-
Re: Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat
Fakt, że z najnowszą wersją RC/RR wydaje się, że coś pozmieniali z dochodami w pierwszej kampanii (early).
Grając na m/m Francją nie walcząc z nikim poza Egiptem w wyniku krucjaty i przerabiając niektóre zamki na miasta około 50 tury dorobiłem się ponad 200,000 :lol:
Z drugiej strony grając moja właściwa kampanie vh/m Bizancjym ledwo wyrabiam na 20,000 walcząc już od kilkudziesięciu tur na trzech frontach. I mam tę kasę tylko dlatego, że chwilowo nie rozbudowuje zamków w fortece (za to wcześniej przerobiłem kilka pierwszopoziomowych zamków na miasta). Jak pomyśle, że jeszcze po zbudowaniu zamków miałbym dalej inwestować po kilkanaście tysięcy na turę w kolejne budynki nie wspominając o tym ile kosztują np. najlepsze mury w miastach...
Im dalej w grze tym wydatki na infrastrukturę rosną dramatycznie. Tyle, że przez to, że tura ma teraz jeden rok w early później pojawiają się możliwości rozbudowy, a kasa czeka.
Inna sprawa, że kasa ponad 50,000 ma swoje minusy. Już w podstawowym Medku im więcej kasy w skarbcu tym większe prawdopodobieństwo, że nasi gubernatorzy zaczną zdobywać coraz to gorsze cechy przez zbyt wystawne życie :twisted:
-
Dla sprawdzenia zagrałem równorzędnie kilka tur tą samą frakcją w late campain. Wiadomo,.... droższe elementy infrastruktury oraz profesjonalne jednostki. I tutaj złota ciągle za mało, żeby w każdej kolejce móc prowadzić rozbudowę miast.
Może rzeczywiście projektanci moda dopuścili móżliwośc zebrania pokaźnego zapasu gotówki na późniejsze - chude lata ;) . Chociaż na pierwszy rzut oka wyglada to na niedopatrzenie z ich strony. Jak tylko sprawdziłem bilans wydatków, na utrzymanie armii wydaję w tej chwili 2700 rocznie. A zyski co roku to juz 5000 gold. No ale przecież na początku można rekrutować prawie tylko milicję, więc co się tu dziwić ;) .
-
Gram na hotfix'sie z lutego i grając Cesarstwem Rzymskim (potocznie zwanym Bizancjum) jakiś fajerwerków budżetowych nie odczuwam ;) . Z drugiej strony jednak posiadam najliczniejszą armię i stać mnie na ciągłą rozbudowę miast i zamków, więc faktycznie jest trochę za łatwo.
http://img717.imageshack.us/img717/117/0006c.th.jpg
ps wiecie może czemu gra pomniejsza mi zrzut do rozmiarów jak wyżej?
-
http://img444.imageshack.us/img444/4233/0000x.th.jpg
(Mi też skaluje screen`y do niższej rozdzielczości jak robię za pomocą gry.)
Różnica miedzy hotfixem z marca, a poprzednimi jest dosyć znacząca.
Wystarczy porównać daty i tury na naszych screen`ach.
Wcześniej było 1,5 roku na turę teraz jest 1 rok na turę.
Pograłem jeszcze trochę i w kwestii finansów jest dosyć łatwo. Po podbiciu jednego miasta można liczyć na bardzo wyraźny wzrost gotówki w następnych turach. Jednak jeśli przez kolejne nic się nie zdobędzie, a będzie się cały czas rozbudowywać kasa znów zaczyna spadać, ale o bankructwie nie ma mowy.
Jednak jest przez to trochę za łatwo :roll:
A tak poza tym jako, że też grasz Cesarstwem Rzymskim 8-) jak u ciebie zachowują się Turcy, bo w moich kampaniach z reguły przechodzą do głębokiej defensywy. Jak tylko zacznę im zajmować kolejne osady to zamiast sklecić jakiś kontratak cofają się na wschód i dopiero po dłuższym czasie zaczynają jakieś ofensywne ruchy wykonywać (jak już jest dla nich za późno).
Widać komp gubi się w górach :lol:
-
Jeżeli chodzi o aspekt kasy, to przynajmniej jest sprawiedliwie bo komp również opływa w bogactwo 8-) . Plus tego taki, że możemy liczyc na sporą ilośc bitew z duża ilością wojsk :twisted: . Przynajmniej ja tam mam. Zdobyłem Londyn, grając Danią i angole ciągle cisną na to miasto pełnymi kompletami armii. Faktem jest że przy 60 turze, większośc wojsk stanowi milicja. Jestem więc ciekaw czy komputer będzie poprawnie wykorzystywał nowy system rekrutacji wojsk, w którym z tego co wiem sporo zalezy od umiejętności generałow.
-
Cytat:
Różnica miedzy hotfixem z marca, a poprzednimi jest dosyć znacząca.
Wystarczy porównać daty i tury na naszych screen`ach.
Wcześniej było 1,5 roku na turę teraz jest 1 rok na turę.
Zapisy stanu gry będą kompatybilne z tym hotfix'em? Zgaduje, że raczej nie :(
Cytat:
A tak poza tym jako, że też grasz Cesarstwem Rzymskim 8-) jak u ciebie zachowują się Turcy, bo w moich kampaniach z reguły przechodzą do głębokiej defensywy. Jak tylko zacznę im zajmować kolejne osady to zamiast sklecić jakiś kontratak cofają się na wschód i dopiero po dłuższym czasie zaczynają jakieś ofensywne ruchy wykonywać (jak już jest dla nich za późno).
Widać komp gubi się w górach :lol:
U mnie to samo. Ma to jednak pewne uzasadnienie historyczne. Sułtanant Wielkich Selżuków nigdy nie był przesadnie scentaralizowany, a okres rozkwitu przypadł na panowanie Tughril Beg'a i Alp Arslan'a. Potem było już tylko gorzej. W Anatoli wyłonił się Sułtanat Rum (Rzymski) - szkoda, że w modzie go nie ma, a w połowie XII w. państwo Wielkich Seldżuków się rozpadło. Także kunktatorstwo kompa można podciągnąć pod wyżej podane fakty. W każdym razie będzie łatwiej przywrócić blask wiecznemu Cesarstwu Rzymskiemu.
Cytat:
Zamieszczone przez karczmiarz
Jeżeli chodzi o aspekt kasy, to przynajmniej jest sprawiedliwie bo komp również opływa w bogactwo
Tu nie chodzi o sprawiedliwość tylko o wyzwanie ;)
Cytat:
Plus tego taki, że możemy liczyc na sporą ilośc bitew z duża ilością wojsk
A dla mnie to minus. Po prostu mnie to nudzi. Ale każdy ma inny gust ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez karczmiarz
Jestem więc ciekaw czy komputer będzie poprawnie wykorzystywał nowy system rekrutacji wojsk, w którym z tego co wiem sporo zalezy od umiejętności generałow.
Jednym z celów RC/RR jest właśnie to żeby zmusić kompa do tworzenia jak najlepszych jakościowo armii. Więc sądzę, że im dalej w grze tym będzie ciekawiej 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Zapisy stanu gry będą kompatybilne z tym hotfix'em? Zgaduje, że raczej nie
Niestety...
Cytat:
U mnie to samo. Ma to jednak pewne uzasadnienie historyczne. Sułtanant Wielkich Selżuków nigdy nie był przesadnie scentaralizowany, a okres rozkwitu przypadł na panowanie Tughril Beg'a i Alp Arslan'a. Potem było już tylko gorzej. W Anatoli wyłonił się Sułtanat Rum (Rzymski) - szkoda, że w modzie go nie ma, a w połowie XII w. państwo Wielkich Seldżuków się rozpadło. Także kunktatorstwo kompa można podciągnąć pod wyżej podane fakty. W każdym razie będzie łatwiej przywrócić blask wiecznemu Cesarstwu Rzymskiemu.
Dobrze wiedzieć, że "niekoniecznie sensowne zachowania AI" można podciągnąć pod historyczne realia :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Kyuzo
Niestety...
No cóż, gra mnie i tak wywala po roku 1188/1190 lub zapisy gry nie chcą się ładować :evil: , więc chyba podinstaluje ostatniego hotfix'a. Ale pewnie nic to nie da. Mam coś skopane. Pewnie się nie obejdzie bez reinstalki gry i SS :?
Kiedyś na czystym SS wywalało mnie ok 1380 r. Nie mam szczęścia do tego moda.
Polecam kampanię Bizancjum ale tę, która się zaczyna w 1220 r. Jest trudniej, a odbić Konstantynopol z rąk Łacinników - bezcenne ;) .
-
Takie pytanko jeszcze ... do czego służy umiejętność Shield Wall? :roll: Bo zauważyłem (albo mi sie zdaje), że w tej formacji jednostki lepiej "przepychają się" przez np. bramę wejściową miasta podczas szturmu, czy też w starciach na mostach.
-
pomocy!!
mam ss 6.1 kopiuje 2 foldery data i mods wg zalecen do folderu glownego, a gra nei dziala.
pojawia sie okienko wiersz polecenia i tam sie zmieniaja pliki jakeis czyta jakies skrypty poczym pisze ze odpowa dostepu co ktorys plik po czym okno znika i gra nie dziala...
prosze o pomoc
-
Uruchamiałeś "FILE_TASKS.bat"?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Seban
mam ss 6.1 kopiuje 2 foldery data i mods wg zalecen do folderu glownego, a gra nei dziala.
pojawia sie okienko wiersz polecenia i tam sie zmieniaja pliki jakeis czyta jakies skrypty poczym pisze ze odpowa dostepu co ktorys plik po czym okno znika i gra nie dziala...
Cytat:
Uruchamiałeś "FILE_TASKS.bat"?
Pewnie o to chodzi, ale na wszelki wypadek się rozpisze :idea:
Zakładam, że coś poszło nie tak przy instalce (jeśli po odpaleniu FILE_TASKS.bat wciąż nie działa). Więc teraz raczej trza by całe SS od nowa zainstalować.
A te dwa foldery trzeba rozpakować nie kopiować (chyba że to pomyłka w tekście) do folderu Medievala 2 i uruchomić wspomniany FILE_TASKS.bat (lepiej nie patrzeć, co się pojawia w tym okienku), a potem trzeba by jeszcze zainstalować najnowszy hotfix. Też rozpakować do folderu Medievala 2. I tym razem uruchomić FILE_TASKS2.bat.
Choć z hotfix`em można poczekać niedługo powinien się pojawić nowy dodający m.in. garrison script, aż strach się bać :twisted:
-
ok juz wszystko dziala ale:
wlasnie uruchamialem ten plik , tak samo chodzi jak w inych modach wiec zeby nei bylo ze nei wiem do konca o co chodzi=p ale rzecz dziwna po uruchomieniu zwyklego pliku ss6.1 dziala wszystko.
gra bardzo przyjemna i strasznie mi sie podoba, jednak odrzuca ( i to bardzo) strasznie dlugi okres oczekiwania na ture. w 6.0 az tak wolno nie chodzilo...
-
Mam pytanie, czy w tej wersji działa spolszczenie do SS 6.1? Czy nie warto kombinować?
-
Nie.
Nie tylko dla tego, że RR/RC dodaje multum elementów (np. jednostek), których spolszczenie nie obejmuje, ale z uwagi na to, że spolszczenie podmienia sporo plików w modzie więc poprawnie działa jedynie pod konkretna wersją.
Poza tym coraz bliżej do wydania kolejnej wersji RR/RC. Była by już dawno gdyby nie to, że autor moda wydał najpierw nową wersje RR/RC pod TATW i teraz na niej się skupia :?
Poniżej wstępna lista zmian:
Cytat:
-Garrison script that fires for the original owner of the settlement only, gives faction- and era-appropriate units (based on Tsarsies's code)
-Stable siege code (finally)
-More mongol stacks
-Much increased Mongol and Timurid economy with reduced King's Purse as number of captured settlements increases (thanks to cedric37)
-cedric37's latest UI's
-new peasants and 'late' peasants (hopefully)
-no borders by romy
-some animation improvements to phalanx polearms
-slightly reduced mount masses
-some new mount types such as early eastern heavy horse
-some unit cost corrections
-rural levies have increased upkeep
-Improved Mongol Unit Cards by merlinuscdxx
-possibly reduced population growth
-Possibly Sicily removed from Late Campaign
-France has Dismounted French Archers
-no borders by romy - chodzi o granice na mini mapce.
-
Witam. Odpaliłem mod niedawno, jestem na 60 turze i nie potrafię rekrutować generałów. Da się w SS 6.1?
-
Aby móc rekrutować generałów musisz mieć zbudowane do odpowiedniego poziomu stajnie w zamku(niestety nie pamiętam do jakiego). Inaczej nie będziesz mógł ich zwerbować. Zresztą od czasu zwerbowania jednego generała do następnego w tym samym zamku musi minąć kilkanaście tur.
-
Dzięki za odpowiedź. Czyli w w real recruitment odbywa sie to tak samo jak w wersji bez modu?
-
Sorki. W RR/RC nie da się rekrutować generałów. Gdy wszedłem w ten dział miałem nieprzeczytane posty w tym dziale i o SS 6.1. Jeszcze raz przeprasszam za pomyłkę. Generałów można rekrutować tylko w wersji SS 6.1
-
Ciekawa modyfikacja z pięknymi ikonkami jednostek, nie wiem jednak czy gram w Real Combat? Odpalając z pliku FILE_TASKS.bat jestem świadkiem migotania plików w ramce a potem: - "nie ma już nic". Odpalam ze skrótu do SS 6.1 ale mod który się wczytuje to Stainless Steel - Real Recruitment 1.3. Jeżeli jest to właśnie ta superprodukcja to napiszę kilka uwag. Totalnie zepsuli statystyki jednostek, ciężka jazda rycerska ma 4 do ataku (men art arms), żeby było jeszcze zabawniej niektóre oddziały milicji miejskiej mają po 6 do ataku. Lekka jazda turecka - łucznicy mają 8 do ataku w zwarciu, to nie wszystko, piechota rycerska również totalnie skopana, jest ponad dwukrotnie słabsza od Janczarów i atakiem dorównuje zwykłym pastuchom. bywają chlubne wyjątki i jedyną proporcjonalną pod katem jednostek frakcją jest Francja. Turcja przesadzona i przypakowali ją jak laicy, konna milicja kupiecka frakcji włoskich ma do ataku 1, słownie jeden. Tury wczytują się na tyle długo, że można znudzić się grą. Jedynie totalna modyfikacji statystyk jednostek może uratować tego moda, chłopaki odpowiedzialni za tą działkę chyba zrobili graczom kawał. Ogółem mod interesujący ale trzeba solidnie pogrzebać w plikach. Jeżeli odpalając tego moda pojawia Wam się inna czołówka niż Real Recruitment 1.3 to proszę napiszcie, może ktoś mi podpowie również, gdzie mogę zmienić staty jednostek?
-
http://img580.imageshack.us/img580/7210/splash.th.jpg
FILE_TASKS.bat odpala się po instalacji dwuczęściowej wersji moda, a FILE_TASKS2.bat po wgraniu patch`a. W obu przypadkach na chwilę pojawi się czarno białe okno (to co się w nim dzieje nie ma większego znaczenia).
Co do zmiany statystyk jednostek to chyba trzeba zajrzeć do ...\mods\Stainless_Steel_6\data\export_descr_unit. txt
Natomiast jeśli chodzi o balans jednostek w tym modzie to na wstępie trzeba zaznaczyć, że statystyki nie są tu najważniejsze. Najlepiej sprawdzić sobie w custom battel jak dane jednostki faktycznie sprawują się na polu bitwy (oczywiście na poziomie trudności medium, bo taki jest zalecany). RR/RC to bardzo złożona modyfikacja, która wprowadza inne modyfikatory opisujace skuteczność danej jednostki niż tylko suche statsy.
Warto poczytać zarówno Changes and updates in previous versions jak i Real Recruitment Guide z pierwszego posta w tym temacie na TWCenter.
Niestety muszę się zgodzić co do zdecydowanie za długiego wczytywania tur. To faktycznie może popsuć zabawę...
-
Dzięki Kyuzo, właśnie taka jest czołówka przy wczytywaniu gry. Nie znam angielskiego więc nie wiele dowiem się z innych for, piszesz że ważne są charakterystyki na polu bitwy, pewnie tak ale mam za sobą ponad 200 tur Anglią i większość dużych bitew musiałem grać ręcznie bo autom. sromotnie przegrywałem. Na Turków nie ma siły, dwie wypasione angielskie przegrywają na autom. z jedną wypasioną Turecką. Ręczna rozgrywka to pogrom Turków, straty własne ok 15%. Druga nacja którą grałem ponad 200 tur to Francja, tutaj jest dużo lepiej ale przy 224 turze (modyfikowałem descr,strat 4tury = rok) komputer pod koniec wczytywania pokazuje błąd na czarnym ekranie. Zmniejszenie ustawień niczego nie daje. Wracając do statystyk jednostek pogrzebię trochę w pliku który podałeś ale nie bardzo orientuję się który parametr za co odpowiada. Wczoraj bawiłem się Hiszpanami i moja jednostka ciężkiej jazdy rycerskiej przegrała sromotnie z lekką jazdą Turecką w pojedynku 1:1, to jest po prostu nie do pojęcia. W rzeczywistości rozgromiła by 3-krotnie liczniejszego przeciwnika o uzbrojeniu lekkiej jazdy. Turcy sukcesy zawdzięczali prawie zawsze sporej przewadze liczebnej albo głupocie dowodzącego zachodnią armią. Szkoda że twórcy nie poszli w kierunku zwiększenia liczebności muzułmańskich oddziałów przy zachowaniu obecnego stanu zachodnich, byłby jakiś realizm. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
-
Przede wszystkim na jakim poziomie trudności bitew grasz, bo mod jest robiony pod medium. Na wyższych poziomach komp dostaje za duże bonusy do skuteczności swoich jednostek...
Poza tym nie powinno się zmieniać w descr.strat niczego co dotyczy tur, bo prowadzi do do konfliktów ze skryptem kampanii (campaign_script.txt).
A co do rozgrywania automatycznych bitew to powinna być ostateczność, bo tu komp zawsze będzie miał ogrooomna przewagę.
-
Gram na medium, w SS 6.1 grałem na najtrudniejszym i faktycznie komputer był nie do przejścia przy bitwach autom. Modyfikuję tury bo chcę pobawić się porządnie grą a w kampanii od 1450r nie ma zbyt wiele tur do rozegrania. Mapka jest przepiękna i warto odkryć i zająć całą, problem jest chyba z turami powyżej 244 ale innymi nacjami niż Francja jeszcze nie dotarłem. Grając Hiszpanią w pewnym momencie przejąłem niespodziewanie wszystkie prowincje, postacie flotę i armię Aragonii. Nie pamiętam dokładnie roku ale chyba 1456? niestety nie ma Ameryki a wybudowałem już największy okręt, szkoda bo zabawa byłaby jeszcze lepsza.
-
też trochę żałuję, że nie ma Ameryki, a z miłą chęcią rozegrałbym bitwę z polskimi muszkieterami i skrzydlatą husarią (zmodyfikowałem husarzy na plik- tekstura z modu Dominium Maris Baltici autorstwa trashing_mad (nie wiem, czy dobrze go zapisałem) przeciwko Aztekom.
A to, że doszło do zjednoczenia Aragonii i Kastylii wynika z eventu jak w przypadku Egiptu podbijanego przez Turcję w którymś tam roku.
-
A ja mam takie pytanie. Czemu w wielu prowincjach nie mogę budować brukowanych dróg? Dirt roads tak, ale brukowanych już nie. Nie wiem czy problem wynikający z konfliktów z zainstalowanym DLV, czy ten mod już tak ma.
-
Zakładam, ze chodzi o early campaigne. To nie błąd. Wiele regionów ma ograniczone możliwości rozwoju. Nie tylko jeśli chodzi o możliwości budowy dróg, ale i maksymalny poziom osad.
-
Uff.... Zmodyfikowałem statystyki jednostek, ależ było dłubaniny... Teraz widzę, że chłopaki pisząc moda powklejali staty z kilku innych. Litwa miała tak mocne jednostki, że Zakon wyglądał przy nich jak pastuszek. Generalnie przyjąłem że maksymalna ilość punktów do ataku to 10, oczywiście bez bonusów za doświadczenie. Podciągnąłem w ataku jazdę, opuściłem niektóre jednostki piechoty a niektóre podciągnąłem starając się zachować maksimum realizmu. Podciągnąłem też chłopskich i podstawowych łuczników żeby nie było takowych z dystansowym atakiem 1, minimum teraz to 3. Oczywiście w armiach, szczególnie zachodnich równolegle ze wzrostem ataku konnego rycerstwa wzrosły koszty utrzymania ale teraz nie ma już takiej różnicy w ataku pomiędzy jednostkami konnymi i pieszym odpowiednikiem. Korci mnie zagrać Bizancjum, bardzo ciekawe ikonki jednostek - majstersztyk ale na mapie oddziały wyglądają kiepsko i w dodatku są matowo-półprzezroczyste. Ale pewnie się czepiam, na pewno można się przyzwyczaić. :roll:
-
mam pytanie: czy da się zmodyfikować zakres ruchu jednostek na jedną turę? Teraz to wygląda dość komicznie jak grając Wczesną Kampanię Polską dotarcie z Krakowa do wybrzeża Bałtyku zajmuje 3-4 tury (3-4 lata w grze...).
-
Na starym forum był opis jak edytować zakres ruchu jednostek, nie pamietam a szkoda bo sam bym zedytował. Wszystko co znajdziesz teraz jest chyba tutaj:
viewtopic.php?f=19&t=747&start=0
Ja chętnie podmieniłbym figurki bizantyjskiej armii na mapce np. na te z Novogrodu albo Kijowa bo te które zrobili są jedną ze słabszych stron tego moda.
-
Przejrzałem cały polecony temat i nie zauważyłem nigdzie części o edycji zakresu ruchu. Szukałem też po forum na własną rękę, ale efekty mizerne.
I kolejne pytanie :P Czy po kilkudziesięciu/kilkuset turach w Early Campaigne odblokują mi się same bardziej zaawansowane jednostki, możliwość dalszego rozwoju miast, budowy lepszych dróg itd? Czy może, by mieć do tego wszystkiego dostęp muszę od razu zacząć Late Campaigne?
Nie wydaje wam się, że szarże konnicy są bardzo słabe? Może to tylko moje przyzwyczajenie z Empire i Napoleona (w MTW2 nie grałem już ponad rok), może naprawdę jest coś na rzeczy.
-
mod/SS/data/descr_character i dla każdej klasy postaci zmieniasz starting_action_points.
-
mam pytanie od czego zalezy bycie kardynalem preferati> bo widze ze nie od poboznosci- sa kbiskupi co maja 10 obraczek i nie sa preferati a jest jeden ktory ma 7 i jest na 3 miejscu preferatich... moze dobre stosunki z papa czy swita??
i jeszcze jedno zauwazylem fajna rzecz- porzadek publiczny w miastach swiezo dobytych zmienia sie zaleznie ( tez ) od wojsk bedacych w innych terenach nowo podporzadkowanych - tj gdy ruszylem z regionu lotwy armie w rydze spadl mi porzadek publiczny ( obie prowincjie dopiero co zdobylem)
kolejna genialna sprawa to muzyka- jesli chodzi o anglie po prostu mistrzostwo swiata- muzyka robi przeswietny klimat- warto tego posluchac nawet nei grajac w gre =p taz sama sprawa wypadla cieniutko jesli chodzi o np polske ktora teraz gram, ktora za to miazdzy nowym roosterem jednostek i skinami.
cod miod tylko wolno chodzi...
co do statystyk jesli chodzi o mnie calkiem mi odpowiadaja ( do mniejszego ataku jazdy sie po proostu przyzywaczailem =p ) ale warto by bylo zmienic jedna sprawe- szybkosc oddawania strzalu przez lucznikow i kusznikow. warto by bylo zbadac ile razyw rzeczywistosci zdazyli oddac strzal na atakujaca armie, bo w medievalu to wychohdzi bardzo kiepsko..,
-
Co prawda patch`a jak nie było tak nie ma, ale za to pojawiła się inna bardzo ciekawa rzecz.
Jeden z użytkowników TWCenter postanowił stworzyć kompletną bazę wszystkich jednostek z RR/RC.
Strona jest ciągle w budowie, ale już teraz jest cennym źródłem informacji na temat wojsk poszczególnych frakcji. Opisy zawierają zarówno tekst jak i szczegółowe statystyki. Strona ma zostać przeniesiona a na inną domenę, ale w najbliższym czasie poniższy link powinien być aktualny:
LINK do strony
i link do odpowiedniego tematu z sub forum RR/RC
-
fajny mod:)
nie ma spolszczenia rozumiem??
Lepiej wprowadzało by w klimat granie z polskimi opisami, bo angielski w miarę znany, ale nie to samo dla mnie:)
-
dobre dobre=p
teraz gram biz i jak gdizes wczesniej widzialem - ktos pisal- rozgrywka jest prosciutka- chyba nawet prostsza niz w podstawce a to z tego wzgledu ze w podtawce biz mialo duzo slabsze unity niz w ss a wenecja np porownywalnie duzo silniejsze nie mowie ze mi sie podobalo, ze wloskie milicje wymiataly na autowalkach, teraz w sumie jest podobnie ale biz ma silniejsze jednostki ktore mozna wspaniale wykorzystac przy glupocie komputera- seria czy 2 arcitae i aconcistae polaczona z mouatoi robi miesko z podchodzacej armii a reszty dokonuja soutatoi ( to moja najlepsza jednostka jak na razie mam kolo 40 tury i granica w europie oparta o dunaj a na wschodzie na lini trapezunt adana i czasowo opanowany egipt walsciwy przez jakies 10 lat vh vh)
kolejna rzecz ktora mnie troszke irytuje to wojan z wszystkimi na okolo i nie tylko - pytam si ejasna cholere maja interes aragonczycy wypowiadac mi wojne.. ze o jerozolimie nie wspomne ktora leja w pale muzlumanie a i mnie jeszcze atakuja...
ogolnie gra bardzo prosta biz gralem anglia i polska i musze powiedziec ze polska jak na razie skupienia wymagala polska potem anglia i biz.
-
dodam jeszcze że przy próbie ładowania frakcji wywala mnie za każdym razem do pulpitu;/
zrobiłem wszystko jak w instrukcji i nie wiem kurde;/
-
patche Ci sie zgadzaja? jesli amsz inen mody to sie moga gryzc np z rusichi tak mialem.
jesli nei dziala odinstaluj wsyzstko i zrob reinstal i na czystego meda dawaj jesli reinstalacja samego moda nie pomoze wraz z latkami...
-
nie będę kasował modów do KO...
dziwna sprawa, przecież w oddzielnym folderze jest wszystko, nie powinno się gryźć chyba ;/
-
to zrob reinstala ss wsyzstko jeszcze raz. mialem tez taki problem i po reinstalacji patcha naprawil sie blad.
a foldery nei maja chyba nic do rzeczy jak mowilem mod rusichi skopal mi cala gre wlacznie z vanilla