Niestety nic chyba nie wykombinujemy :/ Podeślij save, może jutro pokombinuję coś z nim. Zainstaluję sobie tak jak Ty masz (BC 7.0 z bugfixerem + PiterAI + spolszczenie + muzyczny (bez żadnych EDU i Submodów). Raczej nic nie znajdę, ale może.
Wersja do druku
Niestety nic chyba nie wykombinujemy :/ Podeślij save, może jutro pokombinuję coś z nim. Zainstaluję sobie tak jak Ty masz (BC 7.0 z bugfixerem + PiterAI + spolszczenie + muzyczny (bez żadnych EDU i Submodów). Raczej nic nie znajdę, ale może.
Moje savy.: http://przeklej.org/file/RcWhGF/saves.rar
Kolejno jak instalowałem grę:
BC7.0 -> bugfixer -> Piter AI -> descr_sm_factions (poprawka dla bułgarów) link: http://87826.file4u.pl/download/5415....file4u.pl.txt -> spolszczenie -> muzyczny
następnie.:
Usunąłem plik map.rwm z katalogów ...\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\im perial_campaign\ i ...\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\cu stom\Ufficiale\.
nast.:
1. W pliku BellumCrucis7.cfg w katalogu głównym moda, jest linijka:
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * system (albo coś innego)
zmieniłem na.:
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * error
po wgraniu plików muzycznych usunąłem 8 plików z katalogu sounds: oba events, oba music, oba sfx i oba voice.
Wzorowa instalacja :)
Jak coś znajdę to dam znać, choć raczej szanse marne.
Czasami save ruszy na innym kompie, miałem tak kilka razy, ze czyjeś savy przeszły u mnie.
to jakby komuś przeszła tura to bardzo proszę o save :)
Niestety to wymaga posiadania plików takich jak Ty, ja mam inne. Jedyna nadzieja w Wino i musisz wstawić save by on go pobrał. Edit, a sorry savy już wstawiłeś wyżej.
mi nie działa Twój save. Zainstalowałem od nowa całego medka, potem kingdoms, potem BC7, bugfixera, następnie wg Twojego opisu PiterAI, poprawkę na Bułgarów, spolszczenie i muzę i gra się odpala, nowe kampanie mogę grać, ale Twoje savy się nie odpalają. Musisz mieć dograne coś jeszcze, jakiś submod albo jakąś drobną zmianę. Być może jednak przyczyna jest taka, że ja mam CPU z SSE (nie mam SSE2) i może to ma wpływ.
1. Szukając przecinkowej księżniczki patrzyłeś w drzewko rodziny królewskiej czy na okno agentów? Bo chodzi o nienarodzoną księżniczkę a nie taką co już jest dorosła i sobie biega po mapie.
2. Poprawkę na Bułgarów masz na bank dobrze wgraną? Bo ten plik co dał Araven jest na durnym serwerze, który do nazwy pliku dopisuje swoją nazwę, więc jak go po prostu skopiowałeś do katalogu gry bez usuwania tej nazwy co serwer dopisuje to masz źle wgraną poprawkę na tych cyganów. Choć sprawdzałem na obu kulturach i nic nie pomaga.
1. Drzewko i nie mam owej księżniczki z przecinkiem.
2. Poprawka dla bułgarów wgrana dobrze. Plik podmieniony descr_sm_factions.txt
Co do submodów to nie mam żadnych. Tak instalowałem jak napisałem kilka postów powyżej. Posiadam PiterAI4.1, wgrane spolszczenie a z folderu .../text/opcjonalne skopiowałem znajdujące się tam 3 pliki tekstowe i wgrałem do folderu .../text
Zapodaj savy ponownie, może się uszkodziły.
No to nie wiem czemu mi nie działa, widocznie kwestia kompa, mam starocia bez SSE2, może to ma wpływ. W każdym razie ja nie sprawdzę Twojego save.
Sprawdzałem i savy są dobre. Być może faktycznie ten SSE2. Tak w ogóle to dziękuję za dobre chęci w celu naprawienia tego ctd, ale jak widać to chyba jeden z tych nie do przeskoczenia.
Jest coś jeszcze
Używam tego sub muzycznego http://forum.totalwar.org.pl/showthr...godny-z-BC-7-0
... z tego co widzę to złapałem się teraz na tym, że nie wgrałem tego pliku http://przeklej.org/file/cXAb7q/expo....bugfixerze.7z tak jak jest napisane w instrukcji submoda muzycznego, patrz http://forum.totalwar.org.pl/showthr...godny-z-BC-7-0
Podejrzewam, że dlatego Ci wywala, ponieważ ja nie mam wgranego tego pliku a Ty go masz. Teraz pytanie czy to jest przyczyną tego, że nie mogę przeskoczyć tury?
...ale niedopatrzenie przy instalacji.
Na bank to jest przyczyną. Mam nadzieję, że jedyną, sprawdzę po 16ej.
Polska tura 108, szlag by to trafił.
11:32:30.117 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
11:32:30.117 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
11:32:30.133 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
11:32:30.133 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
11:32:30.133 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
11:32:30.133 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
11:32:30.133 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
11:32:30.133 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
11:34:04.783 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
: PercentageUnitCategory needs a living character with an army.
when testing <PercentageUnitCategory> condition
11:35:48.853 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
11:38:39.039 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
11:38:39.139 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
11:41:40.828 [system.rpt] [error] No i wpizdu znowu sie wyjebalo... shit made in Italia
Znowu nieokreślony błąd, bo te poprzednie to raczej nie wpływają na to.
No i tak to jest z tymi modami. Lepiej już grać w te "gorsze", ale które są stabilne niż później się irytować.
Przeskoczyłeś tą 108 turę?
Próbowałem się cofnąć 1 raz, ale machnąłem ręką. BC 7.0 ma jeszcze takie dziwne bugi. tragedii nie ma, ale mogliby to naprawić. Ja sie wkurzyłem i pykam w Broken Crescent na submodach Jizya 2.0 i moim do Jizyi.
Broken Cresent stabilny?? Zagrałbym w coś stabilnego żeby się później nie musiał wkurzać :)
Z fixami i polecanym submodem Jizya 2.0 stabilny jak mało który, ale on ma swój temat.
Już nie ma siły do tego moda, wgrane najnowsze EDU wino wszystko ładnie 34 turą Polską i nagle już mam Panią "," aaaaaa
Zabij jej ojca nim ona dorośnie, to ponoć jedyna opcja, utop go albo niech zginie w boju.
Ja mam 65 turę Bułgarią i git jest jak na razie.
Aravenie wiem ale ręce czasem już opadają, robię savy co 5 tur to się wybronię:)
Przynajmniej znasz przyczynę :)
To tak tatusiowie księżniczek Przecinek(do tury 75 trzech) raźno spłonęli na stosie(już wiem po co inkwizytor), przecinki osiągnęły pełnoletność i powychodziły za mąż, dzieci zwą się jak ojcowie, potomstwo jednej z przecinków niedługo będzie pełnoletnie, póki co gra nie wywala:)
12:43:44.612 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
12:43:44.612 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
12:43:44.674 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
12:43:44.768 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
12:43:44.815 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
12:43:44.893 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
12:43:44.971 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
12:43:45.018 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
12:50:53.475 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
12:53:54.645 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
12:57:33.558 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:00:31.174 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:03:10.015 [game.script] [error] Script execution error for <inc_counter>, at line 27854, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
Counter esilio doesn't exist
13:03:37.297 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:07:03.210 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:07:03.581 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:10:47.971 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:14:48.601 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:18:20.843 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:25:55.138 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:29:21.337 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker1>
: FactionwideAncillaryExists needs a living character.
when testing <FactionwideAncillaryExists> condition
13:29:21.337 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker2>
13:29:25.228 [system.rpt] [error] No i wpizdu znowu sie wyjebalo... shit made in Italia
Log nieco podobny do tego Aravena, pokombinuję z obejściem
Edit: po wczytaniu i małych kombinacjach wywala ale w logu tylko są dwie ostatnie linie z wpisem Kingmaker, czyżby jakiś błąd z dziedzicem, bo mój akurat zginął?
Edit2:13:29:21.337 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker1>
13:29:21.337 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker2>
te dwie linie były kluczowe do obejścia loga, gdy gienek z cechą następca tronu ginął gra nie przekazywała cechy dalej i wywalało, gdy jednak ubiłem go inkwizytorem bo spłodził przecinek cechę przekazało i gram dalej:)
Dwie uwagi odnośnie możliwych CTD, w moim przypadku jak pisałem wcześniej udało się obejść CTD. Po pierwsze pilnujcie króla i gienka z cechą następca tronu w przypadku ich śmierci w boju gra ma czasem problem z przekazaniem władzy dalej i wywala. Druga sprawa w przypadku Polski pojawia się strasznie dużo księżniczek "Przecinek" więc na bieżąco mordujcie im tatusiów, potem spokojnie można je wydawać za mąż, ich potomstwo nazywa się normalnie i nie powoduje CTD. Na razie 173 tury Polską za mną
Ok, ważne info.
Tak sobie pomyślałem by porównać wpisy Dziedzica tronu dla Megasubmoda (tam działało) z tymi w BC 7.0.
Aravenie jak dobrze rozumiem chodzi Ci o Dziedzica tronu tego ze świty? Mod ma problem z przekazaniem cechy następca tronu/regent oraz król z kolumny z cechami. Po śmierci króla czasem żaden gienek nie dostaje cechy król, tak samo po śmierci księcia, ale to tylko gdy zginą w boju. Mój książę spłodził Przecinek i po spaleniu go inkwizytorem, inny gienek dostał od razu cechę następca tronu
Mam problem z uruchomieniem gry, Załącznik 725 po pokazaniu się takiego czegoś nic się nie dzieję, odczekałem nawet 10 min i gra się dalej nie uruchomiła..
Z tego co widzę z miniatury, to chyba źle zainstalowałeś bo coś ścieżka wygląda nie tak. Po mods powinno być tylko raz Bellum Crucis 7.0. W czasie instalacji chyba utworzyłeś o jeden raz za dużo folder BC7.0
Tam jest folder Bellum Crucis 7.0. a to drugie to Bellum Crucis.exe
Aha, bo ucięte i nie widać do końca, UAC pewnie masz wyłączone, spróbuj zainstalować od nowa, czasem nie wszystko pójdzie tak jak powinno i mod nie chce zaskoczyć
Mam ten sam problem co endorfina666. Czekałem 30 min i nic nie ruszyło. Reinstalacja nie pomogła.
Instalowałem w kolejności: BC 7.0 > bugfix >megasubmod > spolszczenie. Jakieś pomysły?
Macie wersję medka na Steam, czy normalnie z płyty bez ingerencji ze strony Steam??
Płyta CD, nie korzystam też z żadnych cracków czy wirtualnych napędów. Dodam, że nie uruchamiałem moda przed instalacją bugfixa i spolszczenia, choć nie wydaje mi się by to mogło powodować problem.
Podaj ścieżkę do pliku Bellum Crucis 7.exe.
C:\Program Files (86x)\SEGA\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\Bellum Crucis 7.exe
A zwykły medek i kingdoms Ci działa?
Tak, działa. Mam też zainstalowane 2 inne mody, które działają normalnie. Po raz pierwszy na tym komputerze(laptop) zainstalowałem BC 7.0 i mam taki problem.