Kiedy moża się spodziewać nowej wersji spolszczenia? Bo zastanawiam się czy mogę grać na spolszczeniu do poprzedniej wersji moda czy mi będzie wywalać grę i problemy robić. Chyba muszę sprawdzić.
Wersja do druku
Kiedy moża się spodziewać nowej wersji spolszczenia? Bo zastanawiam się czy mogę grać na spolszczeniu do poprzedniej wersji moda czy mi będzie wywalać grę i problemy robić. Chyba muszę sprawdzić.
Jak zwykle spolszczenie dodaje + 20% do moda. Pomysł ze zmianą nazewnictwa dla wielu frakcji jest kapitalny, Egipt.... a cóż to miało być? Ptolemeusze i już jest dobrze. Antygonidzi - kolejna nacja którą w oryginale skopano totalnie, tłumacze to jakieś nieuki i nie wiedzą, że po Aleksandrze powstało kilka państw Diadochów które szarpały się o jego spuściznę. Tłumaczenie jednostek z zachowaniem ich oryginalnych nazw... - Świetna lekcja historii i jeszcze jakżę przyjemna.
Dziękowałem już kilka razy ale i sto razy to nie będzie za wiele - dzięki Ci jeszcze raz Rafikosie Wielki. :)
Update spolszczenia do 0.85c, dodałem brakujące opisy kondycji jednostek.
"unit_abilities_tooltip_text_a_mp_test_1" "Kondycja (kiepska)||Oznacza jak szybko jednostka o danej klasie lub wadze męczy się i regeneruje swoje siły do walki." "True"
"unit_abilities_tooltip_text_a_mp_test_2" "Kondycja (niska)||Oznacza jak szybko jednostka o danej klasie lub wadze męczy się i regeneruje swoje siły do walki." "True"
"unit_abilities_tooltip_text_a_mp_test_3" "Kondycja (przeciętna)||Oznacza jak szybko jednostka o danej klasie lub wadze męczy się i regeneruje swoje siły do walki." "True"
"unit_abilities_tooltip_text_a_mp_test_4" "Kondycja (dobra)||Oznacza jak szybko jednostka o danej klasie lub wadze męczy się i regeneruje swoje siły do walki." "True"
"unit_abilities_tooltip_text_a_mp_test_5" "Kondycja (znakomita)||Oznacza jak szybko jednostka o danej klasie lub wadze męczy się i regeneruje swoje siły do walki." "True"
Rafikosie, od 13-ej armii grając Rzymem nie ma nazw dla armii - legionów, wszystkie kolejne opisane są jako "armia w garnizonie" . Gram na najnowszej wersji Twojego spolszczenia, na poprzedniej było tak samo, najnowszą zainstalowałem dzisiaj.
Wiem, że może to być uciążliwe (CA zepsuło to w swoim patchu :mad:) ale wolałbym poczekać z naprawieniem tego do następnej wersji DeI, sprawdzanie wszystkiego jest zbyt czasochłonne a wolałbym to zrobić raz a dobrze.
I tak uszczęśliwiłeś mnie i wielu swoim soplszczeniem, nie pisałem broń Boże roszczeniowo, pisałem informacyjnie, jak dla mnie jeteś wielkim filantropem, możesz grać na angielskim a poświęcasz czas na tłumaczenie dla takich ludzi jak ja.
Kiedy mniej więcej będzie tłumaczenie?
Obawiam się, że nie prędko, Rafikos już tutaj chyba nie zagląda, zastanawiam się czy instalować nową wersję bez spolszczenia czy grać na starej?
Ja myślę, że zagląda.. a jeśli nie on to chyba jeszcze KAM w tym pomaga.. przynajmniej jego nick widnieje przy ludziach odpowiedzialnych za spolszczenie :) Myślę, że warto poczekać trochę, a na pewno dowiemy się na czym stoimy.
Hejka ludzie, nie było mnie trochę i zapewne nie będzie, mam strasznie zapchany miesiąc i trudno jest mi cokolwiek zrobić, no i jeszcze te upały. Wezmę się dzisiaj do roboty i coś zacznę robić w kierunku 0.9, ale ciężko jest mi podać termin :( jedno jest pewne, spolszczenie w tym miesiącu na 100% powstanie.