No tak przecież to był Sigi, a nie Ori :|
Wersja do druku
No tak przecież to był Sigi, a nie Ori :|
ThorGal, jak w końcu jest z tym terminem na zadanie pytania? Bo nam już drugi dzień mija powoli a pytania mefisto nie widać ;)
Spoko,spoko ;) kompa miałem w naprawie,
Z jakiego łuku strzelała Milva?
Z kompozytowego
okej. Był kompozytem, ale specjalnym. Zadawaj.,
Dokończ zdanie
"(...)niekiedy bywa tak, że Bardzo Wielkie Zło chwyci cię za gardło i powie: "Wybieraj, bratku, albo ja...."
...albo tamto, trochę mniejsze...
Zgadza się
Na czym polegało "ultimatum Tridamskie"?
Na stopniowym mordowaniu zakładników do czasu spełnienia żądań porywaczy
W Tridam opanowano prom z pielgrzymami i chciano wypuszczenia jakiś bandytów
TAaak :) zadawaj.
Jakie mogą być skutki ucinania ludziom głów według słów Geralta?
Będzie im ciężko zachować twarz :D
No nie, inaczej. Mówił to do Ciri w Brokilonie
Ogłoszenie parafialneCytat:
Zamieszczone przez Demand
PO upływie dwóch dni (no powiedzmy dokładniej 48 h ;P ) DOWOLNA osoba może zadać pytanie, jeśli osoba, która zdała nie zada go ;)
Jakie imie Geralt nadawał swojemu każdemu mieczowi?
ps. Miałem zadawać czy nie? Bo z posty Vedymina wynika i to i to :D
No napisał że inaczej mówił, to nie zadajesz :P
MOJA ODPOWIEDŹ:
Skutkami ucięcia głowy są:
-ból
-można od tego umrzeć
:P
Tak, teraz dobrze, jak przeczytałem swojego poprzedniego posta, to rzeczywiście trochę zbyt dwuznaczny :)Cytat:
Zamieszczone przez mefisto7
Jaki błąd, podczas pierwszej walki z Vilgefortzem, popełnił Geralt? :P
Jego bledem bylo to, ze zamiast uciekac rozpoczal z nim walke :P
:lol: TAAK. zadajesz.
Kto towarzyszyl Geraltowi podczas jego podrozy na poludnie? Chodzi o poszukiwanie Ciri
Najpierw Jaskier i Milva, później dołąćzyli do zgrai krasnoludów altruistów, się rozłączyli, później znowu złączyli , dołąćzył Regis-wampir i Cahir-Nilfgardczyk który mówił że nie jest Nilfgardczykiem :D Na terenie Nilfgardu dołączyła Anguleme, zadziorna dziewczyna z hanzy Słowika. (Oczywiście krasnoludy już wcześniej odeszły)
Zadawaj
Kto należał do zgrai krasnoludów altruistów?(imiona i nazwiska)
Zoltan Chivay
Caleb Stratton
Yazon Varda
Jeszcze jak sobie przypomnę to dodam
E:
Munro Bruys
Percival Schuttenbach
Figgis Merluzzo
Zapomniałeś o Feldmarszałku Dudzie :) (swoją drogą jedna z moich ulubionych postaci)
zadajesz Vedymin :lol: taa, feldmarszałek duda... :)
W jakich okolicznościach Rayla utraciła rękę i co wstawiła zamiast niej?
E:
Nikt nie wie?
No to tylko: Kto ją zaatakował gdy osłaniała odwrót uchodźców?
No to elfy ją i jej ludzi zaatakowały.
Dobrze
taki lightcik: Kto wynalazł broń "konfesjonalną"?
Yarpen po tym jak zloty smok wyzwal ich na pojedynek :)
;) zadajesz
48 h minęło pytanie przepadło nikt nic nie pisze więc ja zadaje następne pytanie.
Kim był Rusty ? I jak zginął ( no raczej jak umarł, ale to prawie to samo ;) ) ?
Rusty to niziołek-medyk. Był w bitwie pod Brenną razem z Shani,Iolą,Marti.. Umarł na Catrionę.
Yup. Zdajesz
taki light: Wymień wszystkie członkinie Loży Czarodziejek .
Filippa Eilhart jako przewodnicząca, Sabrina Gelvissig (czy jakoś tak nazwisko, zawsze miałem problemy z zapamiętywaniem dłuższych nazw własnych czytając książkę :P), Keira Metz, Fringilla Vigo, Assire var Anahid, Francesca Findabair, Ida Emean, Triss Merigold, Shaela de Tancarville, Margarita Laux-Antille i przez bardzo, bardzo krótki czas Yennefer
mam nadzieję że wszystkie wymieniłem bo z pół godziny siedziałem i przypominałem sobie wszystkie :P
EDIT DOWN: no z tym pełnoprawna członkini to nie do końca. Miejsce miała przygotowane, ale na przyszłość a póki co miała się dopiero przygotować do tej funkcji.
No i jeszcze miejsce dla Ciri było.
Co prawda niby nie była na zebraniach Loży, ale była traktowana jak pełnoprawna członkini :)