A do Third Age trzeba dodatki?
Co do przedstawiania się, nie chciałem postów bez sensu nabijać.
Wersja do druku
A do Third Age trzeba dodatki?
Co do przedstawiania się, nie chciałem postów bez sensu nabijać.
Tak, wymaga Medieval II: Total War - Kingdoms. Teraz większość modów wymaga dodatku.
Chciał bym się zapytać czy istnieje jakiś mod który dodaje bitwy historyczne do Medieval II Total War???
Jeśli taki jest to proszę o link... :)
Modu nie ma, ale jest cała paczka bardzo dobrych bitew historycznych autorstwa Pinotcheta, zagrywają się w nie na Zachodzie, bo są pod różne modyfikacje, i najprzeróżniejsze czasy historyczne i nacje ;)
viewtopic.php?f=32&t=329
A jak nazywa się program w którym tworzy się bitwy historyczne??? :)
viewtopic.php?f=249&t=684 ;)Cytat:
Zamieszczone przez klimcio6
Mam pytanie czy ma ktoś może jeszcze kopie modu Zgrzybka? Byłbym wdzięczny bo przekopałem google i wszystko wygasło.
Link jest w bibliotece Andzi dwa tematy niżej ;)
http://www.megaupload.com/?d=KQMQVM0P
Dzięki.
Witam. Poszukuję moda ( o ile taki istnieje ) który poprawiałby animacje w walce. Chodzi o to że wszyscy żołnierze w jednym oddziale zabijają w ten sam sposób. Jest coś co to poprawia?
Dwa pytania:
1. Jakiego moda polecacie , który osadzony jest w czasach wypraw krzyżowych do MTW2 Kingdoms
2. Jak "odblokować?!" jednostki : Kanonicy Grobu Świętego i Marszałka Joannitów? Krak de Chevaliers mam rozbudowany już w całości. Znajduje się w nim również Siedziba Joannitów (3 poziom) Mam rok 1359
Czy w którymkolwiek trybie gry możliwe jest dowodzenie na polu bitwy dwiema a nawet trzema armiami (tzn. np. sprzymierzeńcami i przeciwnikiem)?
Może jakiś mod albo patch na to pozwala?
ad. 1 Polecam tego, dla mnie jeden z najlepszych modów. ;)Cytat:
Zamieszczone przez jezier
viewtopic.php?f=30&t=89
ad.2 Nie wiem ;)
Czy znacie modyfikację zmieniającą ikonki jednostek, działającą zarówno pod Mediewal 2 jak i Kingdoms? Chodzi mi o zmianę która poprawia ich ostrość ale także urealnia wygląd, te bałwanki które "robią" za niektóre oddziały ujmują grze znacznie uroku.
W modach starają się poprawiać ten niuans gry. Zerknij tutaj, czy o to ci chodziło?Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=453
Eutyches, dzięki ale nie znam angielskiego, chodziło mi o zmianę tekstur tych widocznych w panelu gry albo jak wolisz menu - np. rekrutacji. Niektóre jednostki zwłaszcza z wczesnego okresu np milicja włócznicza, wyglądają jak ... sami przecież wiecie. Wiem że był totalny reskin jednostek bizantyjskich, może jest podobny ale do wszystkich nacji?
zerknij, tutaj, nie musisz znać angielskiego...Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=100746
czy jest jakiś mod przenoszacy nas w lata 1550-1700 około w którym jest oczywiście nasza husarja
Jeśli zależy ci na fajnie zrobionej husarii to powinieneś się zainteresować modem Ренессанс (Renesans): TW niestety na razie w wersji beta, ale da się pograć 8-)
a w przyszłości także i tymi Ogniem i Mieczem 2 II 1648 - Der dreissigjährige Krieg
Zna ktoś może jakiś historyczny mod, przenoszący nas do wczesnego średniowiecza? (lata 1000-1200) Np. czasy gdy Dania podbijała Anglię. Głównie chodzi mi o historyczność, a które lata to mniej ważna sprawa.
Hmm chyba na razie tylko ten mod (a jednak nie tylko, patrz następny post ;) ) pod Medka2 spełnia twoje kryteria The Last Kingdom i temat na naszym forum viewtopic.php?f=31&t=6714
Będzie się rozgrywał w latach 865 - 1066 na Wyspach Brytyjskich i okolicach. Wygląda na to, że historyczność będzie jednym z jego atutów.
Info and pictures :arrow:
[spoiler:36jo9j2x][/spoiler:36jo9j2x]Cytat:
The Last Kingdom challenges players to control 13 new factions, including the Vikings themselves, the Saxons, Scots, Irish, Welsh and Norman, and to embark on a campaign to dominate the British Isles. With a wealth of new historical heroes, players can lead a range of new units into battle - including Viking Berserkers, Saxon Huscarles and Fyrdmen - while conducting sieges and epic battles.
You can conduct the campaign on a new map focusing on North Europe, in the continent, in the Isle of England or Iceland or starting from the Norwegian peninsula.
Starting date: 865 / Finishing date: 1066
2 turn is one year
(... one year before the viking invasion of Northern England.)
Factions & Cultures:
http://www.chrome.hu/danova/mod/last/prev/fs1.jpg
http://www.chrome.hu/danova/mod/last/prev/fs2.jpg
http://www.chrome.hu/danova/mod/last/prev/map1.jpg
http://www.chrome.hu/danova/mod/last...unit/uni04.jpg
Niestety wciąż jest w fazie produkcji, ale wygląda na to, że bliża się czas wypuszczenia pierwszej grywalnej odsłony.
Póki co pozostaje pooglądać preview. Sam jestem ciekaw jak im ten mod wyjdzie więc nie omieszkam zagrać 8-)
Niestety robi się, a kiedy będzie to nie wiadomo, twoje kryteria ;)
viewtopic.php?f=30&t=6603
-------------------------------------------------------------------------
Mod gdzie dzieje się w czasach zbliżonych do twoich wymagań, z udziałem Danii
viewtopic.php?f=30&t=231
Poszukuję modelu polskiej lekkiej kawalerii z XVII wieku, najlepiej jak najbardziej podobnego do Lisowczyków, tudzież moda w którym taki model by występował.
http://slawek-dabrowski.webpark.pl/lisowczyk.jpg
http://uzbrojenie.webpark.pl/lis.jpg
Spytaj się pod Empire, tudzież Napoleonie ;)
Trzy pytanka(MTW2 and RTW).
1. Czy jak zainstaluje mody to mogę dalej grac w podstawkę i dodatki bez zmiany w pierwszej formie gry?
2. Czy mogę mięć kilka modów, czy też są jakieś zależności typu patch itp.?
3. Jakie polecacie mody powiększające grę do całego świata łącznie z Azja, dwoma Amerykami od czasów p.n.e. do końca średniowiecza?
Jeśli pomyliłem dział czy coś to sorki ale więcej pytań chyba nie będę miał.
Z góry dzięki:)
Odp. 1 Większość (jeśli nie wszystkie) modów pod M2TW tworzy swoje osobne foldery i nie nic nie zmienia w podstawowej grze. W RTW jest już z tym trochę gorzej. Sporo modów uniemożliwia grę w 'czystego' Rome.
Odp. 2 W M2TW raczej nie powinno być problemów z kilkoma modami na raz. Jeśli tylko masz miejsce na dysku, bo większość z nich zajmuje nie mało GB...
Odp. 3 Wypróbuj Eras Total Conquest. Niestety największa dostępna mapa rozgrywa się w nieco późniejszych czasach:
[spoiler:1768ru9l]1547
http://img12.imageshack.us/img12/535/empiresmap.jpg
970
http://img13.imageshack.us/img13/5642/mapbase970.jpg[/spoiler:1768ru9l]
poszukuje jakiegoś moda do medka2 albo kingdoms'ów który przenosi się w czasy starożytnego Rzymu , nie obraże się jakby był po polsku 8-)
Invasio Barbarorum II na razie tyle.
Trza czekać na Europa Barbarorum II
Mam nadzieję że to tu mogę się spytać o rozwiązanie mojego problemu 8-) . Jeżeli nie to proszę się nie złościć ;) .
Czy można zmienić coś w plikach czystego medka, aby można było przejąć inne państwo za pomocą mariaży ?
Proszę o szybką odpowiedź :D .
Witam. Odpowiedziałem Ci na to pytanie przed zmianą serwera ale wcięło wszystkie moje posty jakie napisałem od 04 lutego 2011 (Niestety dotyczy to wszystkich Użytkowników :evil: Z tego co napisał Administrator Amrod stracone zostały wszystkie posty od ostatniego weekenu. Trudno :mrgreen: Się odtworzy. :lol: ). Odpowiadając na Twoje pytanie można by spróbować to wprowadzić w czystym Medku wykorzystując do tego odpowiedni skrypt... ale to ciężka sprawa. (I nie dam rady Ci tego wytłumaczyć, za dużo do opisywania). Zagraj w Bellum Crucis 6.1 to będziesz to mógł osiągnąć tzn. przejąć inne Królestwo dzięki małżeństwu ( i trzeba pomóc danej linii panującej opuścić ten padół łez i zejść z tego świata :P ). Nie jest to łatwe do zrobienia, ale jest możliwe. Ew. Zainteresowanych modem Bellum Crucis 6.1 zapraszam do tematu o nim, W Zbrojowni w modach globalnych. :mrgreen: Oto link: viewtopic.php?f=30&t=7414 . Niestety ten rewelacyjny mod jakim jest Bellum Crucis 6.1 jest na razie bardzo niedoceniany na tym Forum a to poważny błąd i próbuje usilnie to naprawić. :twisted: Wiem co piszę, gram w niego juz 5 tygodni (bardzo intensywnie ;) ). Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez danieldamian PL
Co do bellum crucis to zagram jak zrobię porzadek z kompem ;) .
Proszę wytłumacz :geek: :lol: , ale nie nalegam :D .
Witam. Zrobienie czegoś takiego jak mozliwość przejmowania innych państw przez małżeństwo to dość skomplikowana operacja. Mam pewien pomysł ale sam najpierw muszę sprawdzić czy to zadziała, teoretycznie powinno. Ale to będzie niełatwe zadanie jak zdołam coś z tym wykombinować w jakimś innym modzie to się pochwalę, że działa i napiszę wtedy jak to zrobiłem :P Bo na razie to jak napisałem muszę przetestować mój pomysł by przenieść to rozwiązanie z zacnego Bellum Crucis 6.1 do jakiegoś innego moda... Może jutro coś pokombinuję z tym skryptem. Sam jestem ciekaw czy się uda, ale nie aż tak bardzo by to robić dziś np. :mrgreen: Poza tym ja gram głównie w Bellum Crucis 6.1 a tam to działa. :lol: Pozdrawiam.Cytat:
Trzymam cię za slowo ;) .
btw. Tak z czystej ciekawości :lol: chciałbym wiedzieć jaki jest najbardziej histoyczny mod pod medieval 2 i/lub kingdomsa 8-) .
PS. Dziękuję Araven :!:
Z tą historycznością to sprawa bardzo subiektywna. Moim zdaniem z modów pod Medievala II bardzo historyczny jest mod Broken Crescent 2.02, ale jest to mod raczej regionalny skupia się głównie na Bliskim Wschodzie są tam tylko skrawki Europy, dominuje Azja i Afryka, dbałość m.in. o szczegóły historyczne powoduje, że pod Medka to dla mnie mod nr 1.Cytat:
Co do modów pod Kingdoms ta za najbardziej historyczny uważam Bellum Crucis 6.1 i to nie dlatego, że to mój ulubiony mod :mrgreen: a dlatego, że jego twórcy naprawdę zadbali o historyczne aspekty i szczegóły. Tak super zrobionej np. Polski to ja w żadnym zachodnim modzie nie widziałem, a grałem we wszystkie największe m in. (SS, DLV i inne). Pozdrawiam. więcej o historyczności moda Bellum Crucis 6.1 i o samym modzie w temacie o nim viewtopic.php?f=30&t=7414 . Tutaj wspomnę tylko o historycznych dynastiach w grze (Arpadów - Węgry, Przemyślidów - Czechy, Hohenstaufów i wielu innych, Piastów w Polsce - i kilku mniejszych naszych dynastiach np. pomorskiej :D ), podziale islamu na odłam sunnicki i szyicki, możliwości zmiany religii, tytułach naszych książąt z okresu rozbicia dzielnicowego np książe wielkopolski, mazowiecki itd. + cała inna masa innych drobiazgów - to wszystko decyduje o atrakcyjności i historyczności BELLUM CRUCIS 6.1. Pozdrawiam. :twisted:
szukam moda, w którym będzie calkowicie inna mapa świata, i nowe frakcje. coś takiego jak thera a new beginning. :)
TATW - modyfikacja umieszczona w świecie stworzonym przez Tolkiena - viewtopic.php?f=30&t=6489
Call of Warhammer - modyfikacja umieszczona w świecie Warhammera - viewtopic.php?f=30&t=130
Akthross Total War - viewtopic.php?f=30&t=7195
4 Seasons, ale jest to niestety porzucona modyfikacja (mimo to gorąco polecam!) - viewtopic.php?f=30&t=699
Westeros TW - modyfikacja niestety tylko rozpoczęta, projekt z tego co wiem upadł (zmieniona została mapa, portrety niektórych dowódców, parę małych skryptów, nazwy) - viewtopic.php?f=30&t=484
Witam
Poszukuję moda który zmienia dyplomację, chodzi mi o to aby komp. rzadziej zdradzał, a gdy jest z nami w sojuszu - przyłączał się do naszych wojen. Proszę nie podawać modów które zmieniają jednostki/mapę, chciałbym zmienić tylko tą powaloną dyplomację.
Wypróbuj Ultimate AI
a jest może jakiś mod, w którym jest dość dużo tur? np. w Therze jest ponad 1000.. aż tyle nie trzeba ale np. kilkaset? wiem, że w TATW jest sporo ale w to już grałem
Witam. Dużo tur jest np. w SS 6.2 RR RC od Point Blanka albo w Beluum Crucis 6.1 tam ponad 600 i kilka różnych kampanii. Jako fan Bellum Crucis 6.1 polecam jego oczywiście, ew. poczytaj najpierw temat o modzie w Zbrojowni i zdecyduj. PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez michciu4