Re: Cezar w Galii - minikampania
Cytat:
Zamieszczone przez nazgool
CA nie jest głupia. już widać że dorzuca coś do głównej kampanii i przez to moderzy będą zmuszeni tworzyć mody w oparciu o ten dlc. w ten sposób zwiększa popyt. Czysty zysk, a w korporacjach licza się wyniki. Ja bym tak zrobił ;-)
Niestety coś w tym może być. Jedna z gier w które gram a pochodzi z rodziny Arma 2 dokładnie chodzi o IF, dostała niewielkie płatne rozszerzenie, dodające nowy front walki. Okazało się potem, że oprócz nowej mapy, kilku jednostek i pojazdów, dlc zawierało wiele fajnych narzędzi i usprawnień dla moderów, niedostępnych w podstawowej wersji. Dla mnie to był cios poniżej pasa, Ciekawe czy Ca pójdzie tym tropem. Ogólnie mogło by wydając jakiś duży dodatek tak jak Napoleon, czy Zmierzch samurajów, a tutaj mamy do czynienia z mini gierką, więc wątpię że tak zrobią , choć z drugiej strony nie takie jaja w branży gier widzimy.
Mnie ogólnie gra się podoba ( mimo całego flejmu jaki na nią wylałem), mimo iż grać zacząłem tak naprawde po patchu nr 7 i z modem divide et imperia . Nie zmienia to jednak faktu - że uważam iż tytuł został wypuszczony o wiele za wcześnie, przez co cierpimy my - gracze. Nauczony swoim przykrym doświadczeniem, nie kupię żadnego dlc czy to mniejszego czy większego - dopóki gra nie zostanie załatana ( w szczególności myśle o siegie AI). Następnej części serii również na pewno nie zapreorderuje.
Cytat:
Zamieszczone przez potemps
Mnie ogólnie gra się podoba ( mimo całego flejmu jaki na nią wylałem), mimo iż grać zacząłem tak naprawde po patchu nr 7 i z modem divide et imperia . Nie zmienia to jednak faktu - że uważam iż tytuł został wypuszczony o wiele za wcześnie, przez co cierpimy my - gracze. Nauczony swoim przykrym doświadczeniem, nie kupię żadnego dlc czy to mniejszego czy większego - dopóki gra nie zostanie załatana ( w szczególności myśle o siegie AI). Następnej części serii również na pewno nie zapreorderuje.
Mam dokładnie to samo zdanie, aczkolwiek ja kupie dlc ale tylko wtedy gdy stanieje do ok 20 zł, bo obecna kwota (63zl) to połowa kwoty za jaką kupiłem elektroniczna pełną wersję gry także smiech na sali i istne zdzierstwo i krętactwo. Aczkolwiek Cezara uwielbiam i przez ten minidodatek zamierzam przeczytać jego wojnę galijską:)
Cytat:
Zamieszczone przez badolf4
Cytat:
Zamieszczone przez potemps
Mam dokładnie to samo zdanie, aczkolwiek ja kupie dlc ale tylko wtedy gdy stanieje do ok 20 zł, bo obecna kwota (63zl) to połowa kwoty za jaką kupiłem elektroniczna pełną wersję gry także smiech na sali i istne zdzierstwo i krętactwo. Aczkolwiek Cezara uwielbiam i przez ten minidodatek zamierzam przeczytać jego wojnę galijską:)
Serce mówi tak, rozum mówi nie. Poczekam najpierw na recenzje, promocje i ew. mody do tej kampanii. I na patch 8 do Rome, bo nawet mimo modu DeI siege AI robi katastrofalne błędy
Czy ktoś może rzetelnie napisać jakie będą zmiany dla gier multiplayer - zaznaczę od razu, że chodzi o same bitwy vs a nie kampanie kooperacyjne.
Czytałem że ma być nowy typ generała - czy będzie on zależny od frakcji? Ma ktoś może takie informacje?
a mnie dzisiaj rozczuliły te niby "zdjęcia" z cezara w galii, ci goście znowu ostro je poprawili w "fotoszopie" - ja nie wiem jakim gnojem trzeba być, by znowu używać tych tanich chwytów.
A gdzie ty tam niby masz fotoszop? O jaki screen ci chodzi?
Dokładnie, gdzie tam fotoszop? Często spotykam opinie tutaj na forum, że CA wstawia grafiki niemożliwe do osiągnięcia w grze, a ja jakoś wstawiam screeny czasami wyglądające tak samo jak te od CA, baa sądzę że np fotkę z wojakami Baktrii przebijam wieloma własnymi ;)
[spoiler:1da0misy]http://imageshack.us/a/img844/5155/asxj.jpg[/spoiler:1da0misy]
[spoiler:1da0misy]http://imageshack.us/a/img36/1443/2uq1.jpg[/spoiler:1da0misy]
[spoiler:1da0misy]http://images.tinypic.pl/i/00475/izr1ngf5h49u.jpg[/spoiler:1da0misy]
Ciekawe, jakie jednostki dodadzą do Galijskich frakcji niegrywalnych
Mapa Galii i okolic jest całkiem fajna, jakby taki poziom złożoności wykazywała normalna mapa kampanii, to byłoby super. Przy takiej ilości prowincji można by od biedy zaakceptować brak murów w połowie osad.