-
Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
witam!
jestem szczęśliwym posiadaczem dość już wiekowej maszyny ( oto jakiej http://www.ceneo.pl/1366472s) i chciałbym się zapytać jakie sensowne mody będę w stanie przetrawić. Wolałbym aby były w PL, ponieważ angielskiego zwyczajnie nie znam.
Dziękuję za odpowiedź
-
Ale wstyd, ale mnie nie było ....cóż lepiej późno niż wcale :) Mody powinny chodzić spokojnie, jedynie Rome Surrectum 2.0 i EB 1.2 będzie problem, inne nie powinny sprawiać kłopotów...Chociaż nigdy nic nie wiadomo z takim sprzętem 8-)
-
Witam.
Szukam moda, który wprowadza sporo zmian, ale przy tym nie jest trudny w instalacji (nie chce mi się instalować 60 patch'y żeby się okazało że nie działa).
Tematyka naprawdę dowolna, najlepiej żeby mapa była podobna (jakieś kosmetyczne zmiany, kilka nowych frakcji, prowincji)
Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
Witam.
Szukam moda, który wprowadza sporo zmian, ale przy tym nie jest trudny w instalacji (nie chce mi się instalować 60 patch'y żeby się okazało że nie działa).
Tematyka naprawdę dowolna, najlepiej żeby mapa była podobna (jakieś kosmetyczne zmiany, kilka nowych frakcji, prowincji)
Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
Silnik RTW jest taki a nie inny i żeby poczuć na 100% widoczne zmiany, niestety trzeba trochę pokombinować. Jednak wymaga to uwagi a nie jakiejś Wielkiej trudności i jeśli ktoś dobrze opisze instrukcję, wszytko da się zrobić ;)
Ale jak nie chcesz bardzo kombinować zagraj w tego moda:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=471950
Wybierasz ścieżkę do głownego folderu z grą np. D\Rome Total War i instalujesz. Lub mod sam odnajdzie ci prawidłowo linijkę. Jedynie co musisz w trakcie instalacji zrobić, to wybrać kilka opcji z bonusami w grze, ja polecam tylko 4 tury na rok. Po wgraniu moda, wejdź do opcji odpowiadających za muzykę i ustaw sobie na 2d sound. Chyba że masz więcej głośników! Po każdym uruchomieniu gry od zapisu, chyba trzeba odpalać skrypty, nie pamiętam już. Ten bajer z klikaniem na portret doradcy.
Pozdrawiam !
-
Dzięki za szybką odpowiedź, sprawdzę toto.
A a propos trudnej instalacji - to nie jest tak że jestem leniwy czy coś :P
Po prostu kilka razy męczyłem się z instalacją różnych rzeczy i okazywało się że np. nie działa :evil:
Polecacie coś jeszcze?
-
Szukam modu z frakcjami cofnietymi w rozwoju :P
Po 1generale , po 1 wiosce (400populacji bez budynków ) na frakcje .
Czy jest coś takiego?
-
Jaki jest NAJLEPSZY mod do Rome? Jakby był po polsku lub spolszczony to lepiej.
-
Jaki najlepszy, to kwestia gustu, w zalezności o jaki okres historyczny ci chodzi, czasy odpowiadające podstawce gry: dla przykładu oczywiście, wybór jest duży :D
Tu masz spolszczenie, od razu nazwa moda się nasuwa
viewtopic.php?f=362&t=8496
mod
viewtopic.php?f=57&t=797
Takim moim kiedyś ulubionym, jak lubisz czasy trochę, to ten polecam
viewtopic.php?f=57&t=357
Tutaj masz najlepszy jedną z dwóch modyfikacji co dzieje się powiedzmy w czasach dodatku BI
viewtopic.php?f=57&t=9450
Jakby co, to pisz w danych ci tematach, a na pewno ktoś odpowie ;)
-
Dzięki za odpowiedź. Sprawdzę Europe Barbarorum, bo poszukuję moda zbliżonym czasami do podstawki ale żeby było dużo frakcji, zbalansowanych i żeby mapa sięgała do Indii. Znajdą się jeszcze takie mody?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Macinus1002
Dzięki za odpowiedź. Sprawdzę Europe Barbarorum, bo poszukuję moda zbliżonym czasami do podstawki ale żeby było dużo frakcji, zbalansowanych i żeby mapa sięgała do Indii. Znajdą się jeszcze takie mody?
viewtopic.php?f=57&t=382
-
Zna ktoś moda który ogromnie zmienia mape nawet wieksza od mundus magnus? :twisted:
-
Hmmm tutaj trochę zmienione, na dniach może ukazać się takowa
viewtopic.php?p=272552#p272552
-
Dajta mi tu moda ze Sławiakami, jeżeli jeno tylko się da, szybciutko.
Z góry dzięki i szacunek tobie, człowieku który odpiszesz!
-
Hmmm...ze sławiakami? Nie rozumiem... :oops:
-
Chodzi o Słowian chyba... :)
Invasio Barbarorvm może?
-
Nie jestem purystą językowym i nie będę za późno na to, ale bez przesadyzmu ;) Dlaczego ktoś ma się domyślać o co komuś chodzi? Nawet nie raczy odpowiedź na zadane pytanie...Jeżeli chodzi o Słowian, to by się znalazło trochę tych modyfikacji...
Na pewno ten mod, co podałeś a raczej ich rodzina cała...
I teraz pytanie, czy chodziło ci o tzw. sławiaków obojętne z jakiego okresu historycznego, tu masz moim zdaniem ciekawy mod
http://www.ancient-battles.com/catw/skythoi.htm
-
Oczywiście, chodziło mi o Słowian. :D
Okres - każdy.
-
Co zrobić aby zamiast 3 rzymskich rodzin mieć jedną(ród juljuszy albo scypionów)?
-
Cytat:
Zamieszczone przez maxcezar5
Co zrobić aby zamiast 3 rzymskich rodzin mieć jedną?
Proszę o to modzik załatwia sprawę, po polsku będziesz miał grę przy okazji ;)
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2691
-------------------
--------------------------
edit:
Na prośbę Czcigodnego Sympatyka Rome, nowy link i aktualizacja tematu moda :D Posty powrzucałem do odpowiednich tematów... ;)
viewtopic.php?f=57&p=280591#p280591
-
Cześć kiedys grałem ale to wieki temu na modzie Total Realizm w 2006 roku...i dzisiaj znowu mnie naszło na ROME
1. Poszukuje moda w szczególnosci z dobrym AI komutera szukam dobrej rzeźni... czy te Europa Barbarorum bedzie sie nadawać (nieznam tego moda czytałem o nim opis ale tam nic niema o AI ) ?
2. rozchodzi mi sie również o dyplomacje stałe relacje z frakcjami...(wieloletnie sojusze) tak aby to jakos miało sens... sa takie mody ?? :)
3. Czy inteligecja kompa w modach Medievall II dużo odstaje od poziomu Rome, bo średniowiecze a strożytność nie robi mi różnicy chce tylko godnego przeciwnika do zabawy :)))))
-
Z doświadczenia wiem, że najbardziej wymagającym przeciwnikiem jest człowiek, może spróbujesz kampanii online?
Porównując AI R1 i M2 uważam, że nie ma żadnej różnicy - ten sam poziom (mówię tutaj o podstawowym AI).
-
Kampania online ? Mówisz chyba o bitwach... albo o Empire i Shogun 2
-
Nie... Sprawdź sobie dział Kampanii Online na tym forum.
Jeśli chodzi o moda z dobrym AI to pewnie DarthMod ;)
-
Szukam modu w wczesnym średniowieczu z wieloma prowincjami :)
Znacie jakies?
-
W średniowieczu jest Crusades, ale nie grałem, więc nie wiem czy ma dużo prowincji.
Typowym modem powiększającym mapę, a co za tym idzie, ilość prowincji, jest Mundus Magnus (ale ten nie jest w średniowieczu)
-
Crusades mi się nie podoba :/
-
Poszukuję moda
Witam poszukuję moda do RTW ALBO RTW BI jakiś w stylu średniowiecza ale nie tylko jakoś nigdy nie modowałem rome więc zdam się na wasz gust w geście modów.
Z góry dziękuję za odpowiedź !!!! :D :D :D
-
Re: Poszukuję moda
Istnieje temat o poszukiwaniu modów, nie musiałeś zakładać następnego. Ale polecam Ci moda Crusades viewtopic.php?f=535&t=2619 oraz Norman Invasion viewtopic.php?f=535&t=1625 Pozdrawiam.
-
Szukam moda do Rome
szukam moda do rome tw przenoszący nas tylko do grecji tzn nie ma rzymu ani innych nacji tylko wojny greckie jest takie coś? :geek:
-
Re: Szukam moda do Rome
Diadochi TW, Persian Invasion.
-
Witam Szukam modu EB 1.1 dzialajacy link jak bym ktos mial to bym bardzo byl wdzeczny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Buchaj
Witam Szukam modu EB 1.1 dzialajacy link jak bym ktos mial to bym bardzo byl wdzeczny.
AVE!
Proponuję spróbować z Torrentu http://www.europabarbarorum.com/ccou...lick.php?id=40
Musisz mieć zainstalowany program do ściągania np. uTorrent.
Lub z Atomic Gamer http://www.atomicgamer.com/files/686...rum-v1-1-eb1-1
W tym przypadku trzeba poczekać 3 minuty po kliknięciu w wybrany odnośnik(są trzy dostępne serwery). :mrgreen:
Sprawdziłem działają!!! :twisted:
Pozdrawiam
-
tez spraawdzalem ale cos mi pobieralo do 300mb i blad mi wyskakiwal nw czemu
-
Cytat:
Zamieszczone przez Buchaj
tez spraawdzalem ale cos mi pobieralo do 300mb i blad mi wyskakiwal nw czemu
Jak ściągasz z Atomic Gamer zmień przeglądarkę i spróbuj ponownie, a jak to nie pomoże zainstaluj uTorrent i ściągnij z torrenta.
-
Witam. Czy jest jakiś mod, w którym rozgrywka trwa podczas powstania Spartakusa ? Jeśli jest czy buntownicy są frakcją grywalną ? Przepraszam, jeśli ktoś się już o to pytał, ale mnie bardzo oczka bolą i cięzko mi się czyta :D
-
juz zaistalowalem po paru dniach dziala wszytko dobrze tylko na pamie kapani troche sie zacina
-
Witam :)
Szukam moda, hm... minimalistycznego, który wprowadza trochę zmian, lecz nie przytłacza ich ilością - nie podobały mi się XGM, Troy, ani obie modyfikacje opatrzone skrótem PI - ogromny zasięg wojsk i statystyki wojsk nie przypadły mi do gustu. Mod którego szukam nie musi mieć dobrych bitew czy grafiki - chodzi mi głównie o kampanię. Czasy i tematyka raczej dowolne. Znajdzie się coś takiego? :)
-
szukam linku do tego moda gdyż nie posiadam dodatku bi i aleksander jedynie romka mam z patchami do 1.5 a chodzi mi o tego moda Roma Surrectum pod roma z patchami 1.5. Pomoże ktoś??
-
-
A jest jakaś inna stronka tam nie ma jak pobrać za każdym razem muszę czekać 5 minut??