-
Re: Kingdoms Grand Campaign Mod 4.3
Mam dziwny problem z tym modem, zacząłem kampanię krzyżakami, wszystko ładnie działało, a potem w okolicach 40 tury wywaliło mnie do Windowsa z takim komunikatem: Medieval 2 total war encountered an unspecified error and will now close i wyskakiwało to za każdym razem jak chciałem wczytać grę.
Fixy poinstalowałem, przy próbie wczytania jest to samo.
Ma ktoś pojęcie, czy da się to jakoś naprawić?
-
Poproś kogoś, a wcześniej daj linka do sava, tylko podaj dokładną wersję w jaka grasz moda, czyli bez własnych kombinacji, ktoś ściągnie zapis, i pchnie rozgrywka do przodu i ci podeśle. Swego czasu tak z Aravenem robiliśmy, ale może ktoś pomoże?
Pozdrawiam
-
Panowie podstawowa ver to 3.0 tak ? jak tak to gdzie mogę ją zassać bo link nie działa
Z góry wielkie dzięki
-
Na pierwszej stronie jest napisane Patch 4.3 i link na TWC jest, wejdź ww ten link i tam masz kolejny do patcha 4.3 bodajże na Mediafire, u mnie działa.
-
No to jest sam patch a ja chcę wersje podstawową moda to będzie 3.0 tak pisze na TWC i jest link o taki http://www.gamefront.com/files/20825611 ale on nie działa
-
Spróbuj z tego linku na pierwszej stronie tematu podstawa moda 3.0 trzeba się zarejestrować by pobrać, ale link chyba działa. Innego linka nie znam do 3.0.
-
Ok dzięki jednak musiałem się zalogować
-
viewtopic.php?f=45&t=3989 w tym temacie w poście nr 1, jest spolszczenie do moda w wersji 4.3, z 28.08.2013 od Granda166.
-
Po załamaniu w BC wrzucilem sobie ten mod - przegralismy z braciakiem 200 tur - ku zaskoczeniu jak w zadnym innym modzie TUTAJ W HOT SEAT MOŻNA BRONIĆ SIĘ PRZED ATAKIEM SI - no tak mi się spodobał, ze teraz chciałbym pograć bez bardzo uciążliwego błędu - streszczając... przeczytałem wszystkie 9 stron (ktoś kościołów nie mogł stawiac, problemy z mapą, wywalanie przy własnych bitwach...) i znalazlem kilka wątków o tym probliemie, który niestety mam ja - moderowanie descr_strat znałem, wpadlem na to przed wejsciem tu, nie pomagało - znalazlem gotowca na jednej ze stron - chamsko tylko z 7 Państw do wyboru zostało wylot do menu przy probie wyboru :o wszystko instalowalem krok po kroku z http://www.youtube.com/watch?v=cj6paz9u0S0 - nie wywala, pieknie chodzi, ale:
- Mongołowie, Tatarzy, Aztekowie, Walijczycy, Norwegowie - nie ma ich do wyboru w kampani, we własnej bitwie - ba nawet w tym descr_strat :?:
- Wyobrazcie sobie moją mine jak smieje się do brata, ze zaraz mu na Turcje wjadą Mongołowie, skoro ich nie ma do wyboru, a tu po trzecim browarku nic:D oczywiscie Tatarzy również nie odwiedzili wschodnich fortec...
No przeszukałem co się dało, reinstalacja od rana (z 10 razy) - klapa. Z browarem na kolanach błagam o pomoc :oops:
-
Inwazji nie ma w campaign_script.
Walijczycy i Norwegowie są.
Azteków trzeba sobie samemu przenieść do grywalnych ale zdaje się inną frakcję trzeba przenieść do nie grywalnych. To w pliku descr_strat
Ile zajmuje Ci mod? Mnie tak ponad 3.30 GB. Masz patch 4.3 ???
-
-
Pytałem ile zajmuje Ci mod ???
W poście nr 1 w tym temacie masz linki na TWC, a tam też opis instalacji.
Ja w descr_strat mam to co niżej po patchu 4.3:
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor
campaign imperial_campaign
playable
wales
ireland
novgorod
teutonic_order
lithuania
antioch
jerusalem
norway
scotland
milan
venice
sicily
spain
denmark
poland
hungary
russia
mongols
egypt
france
england
turks
moors
hre
byzantium
;end
;unlockable
end
nonplayable
portugal
papal_states
aztecs
timurids
slave
end
-
Rozmiar na dysku: 2,51 GB (bajtów: 2 702 790 656)
Zawiera: 8 075 plików, 560 folderów
Mam tą trefną siódemkę i 64bitowy system.
A tak wygląda piękne descr_strat:
[spoiler:1y3rj733]; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor
campaign imperial_campaign
playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
milan
scotland
ireland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
poland
hungary
jerusalem
lithuania
teutonic_order
portugal
;end
;unlockable
end
nonplayable
papal_states
antioch
aztecs
mongols
timurids
slave
end[/spoiler:1y3rj733]
i jak mówiłem - tu nie chodzi o to, że moge wymienić Państwo za Państwo - Walijczyków, Norwegów, Mongołów oraz Azteków NIE MA ANI DO WYBORU W KAMPANII, ANI WE WŁASNEJ BITWIE - instalowałem i z you tube z poradnikiem glosowym dla debili i z tym tutaj - sciągalem i instalowalem wersje od 3.0 do 4.3 i z pierwszej strony tutaj i z http://www.youtube.com/watch?v=cj6paz9u0S0. Natomiast jesli wkleje twoje descr_strat to zostaje mi 7 Panstw do wyboru i przy dowolnym wyborze wywala do menu
-
Napisałem wyżej mój mod zajmuje ponad 3.30 GB, mam 2 katalogi text angielski i spolszczony.
Mam Win7 64 bitowy.
Wg mnie nie masz patcha 4.3
Pewnie źle zainstalowałeś 4.3.
Instalacja:
Czyli 3.0 do Twoja ścieżka Medka\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Patch 4.2 do Twoja ścieżka Medka
Patch 4.3 do Twoja ścieżka Medka\mods\kingdoms_grand_campaign_mod.
Podejrzewam, że i 4.3 wrzuciłeś do katalogu głównego Medka co jest nieprawidłowe.
-
no tak dokladnie jak powinno byc zrobilem - 3.0 i 4.3 maja byc w dodatkowym katalogu - 4.2 wrzucilem do glownego katalogu tak jak w poradniku - zreszta nawet jakby sie nie zainstalowal 4.3 to gdzie brakujace Panstwa, ktore byly w poprzednich czesciach?
-
Kingdoms Grand Campaign Mod Patch 4.3
INSTALLATION
===========
Before you begin the installation process, if you are using Vista or Windows 7, I strongly suggest that you read this tutorial and implement fix #3 to disable UAC for the M2TW folder only.
You will first need Kingdoms Grand Campaign Mod 3.0 installed. The installer for v3.0 reads the system registry for the path to Kingdoms.exe. It automatically installs the mod using this path. If M2TW Kingdoms was installed using the default path provided by SEGA then the install location will be C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Then download and install KGCM patch 4.2 before you install KGCM patch 4.3. They must be installed in the correct order for the new changes to work! Install patch 4.2 to the folder containing your Kingdoms.exe file. The default path is C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War. If this is not you path, then type in the correct path when prompted for the install folder.
Next patch 4.3 must go to ...mods\kingdoms_grand_campaign_mod folder. The default path is C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\kingdoms_grand_campaign_mod. If this is not the correct path then enter the full path to match your installation.
Instalacja:
Czyli 3.0 do Twoja ścieżka Medka\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Patch 4.2 do Twoja ścieżka Medka
Patch 4.3 do Twoja ścieżka Medka\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Masz wyłączone UAC ?
Gra na innej partycji niż Win7?
Może masz niekompletne instalki.
Zainstaluj ponownie Ty masz 2.5 GB ja mam ponad 3.3 GB
-
UAC wyłączony, jesli musi byc na innej to przed formatem sobie nie pogram... przyznam ze pierwszy raz slysze, że gra nie chodzi bo jest na tej samej partycji co windows
-
Człowieku, któryś raz trzeci chyba, Ci piszę masz 2.5 GB ja mam około 3.4 GB w tym modzie. Dużo Ci brakuje. Coś nie poinstalowałeś.
Przy wyłączonym UAC, niby można na tej samej partycji ale nie w Program Files.
UAC w Win7 chroni Propgram Files i często mody się instalują niekompletne. I nie działają.
-
witam, mam taki problem - mój komputer nie rozpoznaje tych plików z pierwszego postu, tzn nie mogę ich otworzyć, pojawia się opcja użycia jednego z programów np. notatnika. Da się z tym coś zrobić?
-
Jakich plików z pierwszego postu nie rozpoznaje? Nazwy podaj.
-
podstawa moda i patche, czyli praktycznie wszystko ;p czy to jest archiwum 7zip?
-
Raczej to są instalatory, jak się nie da rozpakować to klikasz 2 razy i wskazujesz miejsce instalacji. Najpierw zapoznaj się z instrukcją instalacji.
Kilka postów wcześniej masz opis instalacji. Klikasz 2 razy na plik i wskazujesz ścieżkę i czekasz aż zainstaluje.
W poście nr 1 na TWC są dokłądniejsze opisy jaki instalować, ale po angielsku. Na stronie 10 masz mój skrócony opis.
-
Jak wygląda kwestia AI w tym modzie , jakies porownanie d innych modow ?
Skrypt dodatkowego garnizonu dziala tylko w przypaku oblegania stolicy panstwa , czy przy kazdej osadzie ?
-
Grałem tylko z godzinę. Ai złe nie jest, ale na poziomie Hard a zwłaszcza VH komp ma masę dodatkowej kasy i masakra jest.
Ai sobie zawsze można zmienić.
-
nawiązując do mojego problemu chyba znalazłem rozwiązanie. Te pliki muszą być typem aplikacji i udało mi się pobrać moda i patcha 4.3 ale mam problem z patchem 4.3 gdyż jest on w wersji pliku 2[1] czy coś takiego. linki do moda i patchów znalazłęm na angielskiej stronei moda. jest tam też link do patcha 4.2 ale na gamefront z którego nie mogę go pobrać ;'/. czy mógłby ktoś dodać tego patcha na mediafire?
-
http://www.mediafire.com/?sc6sd4i9twe8263
To link do patcha 4.3 z TWC na Mediafire.
-
Mam pytanie jak dać Aztekom możliwość budowania statków? NIe mam bladego pojęcia jak modować medievala, a mam ogromną ochotę poprowadzić inwazję na Europę.
Proszę o pomoc.
-
Obecnie masz Azteków grywalnych? Bo trzeba było ich dać zamiast innej nacji, by byli grywalni. Chyba.
Jak są grywalni, można spróbować. Powinno działać na savy.
-
Tak.Właśnie tak trzeba było zrobić by można nimi grać.Problemem jest, że nie mogą budować statków.
A ja nie wiem jak owe jednostki im dodać.
-
Wstaw pliki: export_descr_buildings i export_descr_unit na sendspace np. Spróbuję to zrobić z tymi statkami w wolnej chwili.
-
Już nie trzeba.Gram na submodzie heroes and hordes,czy jakoś tak.Jest tam więcej frakcji do wyboru i Aztekowie mogą budować statki.
-
Możesz podać link do tego submoda?
-
-
Mógłby ktoś wrzucić jeszcze raz spolszczenie do tego moda? Link podany przez Aravena nie działa.
-
Działa, sprawdzałem. Link: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-Mod-4-2-i-4-3
Spolszczenie pobieraj z posta nr 1. Trzeba czekać kilkadziesiąt sekund i wpisać kod literowy.
-
Dzięki. Nie mogłem znaleźć działu polonizacyjnego na forum. Linki oczywiście działają.
-
Ma ktoś może działające linki do tego moda?
Nevermind...
http://www.mediafire.com/download/qm...paign_v4.2.exe
-
Spróbuj tutaj: https://www.mediafire.com/?qmxz9p83q6obzn3
Ups, nie zauważyłem, że to nieaktualne.
-
Gram w trybie hot-seat i gra zacina mi się po upływie 15 minut - tylko na mapie kampanii. Czym to może być spowodowane i jak to naprawić?
-
Cóż, jeden z moich ulubionych modów, ale jest niestety jedno ale. Wkurza mnie bardzo to, że jak rozwijam budowle wojskowe to znikają niektóre jednostki, co jest utrapieniem zwłaszcza grając Walią czy Irlandią, których to jednostek za dużo nie mają. Ma ktoś może zedytowany plik z rekrutacją, by w każdej nacji można było rekrutować bo wybudowaniu wyższych budynków szkoleniowych wszystkie jednostki, nawet te z niższych tierów?