-
Re: 'Fall of The Samurai' - pudełkowy dodatek!
popieram Salvo w 101% :D . W Kozakach 2 bitwy były naprawde taktyczne i nie było ustawiania armi w szeregach, co niestety jest i w Empire i Napoleonie i może będzie w FOTSie ale w FOTsie już ta piechota inaczej strzela i ma inne właściwości (brak czworoboku, ostrzał zaporowy, strzelanie z "kolanka") i powiem że taktytki też są inne zupełnie
-
Total War SHOGUN 2: Zmierzch Samurajów (PC) - trailer #2 (PL): http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=19742
-
Kuszą, kuszą :) Na wakacje możezrobię sobie prezent, naprawdę ciekawe się to wydaje i daje spore nadzieje apropo następnej gry...Rome 2 po czymś takim byłby dla mnie krokiem w tył.
-
Jak dla mnie to na 99% będzie I wojna światowa.
Po pierwsze: Broń palna,artyleria,
Po drugie: Możliwość transportowania wojska koleją aby szybko mogło się przemieścić na linie frontu (bajka :D )
Po trzecie: Mają praktycznie już wszystko gotowe na I WŚ tylko zmienić realia i można robić nową grę :lol:
-
Wszystko fajnie, ale jak sobie wyobrażasz chociażby odwzorowanie frontów, skalę bitew, nie licząc wielu innych drobniejszych rzeczy które nie pasują do systemu TW. Kiedyś pewnie będzie to możliwe, ale z wykorzystaniem o wiele lepszej technologii i sprzętu, na tą chwilę jest to nieosiągalne, chyba że będą wszystko na siłę upraszczać i pomniejszać byle się dało grę zrobić, ale jak dla mnie to nie będzie to.
Jak dla mnie XIX wiek albo Rome2, chyba że nas zaskocza jeszcze czymś innym, ale na pewno nic z XX.
-
Myślę, że z frontem wschodnim w czasie Wielkiej Wojny nie byłoby problemu ale wojna pozycyjna na Zachodzi w systemie turowym? To nie będzie fajne... Osobiście najbardziej interesowałby mnie wiek XiX ale czemu nie mieliby zrobić choćby wieku XVII? Ostatnio zauważyłem, że robi się modny...
-
To prawda wojna pozycyjna jest trudna do zrealizowania tak samo samoloty.
Mi marzy się okres 1500 (koniec Medieval II) do ok. 1790 (Początek Empire)
-
Samoloty moga jakoś uprosćić - w końcu na wojne ladowa nie mialy praktycznie zadnego wplywu w tym okresie.
-
Raczej XIX wiek będzie, ale skoro robią jak oni to powiedzieli "najększy dodatek TW w historii" to może kolejny TW będzie największym w historii, wiek XIX, mogli by dać już praktycznie cały świat, mase prowincji, kolonie, Secesyjna, małe wojenki w Europie, Zulusi. Miodzio.
-
Pożyjemy, zobaczymy jesteśmy świadkami że historia kołem się toczy i wraca seria do punktu wyjścia :) Dla mnie ten dodatek to taki daleki potomek dodatku do Szoguna 1, z tym że w jedynce różnice pomiędzy zachodnią a wschodnią cywilizacją były akcentowane od początku :) Trailer robi smaka dla sympatyków prochowców i nie tylko, jedyne co mnie ciekawi, czy by nie mogli udostępnić narzędzi do modowania dla moderów, ożywiłoby to całą serię, a znaleźli się dodatkowi chętni by tę grę i inne zakupić gdy jest w perspektywie mod na poziomie np. EB, czy BC 6.2 :)
-
Historia kołem się toczy ;)
-
Już zmieniam, moja wina :) :D dzięki, bo ciekawie to zabrzmiało :mrgreen:
-
1 wojna też odpada z powodu braku dyplomacji, a raczej z jej zubożenia; no bo jak wojna ....
-
Witam.
Nie znam się zbyt na historii Japonii, mam więc pytanie do bardziej obeznanych w temacie. Mianowicie, czy ktoś mógłby przybliżyć mi temat wojny Boshin? Jakie były jej przyczyny, skutki, przebieg? Wiem, że walczyli tam zwolennicy szogunatu i cesarstwa ale która z tych stron była bardziej nastawiona na europejską technologię? Fajnie by było, gdyby ktoś zestawił historię z tym co zobaczymy w grze. Czy będzie miała ona wiele wspólnego z historią?
Pytam o to wszystko, ponieważ w internecie nie znalazłem żadnych ciekawych stron o tej tematyce.
Pozdrawiam.
-
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 228&page=5
A tutaj jest cos co zdenerwuje chyba wszystkich-Craig informuje ze nie bedzie bagnetow na strzelbach...przynajmniej na poczatku-maja byc dorobione i prawdopodobnie wypuszczone przy okazjii jakiegos patcha lub DLC.Czyzby powtorka z Empire gdzie wydawana jest gra zabugowana,niekompletna itp :evil: :?: Mam nadzieje ze to tylko drobny szczegol i ze tak nie bedzie...
-
no jak narazie to nawet Cudzoziemcy walczą katanami ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Memnon[pl
]http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=522228&page=5
A tutaj jest cos co zdenerwuje chyba wszystkich-Craig informuje ze nie bedzie bagnetow na strzelbach...przynajmniej na poczatku-maja byc dorobione i prawdopodobnie wypuszczone przy okazjii jakiegos patcha lub DLC.Czyzby powtorka z Empire gdzie wydawana jest gra zabugowana,niekompletna itp :evil: :?: Mam nadzieje ze to tylko drobny szczegol i ze tak nie bedzie...
No chyba sobie robią jaja. Rozumiem że jest mało czasu ale naprawdę tak trudno dodać zwykłe bagnety? Przecież to jest chyba najbardziej podstawowa i oczywista rzecz, jak oni wogóle mogli robić modele bez tego? Jezscze niech to wypuszczą w postaci płatnego DLC to już będzie zwykła kpina.
-
Bez paniki :roll:
Ameryka leży w innej strefie czasowej i najwyraźniej dziś mają prima aprilis ;)
-
Mam taką nadzieję, ale rzeczywiście jak się zwróci uwagę to żołnierze walczą wręcz na szable i żaden nie ma bagnetu i co, mieliby to wszystko dla żartu robić? Jakoś w to nie wierzę.
-
Pewnie bagnety i coś jeszcze wydadzą w płatnym DLC, które doda jeszcze kilka jednostek...
-
DLC i DLC
Grę na chwilę obecną zamierzam kupić, tylko dlatego, że strasznie mnie interesuję ta epoka. Wiadomo może coświęcej o edycjach specjalnych/kolekcjonerskich oprócz tych na steam? Czy w ogóle zamierzają coś takiego wydać?
Cytat:
Zamieszczone przez Lisek
Witam.
Nie znam się zbyt na historii Japonii, mam więc pytanie do bardziej obeznanych w temacie. Mianowicie, czy ktoś mógłby przybliżyć mi temat wojny Boshin? Jakie były jej przyczyny, skutki, przebieg? Wiem, że walczyli tam zwolennicy szogunatu i cesarstwa ale która z tych stron była bardziej nastawiona na europejską technologię? Fajnie by było, gdyby ktoś zestawił historię z tym co zobaczymy w grze. Czy będzie miała ona wiele wspólnego z historią?
Pytam o to wszystko, ponieważ w internecie nie znalazłem żadnych ciekawych stron o tej tematyce.
Pozdrawiam.
Mam ten sam problem, jedynie na Wikipedii kiedyś czytałem o tym i na kilku innych stronach. Poszukam też bibliografii na ten temat i jak coś bym znalazł to ci wyślę na pw, albo odwrotnie gdybyś ty coś znalazł:P
-
Będzie chyba też coś w rodzaju kolekcjonerki z jednym klanem, steamowa wersja z 2 klanem i jeszcze 3 wersja z 3 klanem. Tyle jesli chodzi o wydanie gry.
-
Obejrzyjcie sobie film "Ostatni Samuraj" :lol: polecam
-
Oglądałem i to kilka razy. Przejrzałem sklepy online to nigdzie nie ma edycji kolekcjonerskiej.
-
no niewiem, gdizes cos pisało o tym.
-
Gdzieś coś pisało... Ludzie jak wy szukacie...
http://www.totalwar.com/shogun2/fots_preorder/
-
wiedziałem że gdzieś coś pisało ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez miskor
O tym to ja wiedziałem, ale przez steam można tylko. A ta wersja limitowana to nigdzie tego nie widziałem w sklepach online.
-
-
Oj robią smaka :lol:
Najbardziej czekam na tryb pierwszoosobowy i transport wojska koleją jak dla mnie to będzie duży skok w tej serii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Niko
Oj robią smaka
Po raz kolejny przyznam to samo...nawet większego niż przed E:TW!
-
Ale napewno nie będzie takiego epic Failu jak przy ETW
-
Nie wiem jak reszta ale ja zauważyłem przy tym dodatku brak ''mistrza propagandy CA'', czyli niesławnego Kierana Bridgena. Czyżby to oznaczała, ze dodatek będzie przyzwoity? 8-)
-
Oj będzie będzie, kto grał w bete i oglądał kolejne wycinki z gry to przyzna 8-) .
-
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Nie wiem jak reszta ale ja zauważyłem przy tym dodatku brak ''mistrza propagandy CA'', czyli niesławnego Kierana Bridgena. Czyżby to oznaczała, ze dodatek będzie przyzwoity? 8-)
Heh, racja :D
Po trailerach wnioskuję, że szykuje się to czego zawsze w TW chciałem, czytaj prawdziwe nowinki (choć bardzo minimalistyczne w stosunku do tego co mi się ambitnie wymarzyło 8-) ), oby jeszcze do AI poważnie podeszli, bo tym da się wszystko spartaczyć.
-
Będzie dobrze, czuję w kościach i w tym co, lub czego nie zapowiadają. :D
-
Stara fota bo z 18 lutego ale tutaj jej nie widziałem :] Nazwy frakcji po rusku więc troche dziwne.
http://img861.imageshack.us/img861/7...mapboshin1.png
Tak, 10 frakcji jest. Tu jest temat z OPISAMI frakcji (eng) http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=523666
Casa (Saga), Osama-Obama :) i różowa na środku (tsu) są z zapowiedzianych DLC. Podstawowe 6 mozna znaleźć po godłach czy jak to się fachowo u nich nazywało. Trzeba znaleźć tylko ostatnią tajemniczą :]
Tecio = Chōshū + Cavyma (Satsuma) + Tosa = frakcje imperialne
Zielona frakcja = Nagaoka / Szary = Aizu / Jozai = niebiesko/zielony < = frakcje shogunowe.
Sendai = Niebieska od góry.
Chyba dobrze rozszyfrowałem.
-
Ciekawe jakie wojska bedzie mieć reszta niegrywalnych rodów, ashigaru nie mogą mieć bo oni zostali zlikiwidowani w bodajże XVIII wieku a tak to już wogóle będzie bieda w tych armiach "podrzędych" rodów.
EDIT: Ten ostatni tajemniczy klan to chyba Sendai(całkiem na północy) czy coś takiego, ale o nim nic nie mówili wcześniej.... NO TO PANOWIE WIEMY JAKIE BĘDZIE PIERWSZE DLC DO FOTSA..... wszyscy razem HURA...HURA....HURA... :cry:
-
Powiem tak - pograłem w multi na becie - singiel niestety niedostępny i stwierdzam - jeśli chodzi o multi szału nie ma dupy nie urwało :) Jest sporo nonsensów ale to beta.. Może singiel będzie bardziej wciągający.
-
Ja tam nie grałem w bete ale jak dla mnie karabiny,strzelanie itp to racej zły wybór.Zdecydowanie bardziej wole walki bronią białą.Bitwy są bardziej widowiskowe,taktyczne....późniejsze okresy to raczej nie dla mnie....