Hm... coś chyba pomogło, gra nie wyrzuca, wyłaczono wszystkie mody i jakby chodziło... tylko dlaczego ? na 1.8.0 smigało aż miło a teraz takie coś... ? Wybobrak póki co dziękuje..
Wersja do druku
Hm... coś chyba pomogło, gra nie wyrzuca, wyłaczono wszystkie mody i jakby chodziło... tylko dlaczego ? na 1.8.0 smigało aż miło a teraz takie coś... ? Wybobrak póki co dziękuje..
Najwidoczniej mody które miałeś wcześniej nie są kompatybilne z tą wersją gry.
wita
gram Icenami i po około 60 turach po zakończeniu tury nie mogę kursorem przesuwać mapy.klikając na armie lub agenta-kamera się przemieszcza.
do tego jeszcze gra pomyliła horyzonty-tzn zamiast "patrzeć" na północ przekręciła mape na wschód.
cofałem jeden zapis tury ale po jej zakończeniu jest to samo.
please help - cały dzień tłukę się Brytami a tu taka lypa
Spróbuj tego, jak chcesz uratować save. Oczywiście wcześniej zrób jego kopię, jakby coś miało pójść nie tak ;)
Ściągnij ten program:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ay-Editing
Otwórz go, wybierz File->Open, znajdź swojego save'a i otwórz. Będziesz miał tam drzewko do rozwinięcia:
http://img21.imageshack.us/img21/1521/75sx.jpg
Otwórz kolejno CAMPAIGN_SAVE_GAME, później COMPRESSED_DATA, dalej CAMPAIGN_ENV i na końcu CAMPAIGN_CAMERA_MANAGER. Poniżej znajduje się wartość CAMPAIGN_CAMERA. Zmień z 1 na 0. Zapisz i wyjdź. Powinno pomóc :)
Działa Mistrzu.
Szacun
Medice, cura te ipsum - Lekarzu, lecz się sam :)
Zwykle nie mam problemów z grami, ale dzisiaj w nocy dopadł mnie podobny kłopot, kampania Macedonią. Trzydzieści parę tur, nie w kij dmuchał pomyślałem. Zastosowałem się do własnej porady, lecz tym razem pomogło zmienienie 1 na 0 na poziomie CAMPAIGN_CAMERA_MANAGER. Złożyłem sobie podziękowanie i gram dalej :lol:
Nie mogę znaleźć właściwego działu, więc piszę tu: gdzie mogę pobrać demo total war rome 2? Nigdzie go nie mogę znaleźć, na steamie tez nie ma.
Trudno znaleźć coś, co nie istnieje, równie dobrze mógłbyś szukać jednorożca :) Wydawcy gry zabezpieczyli się, nie wypuszczając przed wrześniową premierą dema, które ujawniłoby wszelkie niedomagania Rome 2. W tamtym okresie, poziom przygotowania gry był fatalny, dopiero teraz zyskuje ona w oczach użytkowników, co nie znaczy iż jest kompletnie dopracowana.
Chciałem kupić sobie tą grę, ale najpierw chciałem wypróbować czy mi pójdzie na moim kompie, a tak to lipa :(
Przejrzyj wątek o wymaganiach i sprzęcie na którym ludzie grają, ale proponowałbym przeglądać posty od grudnia, bo wcześniejsze są na starszych patchach, gdzie nawet prawdziwe PeCetowe bestie miały problem ją dźwignąć.
Cześć.
Jestem tu by pytać i nie błądzić :P
Gram od niedawna i mam problem z Tradycjami. Pojawia mi sie możliwość wybrania tradycji dla armii, pokazuje się plus lecz nie mogę wybrać nic bo nic się nie pokazuje.
Co tura wyskakuje mi komunikat że nie wykonałem wyboru tradycji dla armii.
Czy cos można z tym poradzić??
Czytałem forum ale nie natrafiłem nic na ten temat.
Witam mam pytanie, otóż mam zainstalowany mod (wersja, trzy częściowa, nie pamiętam nazwy) z kartami jednostek, wszystko jest jak nabardziej ok, natomiast brakuje karty jednostki Pretorianów, dalej wyświetlany jest jest stary z CA, robiłem aktualizację, sprawdzenie spójności plików gry itp ,ale dalej to samo.Czy ktoś miał ten sam problem?,pozdrawiam
Daj namiary na moda. Tak poruszając się po omacku trudno pomóc ;)
Unit Cards BullGod style for Roman Archers Classic- 3 części,pozdrawiam,przepraszam ale tylko tak umiałem dołączyć załącznik
Mod o którym piszesz dodaje do gry rzymskich łuczników i należy do rodziny modów użytkownika Chief:
* Roman Archer Units Classic
* Roman Archer Units Advance
* Roman Archer Units Imperial
i ma nic wspólnego z jednostką Pretorian. Ewidentnie używasz jeszcze ikonek BullGoda, a może też innych modów. Podaj pełną listę, niektóre mogą być ze sobą niekompatybilne.
Autor pisze, że z tych unit packów możesz wybrać faworyta. Pytanie, czy powinieneś używać wszystkich?
Mod BullGoda zmienia ikonkę Pretorian:
http://imageshack.com/a/img690/3165/ycbx.png
Dziękuję za pomoc, napisze Ci potem co usunąłem,pozdrawiam, zainstalowałem na nowo
BullGodesque Unit Cards for Radious Total ale dalej to samo, natomiast wszystkie karty łuczników odinstalowałem.
Aha, wszystko jasne. Mod, którego używasz jest kolejną wariacją ikonek BullGoda, tym razem dla Radious TW pod Rome 2. Niestety autor ikonek, Tostig nie przygotował jednostki Pretorian dla czystego Radious TW, natomiast dla frakcji rzymskiej wykonał zestaw ikonek dla submoda Radiousa Kaziels Romans . Co powinieneś zrobić?
Zainstalować Rzymian Kaziel'a stąd:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... els-Romans
następnie to samo zrobić ze wspomnianymi ikonkami Tostiga dla tego submoda. Na końcu pierwszego postu znajduje się link dla pobrania:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 28v0-34%29
Daj znać jak sobie z tym poradziłeś :)
Jeżeli nie mogę tego zrobić bezpośrednio ze steam,obawiam się drogi kolego że nie dam rady zrobić tego ręcznie, nie znam się na tym, ale bardzo Ci dziękuje za chęci
Nie przesadzaj ;)
Tu masz bezpośredni link do Rzymian Kaziel'a:
http://www.mediafire.com/download/qi5pw ... Romans.rar
Klikasz na download i ściąga się samo. Wypakowujesz archiwum programem WinRar i zawartość folderu, czyli plik aa_Kaziels_Romans.pack wrzucasz do data i aktywujesz w mod managerze.
Ikonek Tostiga nawet nie musisz rozpakowywać. Od razu otrzymujesz plik pack o nazwie aa_Bullgodesque_Kaziels_Romans. Też wklejasz go do data Rome i uruchamisz poprzez mod manager'a.
Bajecznie proste!
niestety to samo, robię całkowity restart i ściągam Rome 2 od nowa,odezwę się do Ciebie za kilka godzin, bardzo dziękuję za pomoc..
Więc na ta chwilę jest tak: gra na nowo zainstalowana, wgrałem ze steam- BullGodesque Unit Cards for Radious Total War Mod, i niestety karty jednostek są z ...CA
Hej, żeby wszystko działało musisz po kolei:
1. Zainstalować Radious TW pod Rome 2
2. Wgrać ostatnią wersję oryginalnych ikonek BullGoda
3. Zasubskrybować BullGodesque Unit Cards for Radious Total War Mod
i aktywować wszystko w mod managerze
Opcjonalnie:
4. Zainstalować submod z Rzymianami Kaziel'a
5. Ikonki do niego, tak jak to opisywałem :)
Przyjacielu ;) to zapraszam na dobrego drinka, bo ja tego nie dam rady zrobić :oops:Cytat:
Zamieszczone przez marengo
Jeszcze parę lat temu sam nie miałem pojęcia o modach, ich instalacji; to kwestia przełamania się, wyzwolenia z ograniczeń które sam sobie narzucasz ;) Żaden z tych modów/submodów nie zamienia oryginalnych elementów gry, więc ich deinstalacja (gdyby poszło coś nie tak) polega na wyrzuceniu dogranych plików z data. Jak tam chcesz, sam Radious TW wystarczy ci do szczęścia...
Za drinka dziękuję, duży już jestem, więc nie pogardzę dobrym trunkiem :)
Znajdź mnie proszę na steam, do zobaczenia i jeszcze raz dziękuję za cierpliwość :oops:
Dobra panowie, szybkie pytanie. Gram sobie np. Kartaginą i sojusznik uderzył na mego wroga. Jako, że byli moi żołnierze blisko miasta, to sojusznik liczył na wsparcie. Nie pomogłem mu, przez co gra potraktowała mnie wylotem do pulpitu. Macie może tak samo? Czy jest może na to jakieś rozwiązanie? Gram oczywiście na surowym Rome II.
@UP
Problem się powtarza? Jeżeli nie, to można to uznać za typowego crasha które się zdarzają w losowych momentach.
Powtarza za każdym razem, gdy tylko nie pomogę sojusznikowi w bitwie.
Kilka razy miałem tak samo tylko, że problem zniknął sam z siebie..
jestem nowy w świecie total war i niewiele orientuję, więc moje pytanie brzmi czy można w jakikolwiek sposób zmienić sobie stolicę frakcji i jeżeli tak to jak? gram z kolegą w co-opie sparta+ateny jako sparta nie mam dostępu do morza udało mi się podbić kilka portów i prowincji, ale ciągle nie mogę nawiązać handlu bo do zbudowania szlaku handlowego musi być połączenie ze stolicą (to jest jakiś bug?) , a jeżeli nie mogę zmienić stolicy to czy np. doprowadzenie do buntu w stolicy i przejęcie jej przez sojusznika naprawi ten problem i jakie by były konsekwencje tego działania?
No to niestety, macie problem, bo żeby Spartą prowadzić handel morski musisz zdobyć Ateny. Innej możliwości nigdy nie spotkałem.
a co dzieje się po utracie stolicy frakcji? będę miał możliwość wyboru nowej, czy jest to losowe i co jeszcze się stanie np. jakieś bunty wśród generałów?
Stolica po prostu zostanie przeniesiona,, gdzie? Nie mam pojęcia, może to losowe, może jest jakiś system co to obiera. Buntów żadnych nie ma, dostaniesz chyba jednak misję polegającą na odbiciu straconej stolicy.
Siema, gram Luzytanią (właściwie Konfederacją Iberyjską). Mam pakt o nieagresji i traktat handlowy z Nową Cartaginą na południu. Myślałem, że będę miał na jakiś czas spokój, aż nie zrobię porządku na północy, ale widzę, że z poziomu +30 schodzę coraz niżej w relacjach. Wiem, że pewne rzeczy stopniowo maleją, ale sprawdźcie w screenie. Została tylko wymiana handlowa i kara do relacji z wszystkimi frakcjami (inna cultura), którą mam na starcie. Ta druga charakterystyka jest stała, natomiast co ciekawe zamiast rosnącego wskaźnika relacji przy dłuższej wymianie (jak to było w poprzenich TW) obserwuję ciągły spadek. O co chodzi?
Załącznik 59
Witam taki oto problem mam (patrz załącznik)
czy ktoś coś miał podobnie ?
1. wykonana spójność plików w steam
2. odpalenie gry na modzie Radious
3. odpalenie gry na wyłączonych modach (vanilla)
4. odinstalowanie modów Radiousa
5. Unit Pack Compatibility - ostatnia aktualizacja z 7.05 więc nie dotyczy
po wszystkich tych czynnościach gra ciągle uruchamia się jak w załączniku. W grze również brak opisów . Jakieś pomysły ?
Wczoraj ściągnąłem sobie wszystkie mody Radious'a, ponieważ zostały najszybciej zaktualizowane i nie mam takiego problemu, tyle że moja gra jest w angielskiej wersji językowej. Mody mogą zmieniać opisy cech frakcji, ale najbardziej zastanawiające jest to, że nie masz nazwy bitwy pod Pydną. Być może jest coś nie tak z polską wersją gry.
Czy tylko ja mam ponowie problem z nieuruchamianiem się gry?
Radious podpowiedział mi, że chodzi o Unit Pack Compatibility , czyli mój punkt nr 5 ;p
ponieważ było późno, to źle to zinterpretowałem. Właśnie muszę czekać na aktualizację UPC, żeby tam wszystko było ładnie na modach Radiousa.
A Tobie na angielskiej wszystko śmiga, bo on moduje na takiej właśnie i tam nie potrzeba tłumaczeń ;)
Rozwiązanie ? Albo czekać na aktualizację UPC, albo przekształcić na wersję ang w steamie - sie zobaczy ;))
Tak czy siak problem rozwiązany technicznie rzecz biorąc
Wiem, czytałem wczoraj Twoją dyskusję z Radiousem i prawdę mówiąc dziwię ci się, że do tej pory nie zmieniłeś wersji gry na angielską. Bujasz się po twcenter (chyba nawet konto zmieniłeś:P), więc angielski w jakimś stopniu znasz; grasz od dłuższego czasu co ułatwia konwersję Rome 2 skoro wszystko pozostaje na swoim miejscu i jest ci znane (po samych ikonkach można poznać co steruje danym elementem gry). Bez angielskiej wersji nie warto ruszać takich modów jak AIO czy Rise of Christianity, a szkoda nie spróbować wszystkiego;)
Masz racje , ja wręcz wolę grać na angielskich wersjach jak mam opcję ... ale jakoś tak co do TW no nie wiem sam :D podoba mi się polskie nazewnictwo jednostek. Nie brzmi mi angielskie np greckich jednostek. Polskie jest ładniejsze :D Jakieś takie zboczenie mam chyba ;)
Tak czy siak język zmieniłem co zajęło jakieś 6 minut (1.1GB u mnie) , wyrzuciłem plik UPC.pack i polatam na angielskim do czasu update ;)
Być może wersja angielska przyda ci się już jutro, bowiem Radious właśnie napisał że udostępni w swoim modzie coś, czego domagała się cała społeczność TW od czasu premiery Rome 2:
Dodawanie regionów jest niemożliwe, SAI hardcoded, więc może nowy system prowadzenia polityki?Cytat:
Radious:Tommorow at 14 PM GMT expect something very big what whole TW community demanded since Rome 2 release! Was working on it with few other great guys past few weeks and i think everybody will love it! CA made it possible to please you all even more.
Stay tuned, clock is ticking!