z tym co napisał marko1805 po zmniejszeniu prędkości jazdy szarża wygląda naturalniej.
Czyli ulepszony wygląd szarży nie wpływa na straty wrogów. A szybkość szarży? Testowałeś to osobno czy oba pliki wgrałeś na raz i wtedy sprawdziłeś?
Cytat:
Zamieszczone przez wino
Czyli ulepszony wygląd szarży nie wpływa na straty wrogów. A szybkość szarży? Testowałeś to osobno czy oba pliki wgrałeś na raz i wtedy sprawdziłeś?
No raczej nie, testowałem szarze miska majac wgrana oba pliki, pozniej zmienialem descr mount na orginalny i wlaczalem taka sama bitwe 1 na 1 sprawdzajac czy piechota odniesie podobne straty jak z descr mount miśka. W obu przypadkach straty wsrod piechoty byly podobne. Ale dla pewnosci niech inni sprawdza czy tak rzeczywiscie jest.
Ja próbowałem, ale zawsze ta piechota łaziła jakoś tak, że nie miałem idealnie takiej samej bitwy, żeby mieć poprawne porównanie. Po kilku bitwach się poddałem, będę musiał zrobić drugie podejście.