Czy jest możliwość dodania do EW BS mod (tak jak w Darth Modzie)? I czy będzie kompatybilne z AUM?
Wersja do druku
Czy jest możliwość dodania do EW BS mod (tak jak w Darth Modzie)? I czy będzie kompatybilne z AUM?
AUM jest kompatybilne, a bs oznacza co?
BS to chyba Blood and Smoke Mod, ten z Regalia of Nations ;)
Najnowsze ew będzie zabierać ulepszenia dymu, dźwięku i KRWI!!! :twisted: :twisted:
YES YES YES Nie trzeba będzie ich wgrywać osobno :twisted:
A będzie wersja bez tych efektów (mój komp tego nie udźwignie)
Jak wyjdzie ew 0.5, to tylko wejdziesz w DBeditora i pousuwasz wszystko co nowe z działu \effects :P
Wszystkiego dowiecie się w nadchodzącym tygodniu :)
Dużo sie tu posunęło od mojej ostatniej wizyty :). Brawo! A jak w pełnej wersji rozwiążecie sprawę z bronią husarii? Zostawicie im te lance czy będziecie kombinować?
Powodzenia!
Ej to kiedy wyjdzie EW 0.5? w tym tygodniu?
Popieram i czekam z niecierpliwością. Brawo Panowie !!!
Za godzinę :DCytat:
Zamieszczone przez lucasonix
MÓWISZ SERIO SALVO??!!Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
A co z propozycją kwesti kompletnego reskinu FLAG państw? 1/3 państw ma kompletnie inne flagi niż historyczne, np: Hiszpania, Polska, Prusy, Turcja, mongoły, austria. Istnieje równierz konieczność zmiany sztandarow bitewnych na te historyczne, oraz zmiany flag statków (neval flags).
Pozdrrawiam cały team! świetna robota!!! :D
Nigdy nie kłamię 8-)
Na twc już jest, tutaj zrobię za 2h..
Sorry, ale teraz nie mogę, ale dla doświadczonego szperacza to żaden problem znaleźć na twc.
Pozdrawiam i miłej gry :lol:
Salvo
European Wars 0.5 Wydane
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=27764
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=27762
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=27763
Po ponad miesiącu ciężkiej pracy mogę z dumą powiedzieć, że wersja 0.5, kompatybilna z najnowszym patchem jest już gotowa. Mimo, że zawiera tylko 3 jednostki King Louise Assurbanipala w modzie jest około 50 nowych jednostek! Wszystko dzięki uprzejmości naszych znajomych moderów.
Wydanie wersji 0.5 nie jest końcem dobrych wieści. już wkrótce wydana zostanie wersja 0.6 zawierająca następne jednostki, tym razem stworzone, przez KLA.
Pozdrawiam i zapraszam do downloadu i dalszych informacji na twc:http://www.twcenter.net/forums/showt...276496&page=31
No nareszcie :D Wielkie dzięki Salvo wielkie dzięki!!!
Sorry za mało screenów itp, ale naprawdę mam niewiele czasu, wraz z 0.6 pododaje więcej screenów.
PS:Wkrótce też wydam polską wersję.
a co z całkowitym reskinem polskich jednostek który zapowiadałeś, rozumiem że ważna jest historyczność jednostek ale mnie by nie bolało np. podział w teksturach jednostek korony i litewskich z dwa rodzaje piechoty liniowej o różnych statystykach (lepszych) ale droższych bo trochę mnie szlag trafia na wspaniały wybór w modach u austrii nie wspominając prus a u nas jak zwykle cienko.......
jeśli nie jednostki to jest jakaś możliość aby saksonia która w grze jast jakieś dwie lub trzy tury poczym znika pokonana , była w formie polskiego terytorium z możliwością produkcji narodowych ich jednostek to dawałoby fajny smaczek a i kampania byłaby ciekawsza
Wkrótce wezmę się za zmiany na mapie więc czemu nie...
Jest sporo polskich jednostek i owszem w przyszłości będzie podział na regimenty.
A jak z dyplomacją? Mogę zainstalować deathmoda czy już nie muszę?
Nie mósisz statystyki EW2 opierają się na darthmodzie ;)
Dokładnie.Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Do tego dochodzi AI 8-)
Jak nadać nazwy jednostką? Bo niektóre (np. Polscy janczarzy, późna liniówka) są "bezimienne"
A dodałeś obydwa pliki pack?
edited:kurde znoobiłem :shock:
Coś nie tak z linkiem... próbuje, próbuje i nic...
Wkleiłem oba. Aż taki głupi nie jestem ;) A mówiłeś że Ottoman realizm to amatorszczyzna bez loc.pack ;)Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Może ktoś doradzić i powiedzieć co robie źle?
Ściągnąłem EW2. Pliki "ew2.pack" i "movie_ew2_text.pack" wrzucam do folderu steam(...)empire total war\data a plik tekstowy "user.empire_script" (...)Empire\scripts.
Wcześniej miałem Dathmoda. I teraz co się dzieję. Odznaczam w ModManager 1.5 Darthmoda i Moda BSM zaznaczam ew2 i....po odpaleniu gry mam:
1. Pół gry zrobiło się po polsku pół po angielsku....;/
2. W Custom Battle mam odblokowane wszystkie nacje a z jednostek to są dodane ze 2 dla Polski i to kawaleria jakaś tam a no i zmienione statystyki i liczebność jednostki. :cry:
Nie kopiuj tego moviecośtam.patch ;) Tam powinny być nazwy jednostek, ale ich nie ma więc nie jest ci on potrzebny do szczęścia. (Salvo chyba zapomniał zrobić nazwy i polską wersję, ale to tak bardzo na razie nie szkodzi.)Cytat:
Zamieszczone przez jezier
Wersja pl jest tutaj:http://www.twcenter.net/forums/showt...276496&page=31
Na razie bez zmienionych opisów, ale już wkrótce zmiany nastąpią 8-)
Dzięki pomogło - mam już full po polsku a mam jeszcze takie pytanie.Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Czy wy możecie wybierac te nowe jednostki w custom battle bo ja mam tak że domyślnie są nowe jednostki natomiast w opcjach wyboru one sie nie wyswietlają
screen
http://img515.imageshack.us/img515/6802/etewu.jpg
I jeszcze jedno czy były robione jakieś zmiany w modzie dotyczące wyglądu mapy kampanii? Czy może wszystko zostało tak jak w oryginale?.
Możesz nimi grać we wczesnym okresie, w późnym nie są dostępne.Cytat:
Czy wy możecie wybierac te nowe jednostki w custom battle bo ja mam tak że domyślnie są nowe jednostki natomiast w opcjach wyboru one sie nie wyswietlają
Zgodnie z obietnicą po 0.5 zabieram się za mapowanie.Cytat:
I jeszcze jedno czy były robione jakieś zmiany w modzie dotyczące wyglądu mapy kampanii? Czy może wszystko zostało tak jak w oryginale?.
Zgodnie z obietnicą po 0.5 zabieram się za mapowanie.[/quote:1igjasi9]Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
No to rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości :D Dzięki wielkie za pomoc :)
Moje dwie nowe jednostki:
Późni Grenadierzy Duńscy:
[img]http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=28818[/img]
i piechota amerykańska...chociaż nie wiem czy są zgodni z historią...książka z ich obrazkiem jest trochę głupia....
[img]http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=28819[/img]
Te skiny jednostek z 0.5 ver działają w Wielkiej Kampanii?
Witam, nie wiem co zrobiliście ( i czy to wy), ale wzrósł poziom AI (albo to nowy balans jednostek :P, mam problemy na najtrudniejszym poziomi, wcześniej na nic podobnego nie mogłem liczyć ;)). Martwią mnie jednak błędy w modzie, oto kilka z nich :
-grając Anglią mogę wyszkolić 2 takie same oddziały piechoty liniowej (jedna lepsza 150 ludzi, słabsza 135.5) + lepszych zwykłych (tych co maja ikonkę jak przed modem), więc ta nowa piechota jest w ogóle nieprzydatna :/
-nie wiem czy to przez mod, ale są problemy z szarżowaniem (często jednostki stoją w miejscu, lub biegną nie w tą stronę)
-po ustawieniu wojska za murkiem(kucają) strzela tylko pierwsza linia (mam ostrzał szeregami)
-lekka piechota niema pali (co jest niestety na - ;) )
-nowe jednostki nie mają nazw, a ich ikonki są całe czarne(choć nie zawsze)
-w czasie dyplomacji pojawia sie problem z wymiana technologii (część z działów np: ekonomia znika / lub przechodzi do okna osoby z którą się targujemy
-nie wiem czy była by możliwość naprawy, ale z tego co zauważyłem prestiż jest źle naliczany (według mnie dostaję za mało: państwo mojego pokroju ma 2x więcej)
-po zerwaniu sojuszu nadal mam nieograniczone prawo przemarszu przez teren byłego sojusznika + w oknie dyplomacji mam dalej wyświetlone np '+30 - sojusz wojskowy"
p.s jak zauważę coś nowego dopiszę, mimo wszystko lepiej gra się z niż bez moda :P, mam nadzieję że planujecie kolejne wersje
A u mnie po ściągnięciu moviecośtam pl wszystko z nazwami gites :D Jedyny peszek to to, że wczesna piechota liniowa po kliknięciu "prawym od myszki" ma obrazek janczarów albo kozaków :( janczarom sam zmieniłem "tą małą kartkę" z liniówki na janczarów i jest git! Salvo wielkie bóg zapłaćCytat:
Zamieszczone przez nerubion
po prostu wrzucić to do data ?, w instrukcji nic o tym nie wspominali :P
Zagrałem moda i mogę powiedzieć, że jest rewelacyjny. Bardziej skupiłem się na dyplomacji, która jest świetna. Toczę wojny i mogę zawierać korzystne dla siebie pokoje. Państwa z którymi walczysz i gdy wygrywasz wojnę naprawdę boją się o swoje posiadłości i proponują pokój. Choć tą dyplomację można jeszcze bardziej poprawić, to mimo wszystko gra jest grywalna :D