Daj screena, że jest zasięg balistą z Wiednia do Salzburga.
Bo ja nawet nie miałem zasięgu swoją balistą do drugiego z tych fortów - a od tamtego fortu do Wiednia jeszcze jest dobrych kilka pól...
Wersja do druku
Daj screena, że jest zasięg balistą z Wiednia do Salzburga.
Bo ja nawet nie miałem zasięgu swoją balistą do drugiego z tych fortów - a od tamtego fortu do Wiednia jeszcze jest dobrych kilka pól...
Nie to Tobie coś ciągle nie pasuje... Skoro masz pełną flagę to co za różnica, czy zamku broni 1 jednostka czy 4 - 5. I tak zdobędziesz.Cytat:
Co argumenty sie skończyły?
Już pisałem - mogę zapłacić kasę za straconych żołnierzy, policz ilu straciłeś i jakich rodzajów i tyle.
Ten pierwszy z generałem w środku to stoi raptem 2 albo 3 pola od Salzburga...Cytat:
forty stoja tak, przynajmniej jedej pierwszy, że musisz zejść z drogi i tracisz na równienie 3 pola ruchu z drogi...
Nie dam ci bo nie mam. Dopiero w tej turze została zwerbowana balista. Na moje szczęscie myśle do przodu. Chcesz sam sobie sprawdz. Do MG slusznie zostało to zglosozne i tyle. Nie mam zamiaru wiecej z tobą o tym pisac.
także Sayer jak musisz robic jeszcze raz z innego sava to się wstrzymaj do odpowiedzi MG.
Bo tak ma stac.... zeby przejsc - musisz go zajac, zeby go zajac schodzisz z drogi i tracisz ruch, ja pierdole jaka lopatologia ciezka do przysfojenia.
Jestem na zbyt duzym minusie zeby za 1,5 tys zwerbowac jakakolwiek jednostke i dlatego dla mnie kazdym zolnierz jest cenny. Koniec kropka i zadna kasa mnie nie interesuje... Skonczmy pisanie i poczekajmy na MG.
Możesz nie kłamać :?: - nie ma zasięgu balistą z Wiednia do Salzburga nawet kiedy żadne forty nie zmuszają do zejścia z najkrótszej drogi.
Nawet jak zdobywam pierwszy fort (ten bliżej Salzburga) szpiegiem, to i tak baliście ledwo starcza zasięgu do drugiego:
http://s9.postimage.org/6b21ivn67/Bez_tytu_u.jpg
I po zdobyciu tego drugiego już dalej zasięgu nigdzie nie ma - więc nie ma zasięgu balistą z Wiednia do Salzburga i na odwrót:
http://s7.postimage.org/ivfrz2l0b/Bez_tytu_u2.jpg
Już mi Sayeer odpisał na GG, że zrobił z tego dobrego.Cytat:
także Sayer jak musisz robic jeszcze raz z innego sava to się wstrzymaj do odpowiedzi MG.
Jeszcze więcej miast oddaj Duńczykowi to na pewno na plus wyjdziesz...Cytat:
Jestem na zbyt duzym minusie zeby za 1,5 tys zwerbowac jakakolwiek jednostke
A bonusy do ruchu nie działają na oddziały kiedy armia jest zostawiona w mieście - więc ta balista w Wiedniu w tej turze żadnych bonusów nie dostanie nawet jeśli masz w tym Wiedniu jakiegoś generała z cechą dającą bonus do punktów ruchu.
Edit:
A sprawdziłem szpiegiem i nie masz w Wiedniu żadnego generała ani członka rodziny.
Zresztą do 20 oddziałów to tam też daleko, a we Friesachu są tylko 3, czyli znowu było nieprawdziwe to co pisałeś:
http://s17.postimage.org/b10h5tdv3/Bez_tytu_u3.jpg
Gówno kogo obchodzą takie argumenty! Kręcisz i czepiasz się każdego elementu, które po prostu tu nie pasują! Czegoś takiego się nie wymienia, w takiej sytuacji. Zacznij może czytać to co piszemy i rozumować :!: Po raz miliardowy - na wschodzie nie było żadnych jednostek. Kijów gówno tam może, nawet stopy na mojej ziemi postawić nie może. Miasta oddane Maryniaszowi więcej kasy dają, więc to u góry też jest bez sensu. Na kij piszesz o wspólnej wojnie? Sobie doskonale zdajemy sprawę, ale GÓWNO to kogo obchodzi w tym momencie. Może po raz tysięczny napiszesz, że my wymieniliśmy 10/12/24 prowincje, żeby wzbudzać jeszcze większy rwetes sprawiedliwościowy? Przyznaj, masz ochotę, co? Te armie nasze to na pewno z wymiany są, nie ma bata.
Takich miast się nie wymienia, a jak masz tak wielki problem w odróżnieniu naszych sytuacji - to poczekamy na Jankera. Pomijając inne argumenty - chciałem zauważyć, iż przy naszej wymianie - to JA przyjmowałem propozycję i od razu wykonywałem różne ruchy związane z tymi prowincjami, także kasowanie jednostek w Arhus. Natomiast tutaj to Ty przyjmujesz i Milan ma jednostki przed naszymi ruchami. Jednak nie przyssawaj się do tego i nie rozpisuj jakichś kontr. To taki dodatkowy smaczek odróżniający.
Poza tym - zdanie: "Skoro masz tyle i tyle jednostek, to jedna, czy 5 jednostek różnicy nie czyni" to jakaś KPINA. Rozkminianie o zasięgu balistą stąd czy owąd lub o tym "co to my mamy za wojska z tyłu co i tak odbiją oblężenie" też jest o kant dupy rozbić, bo nie o to się rozchodzi. Jeśli występuje jakakolwiek interakcja, choćby HIPOTETYCZNA, ze zbuforowanymi jednostkami w turze ich wrogów albo natychmiastowy (może hipotetyczny) możliwy kontakt choćby tej jednej jednostki zostawionej w mieście z wojskami wrogimi - to jest to niedopuszczalne i sprawa skończona.
PS:A jak "mogłeś i tak sobie ją zrekrutować" - to proszę bardzo - rekrutuj(!) 650 florenów w jedną czy drugą nas na pewno zainteresuje.
olej meff.. szkoda nerwów, "tłumaczyć jak krowie na rowie". Poczekajmy na jankera.
Z tego co wiem ostatnio rozwalił Danii pełną flagę, odbił Twer - a w wojnie z HRE skutecznie broni Kijowa. :roll: I ma kilka pełnych flag.Cytat:
Kijów gówno tam może, nawet stopy na mojej ziemi postawić nie może.
I dlatego ciągle tylko kłamiecie - raz że macie zasięg balistą, raz że macie 20 oddziałów, itd. Ładnie.Cytat:
Rozkminianie o zasięgu balistą stąd czy owąd lub o tym "co to my mamy za wojska z tyłu co i tak odbiją oblężenie" też jest o kant dupy rozbić, bo nie o to się rozchodzi.
Ja przynajmniej raczyłem poinformować o wymianie i to zanim wymieniliśmy.Cytat:
Czegoś takiego się nie wymienia, w takiej sytuacji.
Wy wymieniacie masowo i po kryjomu i gdyby nie szpiedzy, nadal bym nie wiedział, że coś wymienialiście.
A w Salzburgu się pojawiają tylko dlatego, że to jest miasto z jednostką regionalną (miecznik szwabski) - bo koszary tam są zniszczone.Cytat:
Po raz miliardowy - na wschodzie nie było żadnych jednostek.
Pretensje kieruj do twórców moda WWmwE, że jedne osady mają jednostki regionalne a inne nie mają - a nie do mnie.
W każdym razie regulamin KO nie różnicuje sytuacji prawnej osad z jednostkami regionalnymi i tych bez takich jednostek. :roll:
A koszt utrzymania 5 jednostek przez jedną turę tylko po to żeby później 4 z nich wykasować już nie zainteresuje :?:Cytat:
PS:A jak "mogłeś i tak sobie ją zrekrutować" - to proszę bardzo - rekrutuj(!) 650 florenów w jedną czy drugą nas na pewno zainteresuje.
O ile dobrze pamiętam utrzymanie jednostki szwabskich mieczników to coś ok. 300 florenów - 300 x 5 = 1500. Dużo więcej niż 650.
Swoją drogą mam co turę po kilkanaście tysięcy florenów - 650 w tą czy w tą nie robi mi żadnej różnicy.
Niedopuszczalne jest też wymienianie się osadami PO KRYJOMU BEZ INFORMOWANIA NIKOGO - patrz regulamin KO.Cytat:
Jeśli występuje jakakolwiek interakcja, choćby HIPOTETYCZNA, ze zbuforowanymi jednostkami w turze ich wrogów albo natychmiastowy (może hipotetyczny) możliwy kontakt choćby tej jednej jednostki zostawionej w mieście z wojskami wrogimi - to jest to niedopuszczalne i sprawa skończona.
Dokładnie to zrobiliście w poprzedniej turze - i to na masową skalę - ale jak zwykle wymigaliście się od kary.
Ja natomiast POINFORMOWAŁEM przynajmniej o planowanej wymianie - ale żałuję, bo od razu poleciałeś z płaczem do MG.
Jak zwykle Mefisto stosujesz inną miarę do samego siebie a inną do pozostałych graczy.
Ostatnio też zarzucałeś brak kultury Yangbergowi w MKO 25, że opóźnił kolejkę o 12 godzin czy coś koło tego. Popatrz lepiej, jak sam się zachowujesz - a dopiero później zarzucaj innym brak kultury, albo lepiej nie - bo akurat Tobie chyba nie wypada... :roll:
Jankerowi to ja współczuję w tej KO. Respekt, że jeszcze nie zrezygnował z funkcji MG. :roll: Ciężko się z nami współpracuje w tej KO. Może lepiej posłuchajmy rady Sayeera z poprzedniej strony (ja wtedy posłuchałem, bo już dalej nikomu dupy nie trułem o tamte wymiany - ale dzisiaj zaczynacie kolejną wojnę):Cytat:
Poczekajmy na jankera.
Z mojej strony już mam serdecznie dosyć tej dyskusji. Więcej czasu na kłótnie niż na robienie tury zmarnowałem.Cytat:
Zamieszczone przez Sayeer
I taka z Tobą gadka.
To niezłe masz informacje...lol... pełną flagę? :lol: O kufa. Pyknął mi 5 jednostek przy Twerze, dobre... Właśnie rozwaliłem mu doszczętnie to co w ogóle tam miał i Twer może zacząć odżałowywać ponownie. Na środkowej Rusi graniczącej z terenami wymienionymi nic nie ma. Posiada dwie flagi ogółem. Skuteczną obroną Kijowa nazywasz to, że Maryniasz mógł go zdobyć i splądrować? To, że jest tam zwykła okopowa wojna? Zresztą nawet gdyby było tak jak napisałeś - to nie miało to wpływu na zagrożenie ziem wymienionych. Dziękuję.
Ja coś pisałem o balistach, bo sobie nie przypominam. (?)
Ta, gdybyś ze mną nie gadał i gdyby Ci nie wyszło językiem przypadkiem wśród tego całego monologu pt: "Co to ja teraz w mojej turze nie robię, bój się" to już to widzę. Poza tym zapominasz chyba, że wg zasad mamy się pytać MG, a nie informować. Panie wyjątkowo czysty regulaminowo.
A na cholerę Ty mi oczywiste rzeczy wykładasz?! Wspominam o braku jednostek na wschodzie tylko dla przedstawienia sytuacji, że i tak nie zwiększyło to moich sił na wschodzie. Widzisz gdzieś płacze pt: "Ueeeeeeeee nie dostaaaałeeeem jednoooooosteeeek" ????
Regulamin zabrania takiej wymiany do ciula pana! To na &%$# się nim zasłaniasz, jakimś brakiem zawartych w nim konkretów!?
A ostatni punkt jest tak debilny, że szkoda komentować rzeczowo. Zupełna ignorancja całej argumentacji. Coraz bardziej mi przypominasz Knechta.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > Po następnych postach.
I dalszy ciąg robienia z siebie błazna. Powtarzam, że w regulaminie jest wzmianka o obowiązku "się pytania o zgodę", a nie o informowaniu. Nawet Jankera nie informowałeś, tylko MNIE!
Brak kultury jest wytknięty nie za "spóźnienie", ale o brak jakiegokolwiek "przepraszam" po fakcie lub jakiegokolwiek ostrzeżenia o opóźnieniu. Kto tu przerabia fakty na swoją bajkę?
Więcej, ale nie chce mi się znowu robić screenów żeby udowodnić, że się mylisz, tak jak wyżej z Maryniaszem...Cytat:
Pyknął mi 5 jednostek przy Twerze
A to ciekawe bo podobno wstrzymałeś się z robieniem tury. :mrgreen:Cytat:
Właśnie rozwaliłem mu doszczętnie to co w ogóle tam miał
Poza tym Mnil wykrył tą armię, którą miałeś ukrytą w lesie, więc wątpię żeby później źle ustalił jej zasięg.
No chyba, że wykorzystałeś jakieś nowe jednostki z wymiany np.
No to 7. Kurna, co za różnica w tym aspekcie dyskusji po TWOIM PIEPRZENIU O CAŁEJ FLADZE!?
Nie orientuję się we wszystkim co tam się dzieje - ale przynajmniej dobrze jestem zorientowany jeśli chodzi o moje własne siły.
W przeciwieństwie do Maryniasza, który pisze że ma 20 jednostek i zasięg balistą a ma 10 jednostek i nie ma zasięgu balistą...
Wklejam i na tym koniec na dzisiaj bo mam sporo nauki do koła:
[spoiler:h72d2vyo]haha Jankera calkiem zniecheciles do Mistrrzowania nam
18:20
...
Mefisto7
Nie, jest na testach policyjnych.
18:20
12947420
ok
18:23
Mefisto7
Ty mnie kurwa celowo wkurwić chcesz?
18:25
12947420
stary daj spokoj
Mefisto7
Tym pierdoleniem o jednostkach, których nie było?
12947420
bo mi sie juz nie chce gadac
zrobilem ture wczesniej ale do kolokwium nadal sie musze uczyc
lol
Mefisto7
Tak, Mnil chyba się zmęczył i ustawił jednostki w lesie, jak głąb.
Rozjebane są.
Wystarczy?
12947420
ja tylko zerknalem na ta armie
byla pelna flaga nad jednostkami (chodzi mi o sztandar - byl caly zakolorowany)
a czy bylo 7 czy 13 jednostek w srodku nie payrzylem
ale na pewno duzo
Mefisto7
Wątpię, że przy 7miu był pełny sztandar.
18:26
A nie miałem wiecej.
12947420
byl pelny
a Mnil jak atakowal to stosunek sil byl 1:1 bodajze
Mefisto7
Nieważne.
Bo sam miał gówno.
12947420
mial gorsze jednostki ale mimo wszystko nie mial duzo wiecej woja
łowców mial glownie
co sie tak uczepiles tego Salzburga jak psiego ogona nie rozumiem
sami wczesniej wymienialiscie niezgodnie z regulaminem
ale oczywiscie Nieomylny Wielki Mefisto nigdy nie przyzna sie do bledu
Mefisto7
Jakiego błędu? Nie zapytałem o zgodę, niezgodnie z regulaminem. Wystarczy?
18:28
Janker uznał, że nie miało to znaczenia, bo by się i tak zgodził.
12947420
a konsekwencje zostaly wyciagniete
nie
Mefisto7
Any problem?
12947420
a gdzie to uznal
bo ja nie widzialem zeby na forum o tym napisal
Mefisto7
Zapytaj go.
12947420
problem taki ze mi dupe trujesz o glupia wymiane jednego miasta
a wcale nie jest ono bezposrednio zagrozone
wbrew temu co twierdziliscie
Mefisto7
Jest w ogniu walki i wystarczy.
18:29
Jeżeli możemy go zaatakować, choćby bezsensownie...
To się liczy.
12947420
dobra spadam, nie mam czasu na forum odpowiadac dodatkowo wiec wkleje po prostu to co teraz rozmawiamy jesli nie masz nic przeciwko
18:29
zeby MG widzial[/spoiler:h72d2vyo]
No i po co to wklejenie? Nie wnosi nic ciekawego do sprawy, oprócz pokazywania mojego,w tym momencie, kwiecistego języka......... Co? Chcesz mi reklamę zrobić brzydką?
Kłócenie się o to czy siedem jednostek graficznie zapełnia sztandar, czy nie i marudzenie, że się przyczepiłem. Ostra argumentacja.
Po cholere sie kłócicie...
Domen nie chce mi sie wcinać w polemike ale odpowiem na twój post kilka wstawek wyżej..
a)Kilka flag kijowa - niestety ma juz tylko jedną.
b)Odbił pełna armie - odbil 10 jednostek, teraz chowa się po krzakach z nadzieją ze nikt nie znajdzie mu tych niedobitków. Więcej luda tam nie ma, a Dania ma kolejną pełną tym razem flage.
c) nie widzisz 20 jednostek - to poprostu nie chwal się że jesteś ślepy albo poprostu nie umiesz znaleźć reszty o czym musze cię informować w tak debilny sposób bo ty - poprostu nie umiesz znaleźć...
d)chociaż mialbym zasięg jedną zasraną jednostką konnicy to mam prawo zaatakować z nadzieją że zdobęde. Po moim ataku Milan nie będzie mógł wykasować jednostek a mi niestety te 4 dodatkwe znacznie przeszkadzają. Proste.
chcesz się dalej upierać? Powiedziałem - odetnij mi w jakiś sposób drogę tak żeby żadną jednostką nie mógł zaatakować czy oblec miasta jak wolisz i będzie sprawa wyjaśniona. Na 99% byłem pewny że balista ma zasięg. ale na 300% jestem pewny że ma tam piechota i general siedzący w forcie. Więc gówno mnie obchodzi czy ta balista siegnie czy nie, inne jednostki mają zasięg a nie zrobiliście nic żebym nie mógł zaatakować.
Tura nie pójdzie dalej i tyle bo robicie sobie poprostu wałki.. niestety masz pecha ze Meff jest praktycznie zaraz po tobie i wstrzymał.
Im szybciej pogodzisz się z tym faktem tym lepiej dla wszystkich. Masz dwa wyjścia. albo nie zamieniacie się, albo kombinujesz jak zablokowac mi drogę i tyle.
A to niby dlaczego :?: Jestem na 600% pewien, że gra pozwala normalnie kasować jednostki w oblężonych osadach.Cytat:
Po moim ataku Milan nie będzie mógł wykasować jednostek
No i nie miałeś racji.Cytat:
Na 99% byłem pewny że balista ma zasięg.
Nie planuję i nie mam czasu powtarzać tury. Jeśli Mef nie chce puścić jej dalej, to zostaje przeklikanie tury Danii przez MG albo zakończenie KO.Cytat:
Masz dwa wyjścia. albo nie zamieniacie się, albo kombinujesz jak zablokowac mi drogę i tyle.
W tym jesteście dobrzy - w doprowadzaniu KO do przedwczesnego końca. Wnioskując po kłótniach z innych KO, w których nie brałem udziału.
A swoją drogą to zastanawiam się, po co w ogóle Mef robił tą turę, którą teraz dostał, skoro domaga się cofania kolejki.
Jest nad czym się zastanawiać? Kolejny idiotyzm. Chyba właśnie od jej robienia wiem, że nie zrobiłeś fortu. :roll: Poza tym nie mogłem sobie planować miliona innych ruchów związanych z szerokim wachlarzem frontów i zabaw?
Nawet nie poczekasz na MG, który Ci prawdopodobnie wybije durne pomysły z głowy - a już straszysz mnie przeklikiwaniem? Najwyżej możesz zrezygnować z brania udziału w tej KO w geście wielkiego protestu nie wiadomo o co. Poradzimy sobie. Ale koniec KO? Nie sądzę.
Skoro nie brałeś w nich udziału, to gówno o nich wiesz, więc nie wypowiadaj się z tą ciągłą nutą znawcy i sędziego.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A wytykanie mi braku kultury powołując się na tamten przypadek, w sytuacji gdy robię to samo co Ty wcześniej jest ładnym pokazem hipokryzji.
A tutaj coś ucinające jeden z tematów: Ostatnia niepełna łączy się z niepełną w mieście i jest 7. Arriva. I to nazywasz pełną chorągwią?
http://img202.imageshack.us/img202/1835/7jednostek.jpg
Ja miałem pretensję, że wymienialiście prowincje po kryjomu i cichaczem, a nie o sam fakt wymiany.Cytat:
w sytuacji gdy robię to samo co Ty wcześniej jest ładnym pokazem hipokryzji.
Jakbym miał pretensje o sam fakt wymiany to bym nie odpuścił tak łatwo jak odpuściłem. Zresztą cofania kolejki ani kary za wymianę się nie domagałem - chciałem żeby MG dopilnował wykasowania jednostek a początkowoo ewentualnie jakiejś kary za złamanie regulaminu (czytaj - tajną wymianę).
Więc wcale nie robisz tego samego - bo Ty masz teraz jakieś mało zrozumiałe dla mnie pretensje i chcesz sam nie wiem czego.
Czy ta gra jest warta świeczki :?: Co Wam ten Salzburg tak bardzo przeszkadza :?: O dwie frakcje chcecie kolejkę cofać :?:
Już pisałem, że jednostki w Salzburgu zostaną bankowo wykasowane - masz jakieś powody, żeby mi nie wierzyć :?: Jestem na czarnej liście, łamałem kiedyś regulamin :?: Poza tym pisałem, że można poprosić MG, żeby wykasował jednostki zanim przekaże turę dalej do robienia.
Naprawdę nie wiem, po co tak wojujecie.
Ostatecznie mogę tą turę zrobić jeszcze raz, jeśli naprawdę jesteście niezdolni do kompromisu w tej sprawie - ale Sayeerowi się to nie spodoba.
Poza tym jeśli mam robić tą turę jeszcze raz, to niestety ale nawet do kilku dni będziecie musieli poczekać.
Poczekamy
Na co :?:
Moją decyzją: tura ma być cofnięta, a Salzburg ma pozostać pod władaniem Maura.
Uzasadnienie decyzji :?:
A co z wcześniejszymi wymianami pomiędzy Niemcami a Danią :?:
Przeczytaj posty oponentówCytat:
Zamieszczone przez Domen
W tamtej sytuacji żaden z przeciwników w najbliższym czasie nie miał możliwości zdobycia prowincji, które zostały wymienione. A ta wymiana drastycznie zmienia sytuację.Cytat:
Zamieszczone przez Domen
chyba pod wladaniem Maura, dzieki janker
Dzięki Maryniaszu, przejęzyczyłem się ;)
A co do skargi Domena wobec Kolegium: widzę, że moja obecność jako MG jest tu zbędna, z racji tego, że moje decyzje są i tak kwestionowane. Nie mam też ochoty czytać nieprzychylnych komentarzy pod kierunkiem mojej osoby. Z racji tego rezygnuję ze stanowiska MG w tej KO. Życzę wszystkim miłej gry i dziękuję za współpracę, Domenowi zaś zostawiam obowiązek znalezienia zastępcy, bez wątpienia nie tak stronniczego jak ja.
Nie wiem Janker czy to dobry pomysl, co prawda jest kilka spraw ktorymi musiales sie zajac alew jest ich naprawde nie wiele, sam niejednoktortnie grasz/grales w innych ko i wesz ze bywalo multum spraw dla MG. tutaj az tyle nie ma, a wiekszosc staramy sie rozwiazac sami. Naprawde az tak ci ciezko:P??? co prawda ta ko jeszcze troche sie bedzie ciagla :) pomysl nad tym.
Póki co wszystkie decyzje przy skargach innych były na moją niekorzyść, a gdy ja zgłaszałem problem, to decyzji w ogóle nie podejmowałeś...Cytat:
widzę, że moja obecność jako MG jest tu zbędna, z racji tego, że moje decyzje są i tak kwestionowane.
Poza tym ostatniej decyzji kiedy Egipt zaatakował moje wojska w Afryce mimo okresu nieagresji po zerwaniu paktów wcale nie kwestionowałem.
Ale teraz mam wrażenie, że po prostu robisz mi na złość - zwłaszcza, że całkowicie mnie ignorujesz bo np. nie odpowiadasz na GG.
A prosiłem kilka razy, żebyś napisał na forum, jaka jest decyzja w sprawie wymian osad HRE - Dania. Nie miałbym pretensji gdybyś je zatwierdził. Ale nie napisałeś nic. Od Mefista dowiedziałem się, że podobno tamte wymiany zaakceptowałeś - ale nie oficjalnie na forum, tylko odpisując mu na GG...
No właśnie widzę...Cytat:
Zamieszczone przez maryniasz
Ja nie zamierzam tej wymiany Salzburga cofać, chyba że cofniecie też wszystkie swoje wcześniejsze wymiany.
Czyli musielibyśmy cofnąć kolejkę o 2 tury w sumie.
Lol? MG powiedział. Wykonuj albo wypierdzielaj z tej KO. Proste. Swoje ultima będziesz nam tu implikował teraz?
Tak, tak, wszystko jest przeciwko biednemu Domenkowi, który nie potrafi zrozumieć tak prostej różnicy między tymi wymianami. Oczywiście ktoś się musi mścić za przegraną, no bo "Jak ja mogłem przegrać dyskusję prawną, no jak?!"
Chodziło Ci tylko o "wymianę po cichemu"? To ciekawe skąd milion argumentów o 10/100/1000 wymienionych prowincjach i jak bardzo zmienia to sytuację itd. itp. Więc daruj sobie te bzdury.
MG zrezygnował z funkcji jeśli nie zauważyłeś, dlatego nie czuję się związany jego decyzjami.
Dokładnie to samo pytanie mogę zadać.Cytat:
Chodziło Ci tylko o "wymianę po cichemu"? To ciekawe skąd milion argumentów o 10/100/1000 wymienionych prowincjach i jak bardzo zmienia to sytuację itd. itp.
Chodzi Wam tylko o te 4 jednostki szwabskich mieczników :?: To skąd ten milion skarg i jak bardzo zmienia to sytuację itd. itp.
To jest jakaś bzdura. Sytuacja nie zmienia się wcale - wystarczy, że MG dopilnuje wykasowania jednostek jakie się pojawiają z wymiany.Cytat:
Zamieszczone przez janker92
Niestety MG był zbyt leniwy, żeby kiwnąć palcem. Więc wolał zarządzić cofnięcie tury (co jest - swoją drogą - zabronione przez regulamin).
Poza tym wątpliwe, że HRE ma w najbliższym czasie możliwość zdobycia tej prowincji - a jeśli faktycznie ma, to ta wymiana tego nie zmieni. A ze swojej strony jestem na 100% pewien, że HRE tej prowincji nie zamierza oblegać w tej turze - wymyślił to jako wymówkę do zablokowania wymiany.
Specialnie dla ciebie moge jej teraz nie zdobywać, ustawie armie obok i niezdobęde jeśli tak ci na tym zależy. Porażka Domen porażka... ale pora ukrócić twoją samowolkę.
Dla mnie szczyt debilizmu, gratuluje....Cytat:
Zamieszczone przez Domen
postaram się żebyśmy juz sobie zbytnio nie wchodzili w drogę w kolejnych ko, albo przynajmniej byli na dwóch róznych końcach mapy, szkoda się wturwiać i niepotrzebnnie poznawać tajniki głębokiego zadufania w sobie oraz nutki jak już wcześniej powiedziałem - debilizmu, bo w tym przypadku nie umiem inaczej tego stwierdzic... poprostu żenada Domen.
PS: wpadłeś na genijalny pomysł.... cofnąc kolejke o 2 tury co zmieni całą ko :D - gratuluje
I tak nie masz zasięgu balistą co już nawet screenami udowodniłem więc po co znowu o tym piszesz :?:Cytat:
Zamieszczone przez maryniasz
Tych to chyba bym musiał się uczyć od Ciebie.Cytat:
poznawać tajniki głębokiego zadufania w sobie
Niech ktoś sprawdzi czy Egipt mógł legalnie wczytać takie małe straty (tylko 120 zabitych) w ataku na Sarkel:
Sejw:
http://www.speedyshare.com/yaT9x/wk30tura35Egi.sav
Policzyłem, że przed atakiem miał:
6 x = 540 piratów berberyjskich
1 x = 120 kondotierów
3 x = 308 włóczników nilu
5 x = 739 milicji włóczniczej
1 x = 25 jazdy arabskiej
1 x = 32 akinjis
A po ataku zostało mu w oddziałach, które brały udział w szturmie:
6 x = 487 piratów berberyjskich (- 53)
1 x = 106 kondotierów (- 14)
3 x = 287 włóczników nilu (- 21)
5 x = 716 milicji włóczniczej (- 23)
1 x = 19 jazdy arabskiej (- 6)
1 x = 29 akinjis (- 3)
Straty w sumie - 120
Do tego jako posiłki już po bitwie (nie brały w niej udziału) doszło:
1 x = 41 akinjis
1 x = 120 oszczepników kurdyjskich
1 x = 36 jazdy armeńskiej
A w Sarkelu (kamienny zamek) broniło się w sumie ponad 1200 żołnierzy kijowskich:
4 x = 454 wojów
2 x = 281 włóczników
2 x = 152 drużyny
2 x = 160 milicji łuczniczej
1 x = 38 lekkiej kawalerii Alanów
1 x = 11 wojów kijowskich
1 x = 56 milicji miejskiej
1 x = 44 chłopów
Do tego generał kijowski w zamku i 2 generałów egipskich w armii szturmującej.
================================================== =====
Jak w poprzedniej turze robiłem wypad z zamku, to nie mogłem odbić ale był "remis" i straty Egipt ponosił w wysokości co najmniej 380 zabitych (pewnie dałoby radę wczytać jeszcze więcej), a wojsko kijowskie całe nie ginęło, tylko ok. 600, reszta cofała się do zamku (bo był "remis" a nie porażka).
Sejw:
http://www.speedyshare.com/sAKrC/wk30tura34KijowE1.sav
Po hasło do Egiptu do Sayeera albo Jankera, po hasło do Kijowa do Mnila albo do mnie.
Niech Kolegium sprawdzi albo ktoś kto zostanie naszym nowym MG (Janker chyba zrezygnował).
Eh. To nie jest nowość. Wczytywacz jest Panem Świata i obruszać się tak jest nonsensownie. Jeszcze będziemy PSy robić przy każdej bitwie...
Nie obruszam się tylko chcę żeby sprawdzili czy dało się wczytać aż tak małe straty.Cytat:
Wczytywacz jest Panem Świata i obruszać się tak jest nonsensownie.
Sorry ale Wy się obruszaliście niedawno na sam fakt, że Genua wygrała bitwę, mimo że straty były 1100 zabitych.
Twórcy tego Moda niestety całkowicie spartolili sprawę z oblężeniami / szturmami jeżeli da się zdobyć zamek z garnizonem 1200 przy stratach 120, a ten sam garnizon robiąc wypad poza zamek na oblegających zabija 400 (z 1800 ogółem). Ktokolwiek tworzył tego Moda, "gratuluję" takiego partactwa.
Weź zacytuj u nas przypieprzanie się w taki sposób to Ci pogratuluję. Jedyny cytat z Maryniasza:
...przyrównujesz do tego powyżej? :roll: Brawo.Cytat:
I tak mało...
Mam prawo się przypieprzać do czego chcę a od tego jest MG albo Kolegium żeby moje wątpliwości rozwiać. Od niczego innego MG nie jest.
A Janker akurat w tej KO jako MG opieprzał się do potęgi i nic nie robił, więc dobrze że zrezygnował. Po co MG, który "jest a jakby go nie było".
To się nazywa trzymacz haseł a nie MG ale trzymacze haseł są w MKO a na WKO regulamin wymaga MG (a w braku zastępuje go Kolegium).
Co do waszego przypieprzania się:
Cytat:
Zamieszczone przez Maryniasz
Zaraz potem Mefisto przeczy sam sobie komentując (a tak BTW - co się wtrącasz w tą sprawę :?:) moje wątpliwości dot. bitwy o Sarkel:Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto
To co - "niemożliwe" albo "raz przegrana z takimi stratami a zaraz te same wojska rozwalają" - czy może jednak "wczytywacz jest panem świata" :?:Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto
Zdecyduj się.