Hurra pompujemy nową bańkę :roll:
http://gielda.onet.pl/gieldy-w-usa-najw ... news-detal
Wersja do druku
Hurra pompujemy nową bańkę :roll:
http://gielda.onet.pl/gieldy-w-usa-najw ... news-detal
http://dziecko.onet.pl/36309,0,0,francu ... tykul.html - szkoda, że "Le Szmonde" nie uchylił nam bardziej rąbka tajemnicy tych świetnych statystyk ze względu na politpoprawność ;)
czyli za wszystkim stoją muslimy? jak zwykle ;]
Gdzieś napisałem, że "za wszystkim" :?: Jestem tylko ciekaw, jak proporcje rasowo/wyznaniowo/etniczne się przedstawiają w tych wyliczeniach i jaka jest rzeczywista dzietność np. rdzennych, białych Francuzów. Niestety samo sporządzanie takich statystyk jest niezgodne z polityczną poprawnością, a już szczególnie ich publikacja, przez co można być osądzonym o ksenofobię i rasizm.
http://www.pb.pl/4/a/2009/11/17/49_mln_ ... ozywionych - zapewne chodzi o te miliony Amerykanów w wersji XXL :lol: Teraz tylko czekać, aż Włodzimierz Le.., tfu, Barack Obama wprowadzi w USA "Narodowy Fundusz Żywieniowy", dzięki czemu "problem zostanie rozwiązany" ;)
nasi geniusze nie są gorsi ;)
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zechu.html
Teraz jakbym miał mentalność niektórych przeciwnika palenia, to bym powiedział że bardzo dobrze, że przecież leczenie otyłych i osób z chorobami krążenia kosztuje państwo kupę kasy, i że jak chcą się tym opijać a potem chorują, to niech płacą za to... Na szczęście takiej mentalności nie mam.
wspaniała inicjatywa Ligi Północnej we Włoszech...
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... l?skad=rss
akcja chyba ma na celu pokazanie odrębności od południa, które ma zupełnie inną mentalność- tam chyba takie akcje są niemożliwe.
oczywiscie na tym forum straszy się tolerancją i zalewem muslimami. ich ktoś też straszył i niedługo pewnie pojawi się ktoś gorszy od Benito, bo nawet on nie był rasistą.
ty glaca a wyjaśnij mi co w tej akcji jest takiego złego? sprawdzą czy ktoś jest w kraju legalnie? Przecież to nic nowego i ci co są uczciwi nie mają się czego obawiać a nielegalni cóż, przecież i tak złamali prawo. Oburzający może być termin fakt, ale dla muzułmanów on nic nie oznacza :D a państwo ma być niby świeckie etc. kryptonim operacji mógłby być inny ale to nie ma najmniejszego znaczenia.
Dla mnie ma znaczenie, bo oznacza, że organizatorzy tej akcji są nienormalni. Fakt, na razie nie chcą robić nic złego, ale przyjrzyjmy się faktom.
Akcje społeczne itp. robi się po to, żeby pokazać w mediach siebie i wykreować jakiś wizerunek. Kryptonim tej akcji i otoczka świadczą jednoznacznie, że organizatorzy nie walczą o głosy ludzi, którzy po prostu cenią sobie praworządność i wywalenie nielegalnych imigrantów, ale są jakimiś radykałami i pożywką dla nich jest właśnie nadanie tej akcji takiego prowokującego charakteru. Nie wspomnę o tym, że taka akcja, wobec totalnej przewagi lewackich mediów w całej Europie, jest z góry skazana na porażkę w skali dłuższego czasu. Fakt, będzie 5-10-15% od radykałów, ale nic więcej.
Kiedy zaczną atakować przy pomocy służb państwowych emigrantów, którzy mają zezwolenie przebywać w kraju, to wtedy zrozumiem głosy oburzenia.
Mateuszki nie zgadzam się. kryptonim akcji ma drugorzędne znaczenie, nie wnosi absolutnie nic. Z pewnością chcieli coś ugrać tylko czy nie zdawali sobie, że w taki sposób jedynie sprawie zaszkodzą? nazwa akcji jest drugorzędna w tym przypadku, ważne są działania, to nie jest tylko Italia ale też np Francja gdzie jakiś czas temu żandarmeria zlikwidowała obóz nielegalnych imigrantów na wybrzeżu La Manche. To szersze spektrum problemu. Nazwa nietrafiona ale skazywanie całej akcji z tego powodu to głupota.
Jeśli chodzi o samą akcję, to nie zmienia. Jednak jest dla nas w tym wypadku źródłem informacji na temat sposobów zdobywania elektoratu przez organizatorów. O czym też napisałem w poprzednim poście, więc nie będę się powtarzać.
spodobał mi się ten temat więc lecim dalej:
http://wyborcza.pl/1,75478,7268469,ABW_ ... torow.html
były oficer sb i kler. obie bandy siebie warte. ten kto mial do czynienia ze zwracaniem majątku zagrabionego widzi, że są równi i równiejsi w tej kwestii.Cytat:
Kilkudziesięciu funkcjonariuszy ABW przeszukiwało w środę firmy Marka Piotrowskiego, b. oficera SB, do niedawna pełnomocnika klasztorów i zgromadzeń zakonnych w sprawach odzyskiwania majątków utraconych w PRL
ABW wkroczyła do domu Piotrowskiego i jego spółek w Bielsku i w Łebie. Rzeczniczka Agencji ppłk Katarzyna Koniecpolska-Wroblewska ze względu na dobro śledztwa nie chce mówić o szczegółach. Nieoficjalnie wiadomo, że przeszukanie ma związek z działalnością Piotrowskiego w komisji majątkowej przy MSWiA. Media wiele razy opisywały jego zadziwiająca skuteczność przed tą komisją. Udawało mu się błyskawicznie uzyskiwać rekompensaty często przekraczające wartość utraconych przez Kościół nieruchomości. W zamian zarządzał odzyskanym majątkiem. Niedawno "Gazeta" i Radio RMF ujawniły, że do organów ścigania zgłosił się b. wspólnik Piotrowskiego, Dariusz Moskała. Zeznał, że na zlecenie Piotrowskiego korumpował jednego z członków komisji majątkowej.
no, ale pewnie to znów tylko przejaw "walki z kosciolem"
:twisted:
http://wiadomosci.onet.pl/2081833,11,ip ... ,item.html - ach te "niezawisłe sądy" w Polsce...
Jak ktoś najeżdża na Michnika z samego faktu, że to Michnik, to jest ok ?
Zastanowiłeś się chociaż przez sekundę, czy sąd miał rację, czy działał zgodnie z konstytucja i prawem ?
Raz to nie jest jeśli już atak na Michnika a jego ojca :D
Dwa nie uważasz, że Michnik źle zrobił? Przecież gdyby tak zostało jak postanowiłaby pierwsza instancja to nic by nie było bo mało kto by o tym usłyszał, a teraz jak w Rzepie i gdzieś tam przeczyta setka osób, że ojciec Michnika nazywał się tak i tak i został skazany za próbę obalenia przemocą ustroju i członkostwo w KPZU, to raz, że więcej osób się o tym dowie a dwa, że to wcale nie jest powód do dumy.
Nie o tym rozmawiamy. Pytanie brzmi, jak daleko można się posunąć w stronniczości, bo jak inaczej mogę do nazwać
O jakiej stronniczości Ty mówisz? Zresztą co to ma do najeżdżania na Michnika jak to ująłeś? Pytanie raczej winno brzmieć czy ojciec jego został czy nie został skazany za taki a taki czyn.
A ktoś najechał na Michnika :?:Cytat:
Jak ktoś najeżdża na Michnika z samego faktu, że to Michnik, to jest ok ?
Sąd tylko pokazał, że ma zerową wiedzę o historii, ale chce tutaj poprawiać zawodowych historyków.Cytat:
Zastanowiłeś się chociaż przez sekundę, czy sąd miał rację, czy działał zgodnie z konstytucja i prawem ?
Co jest tą stronniczością :?:Cytat:
Nie o tym rozmawiamy. Pytanie brzmi, jak daleko można się posunąć w stronniczości, bo jak inaczej mogę do nazwać
Którzy przyznali się sami do błędu, opublikowali erratę i przeprosili wcześniej Elrondzie. Wyrok dla ojca Michnika brzmiał inaczej niż to IPN przedstawił, choć nie wiem czy miał lepszą wymowę dla pamięci o Szechterze.Cytat:
Sąd tylko pokazał, że ma zerową wiedzę o historii, ale chce tutaj poprawiać zawodowych historyków.
Ich błąd - powinni o zdrajcy napisać inaczej, tak żeby nie dało się do tego przyczepić z prawniczego punktu widzenia. Praktycznie biorąc pod uwagę członkiem jakiej organizacji był i za co go w II RP skazano, to spokojnie można go za sowieckiego szpiona uznać...Cytat:
Którzy przyznali się sami do błędu, opublikowali erratę i przeprosili wcześniej Elrondzie. Wyrok dla ojca Michnika brzmiał inaczej niż to IPN przedstawił, choć nie wiem czy miał lepszą wymowę dla pamięci o Szechterze.
http://www.dziennik.pl/polityka/article ... akiem.html - hłe hłe hłe ;) Czy na serio jest jeszcze ktokolwiek, kto wierzy w oficjalny "mit założycielski" III RP :?:
http://wiadomosci.onet.pl/2084721,12,me ... ,item.html
Ciekawe. Naprawdę ciekawe... .
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1, ... necie.html
smutna wieść hehe... ;)
ale zaskoczylo mnie jedno- na takim jednym forum ktoś zapodał linka do tych akt. ciekawi mnie jak to jest, że dane amerykanskich sądów upoważniają do podjęcia akcji w Polsce. i to jeszcze chyba wycieki? czy to normalna praktyka w USA?
edit: akta jakie dane mi było czytać były po angielsku... więc skąd wyciekły? ;]
Tekst boski, normalnie autor tekstu jest paranoikiem. Przecież gdyby nie to śledztwo procesu by nie było, bo nie bez kozery sąd kazał uzupełnić akta.Cytat:
prokuratura zakończyła śledztwo blokujące proces.
I to jedna z wielu rzeczy jakiej u nas niestety nie ma :DCytat:
zgodnie z pierwszą poprawką do konstytucji, która zapewnia wolność słowa - nie jest przestępstwem.
Z tego tekstu wynika, że polska policja jest nieudolna, bo nawet akt nie potrafi upilnować.
Łączę się w żalu,szkoda strony,powinna taka być na przestrogę choćby anarcho-lewackim elementom.W paru państwach zrobili raj na Ziemi w przeszłości i teraz trzeba o tym pamiętać.Komu się nie podoba,na Kubę i do Korei Płn.Bo w CHRL prawie luz już.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
http://biznes.onet.pl/kuszenie-polakow- ... rasa-detal
Znów wiadomość z serii "przedsiębiorcy uciekają za granicę płacić podatki". Coraz lepiej, może ten system padnie szybciej niż za 20 lat? Myślę, że to właśnie przedsiębiorcy przyczynią się do upadku tego grajdołka i to właśnie oni powinni w przyszłości dostać medal za zasługi dla kraju.
Szkoda, że zachód nadal ma dość środków wypracowanych przez pokolenie powojenne, by je dalej marnotrawić. Jednak dłużnicy w końcu dopomną się o swoje, a wtedy albo komunizm, albo powrót do prawdziwego kapitalizmu. Trzeba się przygotować na starcie z czerwonymi kiedy to nastąpi. Może doczekam. Italia znów będzie w grze.
I bardzo dobrze. Im szybciej ZUS i cała ta III RP rypną, tym lepiej dla nas i naszych dzieci.
"Minister pracy Jolanta Fedak ostrzega jednak, że ten zysk jest tylko teoretyczny" - hłe hłe bo pewnie przez te "uciekanie" nie dostaniemy wypasionej emerytury ZUS-owskiej. Straszne :lol:
"Ekspert od rynku pracy Wojciech Nagel z BCC uważa jednak, że obietnice pośredników są naciągane. Według niego, świadczenie bazowe w Wielkiej Brytanii jest niskie, a emerytura zależy tam nie tylko od liczby przepracowanych lat, ale i wysokości zarobków."
Za to w Polsce świadczenia są rewelacyjne :roll: Skąd się biorą tacy "eksperci" :?:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=192de - niech Europejczycy trzymają się mocno za kieszenie ;)
Mój ulubiony brytyjski polityk znów dał popis w "Jądrze ciemności" gromiąc lewactwo i przy okazji płemieła Bucka:
http://www.youtube.com/watch?v=etP3f-mNkD4
Faktycznie na tak rzekomo ważnych stanowiskach mamy figurantów, do tego jednego(dokładnie jedną) z przeszłością "gównojada". Cóż nie pierwsza osoba z taką przeszłością na najwyższych euro-stanowiskach. Pora się przyzwyczajać do sowieckich szpionów/pożytecznych idiotów na takich stanowiskach...
http://wiadomosci.onet.pl/2086691,12,bu ... ,item.html - wszyscy kosmici czy to w hollywodzkich filmach, czy w takich "rozmowach" czy wielu innych mają zadziwiająco jednakowe poglądy, zupełnie podobne do kilku "zasłużonych" dla ludzkości towarzyszy...
szkoda, że my naszym nie wypominamy tego samego... który to ''shit eater''?
i tak w ogóle koleś jest niezły! nie ma czasem własnego show?
Bułgaria... skutki legalizacji dragów?
Bo w Polsce zgodnie z terminologią gównojadów nie było - takowi występowali po drugiej stronie "żelaznej kurtyny"(nie wiem czy wiesz skąd się wziął termin "gawnojed" i kogo dotyczył). U nas tylko zwykli płatni zdrajcy byli ;)
To tam jakieś są legalne :?: Hmm pozostaje się domyślać jakiej substancji używają Bułgarzy do kontaktów z "obcą cywilizacją". Np. po dobrym blancie można przenieść się umysłem do innej galaktyki, ale o rozmowach z kosmitami nie słyszałem :lol:Cytat:
Bułgaria... skutki legalizacji dragów?
Dzisiaj rano w RMF-ie był dobry felieton pana Tomasza O. na temat wspomnianych kontaktów z UFO ;)
Ponoć pewien człowiek zgłosił się do Bułgarskiego UFO-loga ze zdjęciem, które zrobił rzekomemu 'Osobnikowi pozaziemskiej cywilizacji'. Na zdjęciu nie było nic konkretnego poza krajobrazem, co 'ekspert' skwitował stwierdzeniem, iż na tym polega fenomen UFO, że pozostają oni niewidoczni i niezauważalni dla ludzkiego oka :D a zdjęcie jest dobrym tego przykładem.
Swoją drogą zastanawia mnie, skąd się biorą takie asy ?
człowiek nie chce być samotną istotą- zawsze sobie wymyśla, że tam gdzieś żyją inne byty: w drzewach, zagajnikach, pod ziemią, kiedyś na szczytach gór, Olimpu, ale sie okazalo, ze tam nic nie ma- to pozniej na krańcu świata- także pudlo, nauka obaliła też brak brodatego kolesia z piwem na chmurach to co zostało? kosmos. to naturalna ludzka potrzeba. w ogóle jakby się okazalo: Bułgarzy mają kontak z UFO i ich technologią... i przejmują władzę nad światem :lol:
Na chwilę obecną zostało nam 2 godziny 14 minut niepodległości...
To chyba "lekka" przesada, w końcu z Unii możemy w dowolnej chwili wystąpić (i to, o ironio, właśnie dzięki odpowiednim regulacjom w traktacie), jeśli będzie ku temu odpowiednia wola społeczna, a i samo wstąpienie dokonane zostało przecież dzięki władzom legalnie wybranym decyzją większości wyborców.
1. Nie zmienia to faktu, że tracimy niepodległość zupełnie. Właśnie kilkanaście minut temu to się stało.Cytat:
To chyba "lekka" przesada, w końcu z Unii możemy w dowolnej chwili wystąpić (i to, o ironio, właśnie dzięki odpowiednim regulacjom w traktacie), jeśli będzie ku temu odpowiednia wola społeczna, a i samo wstąpienie dokonane zostało przecież dzięki władzom legalnie wybranym decyzją większości wyborców.
2. W konstytucji ZSRR też był paragraf o wyjściu ;) Co mniej zabawne pierwotnie eurokonstytucja, którą obecnie po face-liftingu przyjęliśmy nawet tego nie miała. Wprowadzono to łaskawie do TL, ale z określonymi warunkami.
Czyli dla Ciebie nie ma różnicy pomiędzy utratą niepodległości w 1939 czy 1795 kiedy Polskę podbiły obce wojska i wprowadziły własną administrację i prawo nie pytając nikogo o zdanie, a obecną sytuacją, kiedy demokratycznie wybrany rząd dobrowolnie przekazał jedynie część swoich kompetencji UE (bo np budżetu nie będzie nam uchwalał PE czy jakaś komisja unijna), zachowując sobie możliwość zerwania tego układu w dowolnej chwili ? :lol: Obawiam się że w ciągłym wieszaniu psów na lewicy i UE zatraciłeś już obiektywizm.Cytat:
1. Nie zmienia to faktu, że tracimy niepodległość zupełnie. Właśnie kilkanaście minut temu to się stało.
Fakt pozostaje faktem...Cytat:
Co mniej zabawne pierwotnie eurokonstytucja, którą obecnie po face-liftingu przyjęliśmy nawet tego nie miała. Wprowadzono to łaskawie do TL, ale z określonymi warunkami.
Aha. Gdy niepodległość zostaje odebrana w pokojowy sposób, państwo pozostaje suwerenne. Spoko.
Najwyraźniej dla forumowych liberałów państwo jest "suwerenne" tylko jeśli nie zawiera żadnych umów międzynarodowych, w końcu przynależność do NATO też ogranicza naszą suwerenność wymuszając udział w cudzych wojnach, a przynależność do jakichkolwiek unii celnych odbiera możliwość pobierania cła od towarów przywożonych z państw-sygnatariuszy !
Umowy to jedno, ale gdy konstytucja organizacji stoi ponad konstytucją państw ją tworzących, nie można mówić o suwerenności. Poza tym, chyba w traktacie jest zapis o zamianie Unii w federację? (pytam, bo nie jestem na bieżąco z tematem). Nie trzeba chyba tłumaczyć znaczenia tego terminu?