U was też jednostki poruszają się wolniej? Np. z Krakowa do Torunia muszę poświęcić o jedną więcej turę.
Wersja do druku
U was też jednostki poruszają się wolniej? Np. z Krakowa do Torunia muszę poświęcić o jedną więcej turę.
już nieaktualne :) Bombardy pojawiły mi się w 1356 roku.Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
To chyba nie trudna odpowiedź. Wystarczy, że ktoś weźmie nową kampanie i niech garnizonem Krakowa przejdzie do Torunia przez Płock.Cytat:
Zamieszczone przez MiChAl I wspaniały
Panowie, Mam pytanie: Jak instalować hotfix OCT28? Rozpakowałem go do osobnego katalogu i skopiowałem kolejno do katalogów:
1.Stainless_Stell i nic
2.Mods-znowu nic
3.Katalog główny gry: Mediewal Total War i też nie odpalił
Próbowałem odpalać z pliku: FILE_TASKS2.bat, jak zalecano na forum. Napiszcie co robię źłe, może podobnie jak Real Combat wypakować do katalogu? Tylko którego?
mod jest swietny u mnie smiga poki co bez problemow, wkurza tylko cienka jazda Polski np najlepsze jednostki Polish Knights czy Polish Guard maja atak po 5 podczas gdy Francji ,Niemiec,Wegier maja 7,8 albo nawet 9(oczywiscie latwo to zmienic ale w kazdej wersji RC Polska jazda jest wyraznie slabsza od zachodniej)
Mam dokładnie ten sam problem... Czy ktoś wie jak sobie z nim poradzić? Dodam, że w przypadku, gdy nie trzeba rozstawiać jednostek (np, gdy wróg idzie na nas z zamku) walka przebiega normalnie...Cytat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f16 ... e417c.html
Zainstalowałem tego patcha i gdy rozgrywam 2-3 bitwę to mnie wywala do pulpitu z tym komunikatem. Ściągnąłem te 2 części z Megaupload. Jak grałem na 6.1 to nie było takich problemów. Jest może do tego jakiś hotfix?
Mam jedno podstawowe pytanie:
Czy po uruchomieniu pliku "FILE_TASKS" gra powinna się włączyć? ;)
Jeśli tak to chyba coś poknociłem...
Grę odpalałem zwyczajnie przez standardową ikonę SS. Zapowiadało się bardzo ładnie, zagrałem parę bitew - jednostki i bitwy są ekstra, niestety w kampanie już nie jestem w stanie zagrać bo uruchamiając ją wywala mnie od razu na pulpit...
Podejrzewam, że to przez to, że namieszałem. Na samym początku miałem standardowe SS, po czym usunąłem i zainstalowałem Third Age, potem był jeszcze Ultimate AI i teraz znowu powrót do SS. Szkoda tylko, że będę musiał prawdopodobnie przeinstalować całą grę... :P
Jak odpalisz plik "FILE_TASKS" to na pulpicie pojawi się i zniknie czarny ekranik. Gra ci się nie odpali. Odpalasz grę za pomocą ikony.
Aha, czyli tyle dobrze :) niestety przy próbie odpalenia kampanii gra wykoleja się...
Stainless Steel za cholere nie moge tego moda załaczyc,juz sam nie wiem co robie zle.instaluje ss,pozniej wlaczam lunch_bat a tam odmowa dostepu i nie wiem czy jak zainstaluje to wyskakuje jakas ikonka ss czy nie jestem slaby w tych sprawach jak ktos moglby pomoc to bede wdzieczny