Najpewniej będzie przedłużka.
Wersja do druku
W mojej grupie będzie to zbędne.
3 graczy nie gra, nie ma z nimi kontaktu.
Powinni zostać zdyskwalifikowani. Wtedy zajmę 4 miejsce w grupie. Jeden mecz przegrałem na własne życzenie - z Macedonią, z graczem który nie był lepszy.
Dwie kolejne bitwy przegrałem z elitą tych rozgrywek. Świetni gracze. Bez odpowiedniego builda np. brak łuczników, gdy gość bierze słonie, zero szans.
Bez włóczni u lekkiej piechoty, Galacja nie ma czym ich ubić.
Ps. Jeśli ktoś myśli, że Galacja ma silną jazdę, to jest w dużym błędzie. Dwie jazdy kartagińskie, odpowiednio użyte, rozwalają Kapadocką bez problemu.
U mnie jest bardzo na krawędzi. Jestem aktualnie 5, ale mam jeszcze do rozegrania dwa mecze, więc najprawdopodobniej będzie dogrywka z Galacją. Mam nadzieję, że admini coś zrobią i powywalają ludzi, którzy np : rozegrali 1 przegrany mecz, co im da i tak przejść dalej, bo reszta to totalne afk.
Przepraszam za podwójnego.
Wygrałem z Dark Admiral. Zabezpieczyłem sobie w ten sposób awans, bo jestem na 2 miejscu ex aequo z Asserorem. Mega ciężki mecz, w pewnym momencie wahały mi się wszystkie jednostki :drunk: . 1/16 finału nadchodzę :cool: .
https://steamuserimages-a.akamaihd.n...6CC44EA00982D/
Graty Nikczemnik :)
Ja bym tę swoją grupę wciągnął nosem, gdybym miał z kim grać... Tak to pewnie skończę na 2. miejscu.
Nieznajomy - ciśnij tych Twoich typów dzisiaj.
postaram sie ;)
Ogłoszenie CoN:
Cytat:
New deadline for round 2 is 13.03.2018
Rozegrałem wszystkie mecze w swojej grupie i.... cofam poprzednie słowa :) .
Pokonałem Epir El_Tomato i ląduje na pozycji lidera :cool:
Załącznik 2758
Podsumowując moją grupę :
Asseror - Pont
Ja - Icenowie
Dark Admiral - Armenia
El_Tomato - Epir
Paganwitch - Baktria
草龟大战巴西龟 - Kartagina
Ulda - Galacja
Asseror i El_Tomato mają taką samą liczbę punktów, ale Asseror przegrał z El_Tomato, więc dam go na 4 miejsce.
I. Ja - 2 porażki ( Galacja, Pont ) 4 zwycięstwa ( Epir, Kartagina, Armenia, Baktria) : 14 pkt.
II. 草龟大战巴西龟 - 3 porażki ( Pont, Icenowie, Galacja ), 3 zwycięstwa ( Armenia, Epir, Baktria ) : 12 pkt.
III. El_Tomato - 2 porażki ( Icenowie, Kartagina ), 3 zwycięstwa ( Pont, Armenia, Baktria ) : 11 pkt.
IV. Asseror - 2 porażki ( Epir, Armenia ), 3 zwycięstwa. (Kartagina, Epir, Baktria ) : 11 pkt.
Strefa spadkowa :
Galacja - 9 pkt ( tutaj mogło być lepiej, ale Ulda ma awarię internetu i nie udało mu się rozegrać wszystkich meczy. Nie wykluczam, że gdyby było inaczej, to bym zajmował 2-4 lokatę ).
Armenia - 6 pkt.
Baktria - 5 pkt.
Macedonia - Chińczyk wycofał się z turnieju.
Nie pozostało wiele czasu, a przede wszystkim nie ma już wielu meczy do rozegrania w mojej grupie ( jeśli El_Tomato, lub Asseror z kimś wygrają, to będą ze mną na podium), więc mam nadzieję, że obecny stan się zachowa :drunk: . Jestem bardzo zadowolony z wyniku, bo trafiłem do grupy bardzo, bardzo mocnych graczy, a na dodatek z lepszymi frakcjami ( Pont, Epir, Armenia). Chyba tylko Bachus ma większe powody do narzekania :D . Jak u was idzie ?
No nieźle Nikczemnik. Gratulacje! Fajnie, że trafiłeś Icenow, kto jak nie Ty zna tą nacje po WKA :) no i widać, że ostro trenujesz.
A Nieznajomy to gra jeszcze w CoN, czy się obraził na cały świat? :P
Grałem ostatnio z Bachusem na jego Galacje. Naprawdę mocne, przemyślane buildy i świetna gra. Oby tylko przeciwnicy mu dopisali.
Powodzonka wszystkim :)
gra :D własnie przegrałem drugi mecz :F i sie obrażam
Mnie udało się zagrać jeszcze jeden meczyk (łącznie 5 na 7) i już jestem niemal pewien 1. miejsca.
Bez szans są przeciwko tej mojej Macedonii.
Na podstawie wyników Nikczemnika można stwierdzić, że barbary wcale nie są na tych zasadach na straconej pozycji względem nacji wschodnich. A nie chwaląc się, chyba jako jedyny poza samym zainteresowanym widziałem jego wszystkie bitwy z CoN. ;) Tak poza tym to pomyślcie nad ujednoliceniem zasad do romka, uwzględniającymi również frakcje z nowego DLC, bo na czwartkach krążyły dwie różne wersje.
Poczekaj jak zaczną kitować ( używać samej jazdy i strzelców ). Wtedy barbary nie będą mieć niczego do powiedzenia :drunk: . O Luzytanach nie wspominając :D .
Co do zasad, to pozostawiłbym takie jakie są, nie licząc limitu kawalerii - tu można by było rozszerzyć z tych 8 do 10.
Hmm... No to mamy jakiegoś podszywańca :svir:.
Załącznik 2759 Załącznik 2760 Załącznik 2761 Załącznik 2762 Załącznik 2763
Pięć :). Na dodatek to nie wszystkie bitwy, nie mówiąc o tym, że rozgrywał jeszcze z Pirxem i innymi. Zaprzeczyć się nie da, że Seba to stary wyjadacz i chcąc, nie chcąc jego głos trzeba brać pod uwagę ;) .
W Waszych bitwach najbardziej zaskoczyła mnie skuteczność tych pustynnych rydwanów, po statystykach miałem wrażenie że są do niczego a tu 153 kille nabiły ;). No i jednak ta Numidia nie jest tak beznadziejna jak na pierwszy rzut oka i nią też widzę, że można powalczyć.
Trochę rozmywamy temat. Założe osobny dział na dyskusję o nowych nacjach pod kątem multi.
PS: udało mi się dzisiaj rano rozegrać jeszcze jeden mecz. I już mam pewność 1. miejsca w grupie. Z tym że znowu miałem tę grupę słabiutką. Podstawowy problem był z dostępnością graczy.
Jestem pod sporym wrażeniem Twojego wyniku Nikczemnik. Wycinasz tymi Icenami.
Mam nadzieję, że pozostała trójka też rzutem na taśmę przemknie do kolejnej rundy. Widzę że Zachar ma spore szanse. Bachus i Nieznajomy trafili do trudnych grup i słabo to widzę niestety.
Ja awans zapewniony mam już od jakiegoś czasu. Stawką były miejsca w grupie. I wychodzi na to, że zajmę 3 miejsce. Zaliczyłem tu 2 porażki . Jedna po dobrej bitwie z King of Kings. Druga z dywizją pancerną Adriajów.
Wyrównałem więc osiągnięcie z poprzedniej edycji czyli 1/16. Teraz każde przejście dalej będzie dużym sukcesem dla mnie :)
https://cdn.discordapp.com/attachmen...57/unknown.png
Bachus, dogadaj sytuację, bo możesz przejść.
Grupy trafiliśmy przyzwoite, poza Bachusem, który trafił do bardzo ciężkiej. Z tym że Bachus musi jeszcze raz rozegrać mecz przeciwko Pergamonowi jak rozumiem. Zwycięzca przechodzi. Ja w swojej grupie też mam 2 typów, którzy muszą rozegrać bitwę i jeden odpadnie w przedbiegach.
Z blade chosen bardzo nieuczciwie postąpili organizatorzy. Morr chyba po znajomości ma tą dogrywkę. Jakoś Wolf który też rozegrał tylko 3 mecze i to jeszcze publikując wynik po deadline nie musi nic rozgrywać. Nawet żadnego słowa mu nie napisali, gdzie każdemu z grupy nieznajomego zwrócono uwagę za małą aktywność. Blade chosen był w najlepszej 4 w swojej grupie.
Czyli gramy po 2 bitwy. Uważnie zapoznajcie się z dostępnymi mapami. Bo one mogą mieć istotne znaczenie dla taktyk.Cytat:
2 battles (your score will 1-1 or 2-0)
2-0 - 3 points
1-1 - 2 points
0-2 - 1 point
A jak już potestujecie mapy to podzielcie się uwagami. U mnie od razu rzuca się w oczy opcja zimowa na Nemeto, która może być interesująca dla Icenów.Cytat:
Map pool (default attack direction – North)
- Nemetocenna;
- Nemetocenna - winter variant;
- Carthage (attack direction - SOUTH);
- Eblana (attack direction - WEST);
- Rhougion;
- Pyramids;
- 837, 667
- 846, 355
Oczywiście, jak gracie przeciwko kawaleryjskiej nacji to wybierajcie mapę z zalesieniem.
Jak zaczynam się orientować kogo mam w grupie, to nie jest tak kolorowo. Dwukrotny mistrz Rosji w R2, ubiegło sezonowy mistrz CoN oraz jakiś gość z multikontami :drunk: .
Ja na dzień dobry dostałem straszny łomot od Olega. Nie byłem w stanie przejść jego pancernego Rzymu, z Pretorianami. Zniósł mnie w 2 bitwach. Mocno mnie zaskoczył. Był wszędzie.
Dasz screeny ?
Uff wyszedłem z grupy haha link
Remis z Wolfem :drunk: . Generalnie jestem zły na siebie w pierwszej bitwie, bo dałem się strasznie oskrzydlić, a na dodatek zapomniałem o rydwanach, które stały w piechocie przeciwnika...
https://steamuserimages-a.akamaihd.n...ED3371AC81B6E/
https://steamuserimages-a.akamaihd.n...1C6C482CA7853/
Uprzedzając wszystkie pytania ,,dlaczego harcownicy tak mało zabili ?''
https://www.youtube.com/watch?v=KjsSvjA5TuE
Awans raczej zapewniony, chyba że nagle sędziowie coś ustalą z 4 graczem ( podejrzenie o multikonta ).
https://steamuserimages-a.akamaihd.n...877C47D2BEF8C/
https://steamuserimages-a.akamaihd.n...91945C65F7819/
Mega. :)
Jestem liderem :cool: . Wolf zremisował z Lexusem :D .
hahaha No Nikczemnik, turniej życia normalnie. :ok:
Ja wygrałem drugi mecz. Ale pierwsza bitwa była przegrana całkowicie, mi zostało trochę proc plus niedobitki szturmówki, u przeciwnika 3 prawie pełne oddziały hoplitów ateńskich (2x weterani, 1x w kolczugach). Ale dzięki szarżom generała jakimś cudem to wyciągnąłem, pomimo utraty genka na końcu bitwy. Horror! A już się na 100 procent żegnałem z turniejem... Druga to formalność.
Załącznik 2770
Załącznik 2771
Dobra robota :ok: ! Hetajrowie prawie 400 kili miazga :svir: .