Dzisiaj mnie na jednego hita skasował M41 jak grałem VK3601(H) - ten czołg ma tyle samo armora co Tygrys, tylko mniej HP, więc arta jest naprawdę uber przegięta w tej grze :cry:
Wersja do druku
Dzisiaj mnie na jednego hita skasował M41 jak grałem VK3601(H) - ten czołg ma tyle samo armora co Tygrys, tylko mniej HP, więc arta jest naprawdę uber przegięta w tej grze :cry:
Ma mniej armora to po pierwsze, a po drugie to mogłeś dostać także w skład amunicji, co nawet o wiele cięższe czołgi wykańcza na miejscu. A jedyne przegięcie w kwestii arty to celowanie, narzekanie na jej obrażenia jest dla mnie śmieszne ; )
Zobaczymy co powiesz po kolejnym patchu;)
Ściągam, bardzo ciekawa gra mi się wydaje.
A jak tam się strzela, tak jak w Call of duty czy jakoś inaczej?
Tak jak w CoD, tylko szybkostrzelność trochę mniejsza ;)
Powie mi ktoś jak mam czołg kupić? zmieniłem te goldy na sreberko i nie da się kupić :/
Bo musisz dopiero odkryć, jeżdżąc tymi które masz garażu.
Na treningu też? Bo nie chcą mnie brać do teamu z takim gratem :D
Na treningu nie zarabiasz. Musisz wejść w normalną bitwę.
EDIT: No to panowie devowie się trochę zrehabilitowali za ten brak soft wipe'a i od dziś, aż do 2 stycznia będziemy dostawać po 500 golda dziennie ( bez względu czy rozegramy bitwę czy nie ). Możliwe są też inne prezenty niespodzianki ;) No i pięknie. Kto nie ma premium z nowych graczy niech sobie odczeka te 5 dni i wykupi, bo na prawdę warto. A ja lece wymienić moje 1000 golda na freeexpa - koniec męki KV z działem 152 mm :!:
To się za kase wykupuje premium?
I jeszcze takie głupie pytanie, jak się strzela z karabinu? ;d
Eee? Ty serio z tym karabinem? Bo wiesz, na moje nawet gdyby była taka opcja to chyba nic zbytnio nie ustrzeliłbyś ; )
A premium jest za golda i jest to absolutna podstawa.
Nie wiem, może to jakieś pociski, ale już pare razy ktoś we mnie strzelił takimi 3 pociskami, może to jakiś nabój specjalny ;p
btw. tym pierwszym działem samobieżnym od rusów 5 czołgów zestrzeliłem (no dobra 2, ale pozostałe w większości ja zniszczyłem) broniąc bazy i z 3 v 10 zrobiło się 3v3. Naprawdę dobra jest ta artyleria, w porównaniu np. do tych lekkich czołgow, 20 pocisków zużyłem i tylko raz trafiłem ^^
Niektóre działka 20mm wystrzeliwują kilka pocisków na raz, ot cała tajemnica z "karabinem" ;)
Wiem, już miałem takie nawet :D
Teraz mam przesrane, dostałem sie do 3lvl tanka i teraz same 4,5 i 6 lvle się ze mną łapią, na hita padam od większości, a tak to takich nubków załatwiałem wcześniej :D Zmienie chyba na SPG bo jakoś nie ogarniam lightów.
Jak ktoś jutro będzie grał z małym lvlem to pisać, nick w grze taki jak tu
Swoją drogą niezłe jajca z tym goldem, goście ustawili na 500 i każdy kto się wczoraj zalogowal, dostał tyle, ile dni nie było go w grze. Ktoś tam nawet dostał 55 tys, bo sie nie logował od pyty czasu :lol: No ale dziś to już naprawili
Mam pytanie - czy grubość pancerza wpływa na obrażenia jeśli pocisk przebije pancerz? Tzn. mam powiedzmy 100mm, dostaje pociskiem AP z działa które ma penetrację 110 mm - czy jak tylko jest penetracja to wchodzi od razu cały dmg z danego działa?
A jak ktoś zdażył wydać? :)Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Tzn. naprawili to w taki sposób, że osoby które dziś weszły po dłuższej przerwie dostaną tradycyjnie 150 złota za te wszystkie dni, a po 500 za wczoraj i dzisiaj ;) Swoja drogą złoto które sie nazbiera do końca roku wg. mnie w zupełności wystarcza do końca bety ;) No chyba, że ktoś chce wydawać je na lepsze ammo, czołgi premium ( same beznadziejne ) czy jakieś bajery do czołgu, to wtedy takie 55tys może się przydać.
Dzisiaj wrzucaja pacz dla rusów. Jeżeli wszystko będzie oki to jutro wgrają dla nas + dadzą wybór pomiędzy serwerami us i ue.
Posrany ten dobór teamów.
Ja mając 4 lvl czołga trafiłem na 7 a nawet jeden 8 lvl - tiger II i jak ja tu mam grać? Jak to ma 1400 hp a ja 290 :F
Powinny być przedziały po lvle, 1-2, 2-3, 3-4 itd. to by spoko było, teraz to sobie musze grać tymi starszymi czołgami, albo liczyć na cud że trafi na niższe lvle.
Ja pierdziele, połowa mojego teamu ma lufy dłuższe od całego mojego czołgu xD
Ja kiedyś z PzIII trafiłem na Mausa i nawet udało mi się zarobić od niego hita - oczywiście mój czołg rozpadł się na atomy ;)
Ale w bitwach "dużych" czołgów "małe" też są potrzebne do rozpoznania (zwłaszcza, że niektóre lekkie czołgi jadą koło 70 km/h więc dopóki się nie zatrzymają to trudno je trafić).
Mój 72km/h i też trafiłem na 10 lvla, mianowicie IS-7 i też zarobiłem na niego hita.
Nawet ładnie teraz expa dostane, wystarczy że jakieś dwa tygryski trafie i 500 expa w kieszeni. Zwłaszcza teraz jak mam już działko 76mm zamiast 4x ;p
Gra ktoś teraz?
Podobno T-54 to najlepszy czołg w grze.Cytat:
Maintenance works related to the release of v.0.6.2.7 update are scheduled for December 23 and will be held from 9:00 am UTC to 18:00 UTC.
During the designated time game servers and the official web site will be unavailable.
v.0.6.2.7 major changes:
- Added new battle mode: the "Tank Company Battle", 15vs15 battles on random maps.
- Added voice chat based on the Vivox technology for platoons in random battle and for companies in tank company battles.
- Added top tier medium tank for all factions s: Т-54, Panther II, Pershing.
- Added top Soviet tier 9 TD "Object" 704.
- Added top tier SPGs for all factions: "Object" 212, G-Tiger, G-Panther, M12, M40/M43.
- Added 2 new maps: "Ruinberg" and "El Halluf".
- Added new achievements.
- Improved match-making system for random battles.
- Rebalanced vehicles on the basis of v.0.6.1.5 update.
- Added full dynamic shadows available for high graphic settings.
- Added customizable controls.
w końcu 10 lat po wojnie...
Dupa, ja czekam na OB bo grać się nie da jak ci jakiś amerykański T-34 podbija albo king tiger, a ty mu po 5% hp zabierasz :?
To widocznie nie wiesz jak grać i nie rozumiesz idei tej gry. Czołgi nie są sobie równe, traktuj je jak klasy w grach rpg, nikt nie oczekuje że lekki czołg ma atakować, a tym bardziej niszczyć ciężkie czołgi. Lekki ma wjechać do bazy wroga, wykryć tyle czołgów ile się da, a potem zginąć. W ten sposób nawet takim PzIII można średnio po 500-700xp na bitwę dostawać. A radocha polega na tym, że jak zdobywasz następny czołg to dalej jest ktoś kto może Ci nakopać, przez co póki nie będziesz miał czołgów poziomu 8+ to nie jesteś bogiem na polu bitwy. A nawet wtedy nie jest lekko, bo taki Maus, czy IS-7 jest głównym celem ataków artylerii przeciwnika, przez co nawet taki czołg nie może radośnie zaszarżować przez polanę.
Jeżeli Ci lekkie czołgi nie odpowiadają to przerzuć się na arty.
Ja ciągnę obecnie wszystkie drzewka poza ruskimi TD i amerykańskimi średnimi, także na nudę nie narzekam i mam jaki taki pogląd jak grać każdym rodzajem czołgów. Radzę Ci zrobić to samo i zobaczyć co Ci pasuje.
G-Tiger z najlepszym działem - obrażenia 1500 - 2500 xD
Czyli Maus schodzi z najlepszej arty na 2-3 hity ( bo ma 3600 HP? )... Mój KT w najlepszym wypadku zostanie na kilku procentach. Dla mnie osobiście jest to już przesada - choć ta arta pewnie będzie ładowała pocisk przez 15 minut :lol:
Zobaczcie sobie komiksy z konkursu:
1-sze miejsce:
[spoiler:1q1ikgb8]http://www.amade-wossname.com/tmp/Wo...mic_colour.png[/spoiler:1q1ikgb8]
2-sze miejsce:
[spoiler:1q1ikgb8]http://img137.imageshack.us/img137/8683/hauntedwot.jpg[/spoiler:1q1ikgb8]
3-sze miejsce:
[spoiler:1q1ikgb8]http://d.imagehost.org/0134/world_of...genjohncel.jpg[/spoiler:1q1ikgb8]
Zwłaszcza drugie miejsce mnie zniszczyło :) Trzecie trochę słabsze.
Kam, ale jakbym miał 4 lvl np. heavy tanka ( no chyba nie ma jeszcze na 4) to padałbym prawie że tak samo bo pancerz niewiele lepszy, a co sobie z takim IS-3 poradze, moge raz strzelić żeby nabić punkty i spieprzać :P
Próbowałem scoutować tym A-20 ale nie dostaje dużo expa, czasami jak mi się uda trafić pare tigerów czy coś to dostaje po 700 :F
Ale i tak powinny być te grupy lvlowe trochę mniejsze, albo przynajmniej od 5 lvla w góre, bo wtedy czołg jest już rozwinięty.
Co do tych SPG to bardzo mi się podoba gra nimi ale jakoś dostaje o wiele mniej expa niż light tankiem.
Np. zniszczyłem 2 czołgi i uszkodziłem 4 a dostałem tyle expa jak light tankiem który uszkodził tylko 3 i nic nie zniszczył ;P
Może to dlatego że się nie ruszam nic wtedy albo mało pod ostrzałem jestem ale nie wiem, nie znam się ;d
Niszczyciele też fajne ;d
Dobra, to które SPG byście mi polecili? Niemieckie najfajniej wyglądają :P
Nie ma 4lvl heavy tanka ; P Heavy od 5lvl się zaczynają i fakt padają, ale jak się nauczysz grać i będziesz mieć odpowiednie działo, to nawet takim KV nie boisz się już widoku nadjeżdżającego Tigera...no dobra, dalej jesteś prawie bez szans, ale przynajmniej możesz się bronić ; P Zresztą pamiętaj, tu się kille nie liczą, a zadane obrażenia! I Twoim zadaniem nie jest niszczenie jak największej ilości pojazdów wroga, a wspieranie własnych pojazdów. Gdyby podziały były bardziej restrykcyjne, to nie byłoby sensu kupować nowych pojazdów, bo co z tego, ze miałbyś IS lub Tigera, skoro mógłbyś walczyć tylko z podobnymi lub lepszymi czołgami. A tak zawsze jakiś T-28 lub PzIV podjedzie ;D
Z art najbardziej lubię ruską i amerykańską. Ruscy zadają ogromne obrażenia i mają dobry zasięg, ale mało amunicji. Niemcy mają najlepszy zasięg, amunicji trochę mało, obrażenia w normie. Amerykańskie za to maja żałosny zasięg, przyzwoite obrażenia, ogromny kąt strzelania, ale najlepsze jest to, że amunicji mogą mieć ponad 100! Taki StrurmpanzerII ma chyba 15 amunicji, SU-26 14 ammo, a M37 aż 126! Dwóm pierwszym artom podałem ammo po ulepszonym dziale, w M37 mam podstawowe, ale pewnie nawet to drugie nie zmieni mocno ilości amunicji.
T57 w pierwszej bitwie już zdobyłem top gunna, i zanim przeskoczyłem na M37 to miałem bilans 4 walki 15 killi. Nie wiem tylko czy było to spowodowane tym, że ta arta jest taka dobra, czy po prostu doświadczenie wyniesione z pozostałych art daje znać :D
Robią coś teraz, że wyłączone jest?
Patch
Hmm, myślałem że już to dawno zrobili ;F
"Pińcet" mega ale idzie mi szybko, za chwile będę miał. Kto chce się umówić na eksploracje nowych map? Zrobi się trening i sobie pojeździmy i pogadamy ;)
A mi leci 0.5 mega na sekunde -.-
Łoł faktycznie duży patch, już ściągam :twisted:
Przydadzą się te mapki bo za mało troche ;p
Voitek mendo, po twoim poście zwolniło mi przy 83% :twisted:
Masakre to ja miałem przy ostatnim patchu, pół dnia mi szedł...
Ej, wlasnie sobie uswiadomilem, ze przeciez 0.5 mega/s to wcale nie tak wolno :P
Jesteś tego zupełnie świadom? 8-)
Ile masz procent? Czekam w WoT, zrobie trening "TotalWar.Org.Pl" wbijać - tylko jakieś lekkie i szybkie czołgi.