-
Re: The Lord of the Rings: Total War
Cytat:
Zamieszczone przez radoxx4
Wiem co to Anduril xD
Zaczęłem grę Noldorami przegiete trochę to by uzyskać te lepsze jednostki wg mnie :p ale ci Noldor Swordsman to ładnie koszą. 1400 elfów na 5k orków to miałem straty 100 (vh m ) też tak macie? To trochę dziwne..i
Gdyby Noldorowie mieli od razu swoje najlepsze oddziały, było by to po prostu OP. Noldorskie oddziały są wyjątkowe silne, za to mało liczne (duże koszty utrzymania) i można je rekrutować tylko w trzech osadach, zaś Orkowie mają ogromną przewagę liczebną, więc wszystko jest dobrze zbalansowane.
-
Równowaga bez przesady średnia bo 12 NS oraz 5 NA i 2 Eleith czy coś takiego to pozwalam 6+k orków, trolli. Ale fakt te ich jednostki mogę dopiero robić po 200 turze więc orkowie orkowie się rozwinęli i mam baaardzo epickie bitwy ;]
-
Re: The Lord of the Rings: Total War nie działa
Widać nikt nie chce pomóc :(
-
Zobaczcie to!!!!!!!
TATW może tylko płakać i oddać pałeczkę najlepszej gry o władcy pierścieni hehe:)
http://www.lotr-tw.net/viewtopic.php?f= ... 0&start=30
Nowe Miasta i grafiki niszczą!!! Niech żyje LORT Total War i Moderzy!!
Właźcie na ten link wersja gry 2.1 zmiecie konkurencje !!!!!!!!!!!!!
Hura:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez radoxx4
Równowaga bez przesady średnia bo 12 NS oraz 5 NA i 2 Eleith czy coś takiego to pozwalam 6+k orków, trolli. Ale fakt te ich jednostki mogę dopiero robić po 200 turze więc orkowie orkowie się rozwinęli i mam baaardzo epickie bitwy ;]
I właśnie dlatego kampania jest dobrze zbalansowana. ;)
-
A to teraz dla odmiany spróboje Isengardem oni mają przyzwoitą piechotę, przynajmniej w TATW 2.1 na MOS 4.2 tak jest
A kiedy ukaże się wersja 2.1?
-
Mam Windowsa Vista. Zainstalowałem mod LoTR : TW (mam alexa i inne gówna :D) patch 2.08 i gdy chce włączyć gre, słyszę jakiś dźwięk, a gdy chcę coś zrobić, odsyła mnie do Windowsa :(. czy ktoś mi poradzi jak to zrobić, bo próbowałem wielu rzeczy :?.
-
Cytat:
Zamieszczone przez RohanRider
Mam Windowsa Vista. Zainstalowałem mod LoTR : TW (mam alexa i inne gówna :D) patch 2.08 i gdy chce włączyć gre, słyszę jakiś dźwięk, a gdy chcę coś zrobić, odsyła mnie do Windowsa :(. czy ktoś mi poradzi jak to zrobić, bo próbowałem wielu rzeczy :?.
patrzyłeś na sposób instalacji pod Vistę?
viewtopic.php?f=57&t=374&start=100
-
Cytat:
Zamieszczone przez matix1256
Zobaczcie to!!!!!!!
TATW może tylko płakać i oddać pałeczkę najlepszej gry o władcy pierścieni hehe:)
http://www.lotr-tw.net/viewtopic.php?f= ... 0&start=30
Nowe Miasta i grafiki niszczą!!! Niech żyje LORT Total War i Moderzy!!
Właźcie na ten link wersja gry 2.1 zmiecie konkurencje !!!!!!!!!!!!!
Hura:)
Co jak co, ale tego bym nie powiedział, Ekipa Konga zrobiła znacznie ładniejsze miasta , ale i tak będę napierdzielać w to i to :).
Zobacz prace king konga
-Minas Morgul, wydaje mi się że trochę przyciasne.
Kod:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=431192
-Minast Tirith, trochę za mało epicka tekstura, za mało się świeci ;p.
-Hornburg, Jak zwykle model zajebisty, ale zwalili texturkę ;/
-Isengard, wieża wyszła znakomicie, ale mur średnio(tekstura do poprawy)
-Moria, strasznie trudna do zrobienia. Nie wiem jeszcze na jakiej zasadzie ona działa.
Kod:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=409073
-Czarna brama model i teksturka piękna :) , ale nie wiadomo jak to będzie działać ( mam nadzieje że zrobią animacje do tego modelu i będzie działać jako brama)
-Dol Goldur, na trawie wygląda średnio, ale na tle śniegu znakomicie.
-Elfickie miasto, trzeba mieć dużo wyobraźni i umiejętności, żeby zrobić takie coś (moim zdaniem najlepsza praca).
Kod:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=431660
-
sry nie zauważyłem :lol: mój kumpel ma 3 age total wara :) oboje kochamy LoTRa :D
-
Hmmm a w kampanii jest tylko "jeden" Sauron? Bo zauważyłem, że w Barad Dur Sauron ma 16 "gwardii" a nie 80 :?
-
Robię jak mi poleciliście :D jak zadziała, to na wielkanoc ( bo nie moge grać, obiecałem Jezusowi ) so zagram w LoTR : TW
-
-
NIE DZIAŁA NADAL A ZROBIŁEM JAK TRZEBA :(
-
Po kolei opisz, dokładnie co robisz, ale dokładnie, zobaczę, co jest grane.
-
Download instalke, klikam na nią wybieram Uruchom jako admin robie co trzeba i GÓWNO!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez RohanRider
Download instalke, klikam na nią wybieram Uruchom jako admin robie co trzeba i GÓWNO!!!!!!!!!!!!!!!!
Po pierwsze z edytuj swego posta...Czemu jako admin, masz przecież drugi sposób. I to nie jest dokładny opis.
Ostatni raz proszę :)
Co to dokładny opis znaczy? Np. mam Antologię Rome wersja taka i tak,
karta grafiki taka i taka, system już wiem, grę mam zainstalowana tam i tam, jak już grę zainstaluję łącznie z dodatkiem aleks( zerknij w opis podany przeze mnie, ze screenami, drugi jest podany w pkt...), podajesz dokładnie jak...ufff..ja tak dużo wymagam? Nie mam Szlachetny daru telepatii, i nie wiem, gdzie instalujesz moda....By nie zaciemniać obrazu moda, proponuję już nie wypisywać gówien i innych na forum, można na PW :lol: ...Jakby dalej nic nie wychodziło..., a może ktoś miał podobne problemy z vistą i podpowie koledze?
pozdrawiam
-
Poprostu jestem wkurzony przez życie grrrrrrrrrrr ok. To mam Rome : Total War Antologia. Ściągnąłem plik do instalacji. Umieściłem go w Moje Dokumenty. Kliknąłem PPM i wybrałem Uruchom jako admin. Zrobiłem dalej jak trzeba no i nie działa :( Bardzo prosiłbym o pomoc.
PS : Mój kumpel ma 3 age total wara :D
-
Nie umieszczaj go w moje dokumenty tylko tam gdzie masz romka i dopiero instaluj, np.
Cytat:
D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War
.
Wtedy ci się automatycznie zainstaluje do folderu alexa, pojawi się ikonka na pulpicie i można grać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Sam Vimes
Nie umieszczaj go w moje dokumenty tylko tam gdzie masz romka i dopiero instaluj, np.
Cytat:
D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War
.
Wtedy ci się automatycznie zainstaluje do folderu alexa, pojawi się ikonka na pulpicie i można grać.
Zrobiłem tak no i nie działa
-
Grrr mam dość tego, że zawsze Mordor, Gobliny podbijają niemal całe śródziemie. Gram krasnalami zniszczyłem niemal całe siły w mordorze a tu 4 Saurony wyrżnęły 1400 elitarnych Dragonslayer oraz tych różowych oO. A najbardziej mnie pozbawiło gdy podchodzę dyplomatą do Isengardu proponuje zapłatę 1 a oni do mnie, że zapłacą 13k xD. A w wyprawie poległ sam Dain Żelazna Stopa, oraz jego kompania. Zabili sami 5000 orków. Dodam że dopiero 45 tura, wzięłem pod uwagę większe dobro więc chciałem zniszczyć Saurona, miałem z nimi (mordorem) pokój, a tu taka sromotna klęska! Teraz to już ich nigdy tak nie zaskocze ;( Chociaż po tej wyprawie cały Mordor opustoszał.
-
U mnie Insen starsznie kosi rohańczyków, gram Gondorem podeszłem już prawie pod Barad-Dur, a tu patrze Rohan stracił już wszyskie swoje ziemie na zachód od Edoras :( . Jak skończe z Mordorem to wyśle mu posiłki (o ile coś jeszcze z niego zostanie).
-
Nie ważne co by zrobić, zło zawsze tryumfuje.
Ja teraz odbiłem Morię, i szykuje się do odbicia Góry Gundabad :/ przed podbiciem Barad dur postaram się wbić im co najmniej 3 srebrne belki. Ale musze przyznać, że strasznie mi się krasnoludy spodobały szczególnie za ich wytrzymałość i siłę, chociaż uważam, że Dragonslayers powinni mieć dużo większy atak- co najmniej 15
Mógłby ktoś wrzucić link do submoda last alliance + hotfixy? bo z tego co widze to wszystkie wygasły :/
-
O co chodzi!?!? nie mogę zagrać w tego moda mam dodatek Alexander robię wszystko według instrukcji a przy próbie zmiany ścieżki skrótu wyskakuje mi : Określona w polu Obiekt docelowy nazwa... (tu jest ścieżka) jest nieprawidłowa. :shock: proszę o pomoc.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Ilos
O co chodzi!?!? nie mogę zagrać w tego moda mam dodatek Alexander robię wszystko według instrukcji a przy próbie zmiany ścieżki skrótu wyskakuje mi : Określona w polu Obiekt docelowy nazwa... (tu jest ścieżka) jest nieprawidłowa. :shock: proszę o pomoc.
Napewno instalowałeś dokładnie jak napisał Eutyches na pierwszej stronie (napewno masz ostatni patch t. 2.08? I napisz jaki masz system operacyjny. Ja dokładnie wczoraj zainstaklowałem LOTR na dodatku alexander i śmiga mi jak złoto - instalowałem dokładnie krok po kroku wg instrukcji Kotołaka. Pozdrawiam.
-
I jakie są twoje pierwsze spostrzeżenia Aravenie?
-
Szczerze to czegoś mi brakuje. Z silnika Alexandra dużo wycisnęli. Jednostki fajne. Ale grafika na mapie kampanii nie podoba mi się zbytnio. Jest graficzna przepaść pomiędzy TATW 2.1 i jego submodami a LOTR. Za wiele w LOTR nie pogram. Może w bitwy trochę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Szczerze to czegoś mi brakuje. Z silnika Alexandra dużo wycisnęli. Jednostki fajne. Ale grafika na mapie kampanii nie podoba mi się zbytnio. Jest graficzna przepaść pomiędzy TATW 2.1 i jego submodami a LOTR. Za wiele w LOTR nie pogram. Może w bitwy trochę.
To się zmieni wraz z nowym patchem. ;)
-
Hm a kiedy ten nowy patch ma być bo się zastanawiam czy nie wywalić LOTR i nie zainstalować EB 1.2 z jakimiś submodami i ulepszeniami ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Hm a kiedy ten nowy patch ma być bo się zastanawiam czy nie wywalić LOTR i nie zainstalować EB 1.2 z jakimiś submodami i ulepszeniami ;)
Nawet twórcy moda nie wiedzą kiedy wyjdzie nowy patch, ja tym bardziej na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć.
Na pewno to jeszcze trochę potrwa, więc śmiało możesz pobawić się innymi modami w międzyczasie. ;)
-
Oby jak najszybciej bo te miasta to są zrobione tak na odwal się :/
Czekam nieubłagalnie na TATW 3.0/2.2 oraz LOTR 2.1!!!
-
A nie wiecie o jakimś spolszczeniu ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez DEEKIEL
A nie wiecie o jakimś spolszczeniu ?
Nie ma. I w sumie nie jest tak do końca potrzebne, choć widzieć rodzimy język zawsze jest miło. :)
-
były próby przetłumaczenia, ale ekipa zrezygnowała, część była przetłumaczona, ale wersji poprzedniej :D Plików nie mam...
-
jak kontynuowac kampanie free people??? doszedlem do rivenvel i nic sie nie dzieje :P
boromir legolas i gimli nie chodza
-
Dlaczego jak atakuje pustą Morie to po turze oblężenie jest już cały garnizon pełny ?
-
We wszystkich grach Total War i modach, jak weźmiesz poziom trudności najwyższy, to komp jest zawsze doładowany armiami...Ma też to na celu wyrównanie szans kompa z człowiekiem ;)
-
No doładowany armiami, ale chyba normalnie na mapie ich robi dużo, a nie, że oblężenie trwa, tam mają 1 jednostkę i bez przerywania oblężenia turę później w zamku jest pełna armia? Podczas oblężenia nie mógł też tam żadną armią wejść. Nie wiem jak jest tutaj, ale w Third Age pod Medka 2 był chyba jakiś skrypt z morią i tam miałem tak samo (kilka innych podobnych skryptów też było, ale nie za wiele), zaatakowałem Morię, mieli tam z 3 jednostki, a jak włączyłem bitwę wyskoczyły im jakieś posiłki, mnóstwo goblinów i oddział balrogów (jednostka chyba w całej grze dostępna tylko w tej sytuacji). Gdybym nie atakował całą armią najlepszych jednostek bym przegrał i tak straciłem z połowę, a zakładałem łatwiutkie zwycięstwo i marsz szybki dalej. (Acha tam grałem m/m)
-
Jest to tego jakieś spolszczenie może?
EDIT@: Już wiem. Nie trzeba odpisywać.
-
czy wymagania tego modzika znacznie się różnią od wymagań czystego romka?