Przecież jest już Beta 2.0 patch. Instrukcji jak go pobrać nie będę wklejał ze 100 razy, masz na forum wystarczy poczytać.Cytat:
Zamieszczone przez PakoThugLife
Wersja do druku
Przecież jest już Beta 2.0 patch. Instrukcji jak go pobrać nie będę wklejał ze 100 razy, masz na forum wystarczy poczytać.Cytat:
Jest jakiś changelog ?Cytat:
Zamieszczone przez szrama86
edit:
ok mam tutaj:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_2
Cytat:
Zamieszczone przez guffqa
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_2
Ja pier.... Spytałem się TYLKO CZY JEST JUŻ PATCH a nie o to jak go pobrać, wystarczyło napisać "Tak jest, Nie ma" I tyle a nie jakieś wywody o.OCytat:
Zamieszczone przez szrama86
Cytat:
Zamieszczone przez Oktawian91
Potwierdzam, jest lepiej w dużych bitwach, AI też wydaje się ciutke lepsze :)Cytat:
Zamieszczone przez Fartuch
Nie trzeba. Jeśli jednak nadpiszesz jakiś save lub stworzysz nowy na patchu beta 2, i zdecydujesz się na powrót do poprzedniej wersji Rome'a II nie będzie on działał.Cytat:
Zamieszczone przez badolf4
Opanuj się dzieciaku. Skoro nie wiesz że jest patch co było trąbione od jakiś 2 godz na forum to i pewnie nie wiesz też jak go pobrać. :mrgreen:Cytat:
Dobra konkrety...grał ktoś już ? testował ? lepiej/gorzej ? ;d
No i rzeczywiście, na początku nowej kampanii tury zmieniają się teraz w mniej więcej 12 sekund :P Jeżeli podobnie będzie później (do powiedzmy 30 sekund) to dla mnie bajka przy tym co było.
Uwazajcie dzieci; Warning: Your current Save Games will work with Patch 2, but Save Games created or overwritten in Patch 2 will be incompatible with previous versions of Total War: ROME II.
P.S. Rzucilem okiem i sporo zmian. Ale ta gra jest niedorobiona:P
Z tego co widzę to w nowym patchu błędu ze spawnem jednostek w wojnie domowej nie naprawili :/
jest informacja kiedy będzie wersja finalna patcha?
Powiadacie ze już jest kolejna ver. patcha hm wiec czas pomęczyć mojego PC’złoma ;)
Znaczna poprawa na mapie kampanii,jest prawie idealnie.W bitwach też nieźle,ale to jeszcze nie koniec.Zakończenie tury trwa u mnie 30 sekund.Zmniejszona prędkość jednostek.Niewątpliwie jest lepiej.
To ja poczekam jeszcze do kolejnego patcha i dopiero zacznę kampanię na serio. :d
Ja wciąż jestem na siebie zły że nie poczekałem na świąteczną wyprzedaż Steam. Co z tego że mam chwilowo wolny czas na grę skoro i tak nie mogę grać, bo gra jest obecnie niegrywalna...
Wcześniej grałem Arwernami na bardzo trudnym. Około 50 tur. Teraz po załadowaniu bety 2.0 porównałem początek rozgrywki. Jakbym w inną grę grał. Wcześniej komputer właściwie nic nie robił. W pewnym momencie byłem tak zniechęcony, że rozpuściłem swoje wojska, pozostali sami generałowie w zdobytych osadach. Komputer nadal nic nie robił poza zabijaniem szpiegami moich generałów. Teraz już w 7 turze Eduowie zaatakowali mnie z północy a 2 tury potem od południa armia bodajże wiwisków. Chciałem aż krzyknąć niczym dr Frankenstein "to żyje" odnośnie komputera. Nie wiem jak będzie dalej ale dobrze to wróży. Na razie krótko grałem więc cięzko wiecej oceniać. Z płynnością akurat nie miałem problemów więc bez róznicy dla mnie.
Jak dla mnie gra ma tyle dziwacznych bugów że widać że raczej żadnych testów nie było. Bo jak wytłumaczyć głupie rozwiazanie gdy mam bitwe że wróg leci na łeb na szyje zająć punkt zwycięstwa podczas gdy ja stoje tuż obok i mimo ze nie przegrałem wystarczy moment nieuwagi i już napis porażka.......... przecież to się grać odechciewa. Na jakim polu bitwy tak było..
Można instalować, jeśli wgrało się Radiousa na zmianę szybkości i morale oddziałów?
P.S Po krótkim namyśle powiem tak: poczekam jeszcze 3,4 dni na wersję finalną. Jeśli od daty wydania patcha dzieli nas kilka dni to nie będę instalować bety ;)
W najnowszym betapatchu wywalili ze niektórych bitew capture the flag, zmniejszyli tempo walki, przyspieszyli znacząco przewijanie tur i poprawili AI. Ponoć, bo jeszcze nie grałem, ale skoro na TWCenter sporo ludzi pieje z zachwytu, to może warto spróbować. ;)
Czyli mówisz, że nie wszystko stracone :)?
Na 100% zrobię jeszcze drugie podejście. Czasu na granie niestety nie mam tyle co kiedyś, więc spokojnie zostanę na chwilę przy EU IV, a na Romka przyjdzie jeszcze czas.
Tak sobie myślałem, że jeśli Sega chce wybrnąć jakoś z tego bałaganu, powinna postawić mocniej na społeczność modderów - wypuścić jakieś narzędzie, jakieś ułatwienia (jestem zielony w tym temacie ;)). W ten sposób, mogli by później sprzedać jako "świetną" historię - gracze ratują grę. Na razie jest koncertowy przykład, co chciwość robi z ludźmi. Na ryku gier kryzys, firmy padają, a oni mając taki skarb - wierną i budowaną przez ponad 10 lat bazę klientów, którzy i tak ich produkt kupią (nawet trochę niedorobiony), stwierdzili, że to dobry moment żeby znaleźć sobie nowych. Jak już tak bardzo chcieli, to mogli wprowadzić jakiś tryb arcade,czy coś w tym stylu. Ale jak to się mówi, głupi ( w tym przypadku jeszcze pazerny) ma zawsze szczęści i nas zniechęcić tak łatwo nie jest, więc liczę że się zrehabilitują - toną patchy i jakimś dużym konkretnym dodatkiem.
Jasne, że nie wszystko. Gra nie ma jakichś błędów nie do poprawienia, a tylko wiele aspektów wykonanych tylko nieźle/słabo/tragicznie (wojna domowa), wszystko to jest do poprawy patchami. Tak samo kwestie techniczne, czy AI. Gra została wypuszczona zdecydowanie za szybko, jedyny dobry tego aspekt to taki, że teraz ostro siedli do poprawek i przy okazji poprawią nie tylko ewidentne bugi, ale też sporo mechanizmów wskazywanych przez graczy.
Ta ale pewne aspekty u nich kuleja od medka 2 czy wczesniej:DAle zeby bylo smieszniej to stworzyli nowe. Bo widze pierwszy raz jak jednsotka robi kilka krokow do przodu i kilka spowrotem i tak cala bitwe drepcze. Jak na tym filmiku z YT tego gracza. No by ich. Kolesie jacys dziwni, Nie poprawiaja tych co sa od kilku serii bledow a dodaja jeszcze nowe. Ja mysle,ze ta seria moze potrzebuje nowa ekipe czy cos. No ile mozna. Rome 2 mial powalac na kolana a wrecz przeciwnie jest. Kontynuujac, to patche teraz wywalaja te "bledy" co kazdy normalny gracz by je wykryl wczesniej. Np. speed, czy tworcy gry sa slepi? Po pierwszej bitwie widac,ze jednostki za szybko lataja. Teraz wrocili ze speedem do poprzednich wersji. Po co tracili czas na to?(dodawanie speeda a teraz znowu powrot do "slusznego" speeda )Trza bylo zostawic(normalny speed z poprzednich wersji) jak bylo i naprawic co we wczesniejszych wersjach kulalo. Nie moga eksperci od siedmiu bolesci naprawic buga z miotaczami. Od kilku serii jest on. Jak jednostka wroga walczy z nasza to nasi miotacze nie miotaja.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Dostalem misje zajmij Syrakuzy. Jak mam to zajac jak moj sojusznik/ wasal blokuje port? Musze najpierw jemu wypowiedziec wojne :D. No nie grali w ta gre jak nic.
P.S. Wedlug mnie ekipa co robi ta gre moze sie wypalila. Ja kupuje ta gre tylko ze wzgledu na kampanie multiplayer i sie dziwie graczom , ktorzy kupuja ta gre i tylko SP graja. Szkoda kasy na bubla.
Tak swoja droga, to nie narzekalem na predkosc tury bo byla normalna ale teraz po becie to smigaja tury szybciej.Cytat:
Zamieszczone przez legoras
Eh dajcie spokój. Patrzę, że jest patch 2.0 beta, ściągam, robię sobie nadzieje... a kończy się jak zwykle. Lagi jak były tak są, nie widać żadnej poprawy pod tym względem. Co mi po lepszym AI jak nie mogę grać? No cóż, nowy procesor będzie za kilka tygodni jak przyjdzie wypłata, trzeba się uzbroić w cierpliwość.
A co do AI, to zauwazylem,ze jak sie zabunkrowalem w srodku, w miescie, to atakowalo mnie z kazdej strony. Chociaz sprawa dyskusyjna jest czy to dobrze;) Ale wczesniej nie zaobserwowalem takich atakow Ai. Przed patchem B. No tez widze,ze to smao jest od Szoguna,ze Ai ucieka szybko ale znowu wraca. Ja wole gdy oddzial walczy dlugo i jak zwieje, to juz na amen. Bardziej logiczne i realistyczne. I troche mnie dziwi jedno,ze general tez potrafi szybko zwiewac chociaz bitwa trwa nadal. No niby to w miare realistyczne bo czasem tak bywalo ale jednak wole wersje,ze kapitan opuszcza statek ostani;)
Podobno oprócz większej agresywności na mapie kampanii Ai nie ucieka teraz od razu spod swojego obleganego miasta. Czekam na oficjalną wersję tego patcha i zaczynam nową kampanię. ;)
Ficzery nowego patyka bardzo ładne.
Wszystko idzie w dobrym kierunku, żeby jeszcze naprawili podpalanie metalowych bram :).
Patcha 2.0 beta działał mi na starym savie. Tura idzie duuużo szybciej, optymalizacja to wiadomo że nic specjalnego nie jest zrobione(szału ni ma ale jest lepiej). Ale ogólnie, jeszcze z 5-6 takich patchy i będzie się dało grać.
Umbrecht, jesteś pracownikiem CA czy co? Czy po prostu masz takie małe wymagania w stosunku do gier kosztujących 140 zł?
A mi patche nie chcą się pobierać. W ogóle nic nie pokazuje. Mam automatyczne aktualizowanie a nawet pare razy sprawdzałem spójność plików. Patcha betę 2 pobralem ale w grze ciagle mi pisze wersja 1.0.0 o ile się nie mylę.
Zaskroniec - też się nad tym zastanawiałem, bo u mnie również wyświetla 1.0.0 ,ale patch działa,bo widać dużą różnicę w zmianie tur i AI nie jest już takie pasywne .Bitwy też trwają troszkę dłużej .
Ale najlepiej nie jest. Shoguna 2 grałem na łatwym a i tak przegrywałem. Tu to nawet na normalnym jest za łatwo bo wystarczy ze sekundę walczyć a wróg już ucieka. Na szczęście na trudnym gra się dobrze :>
O patchu mogę powiedzieć na razie jedno: tury przewijają się szybciej, i to na starym sejwie(35 tur gry). Czyli da się.
Miałem też ciekawą sytucję i nie jestem pewien, czy to zasługa nowego patcha. Jakiś lud z Kaukazu(Sykulowie/Sykalowie ?) zaatakowali mój(Pont) protektorat(Kimmeria). Gdy wsparłem wasala to w tej samej turze poprosili o pokój(za symboliczne 100 denarów) :D
Spokojnie, to normalne iż gra ma ciągle 1.0.0 (ehh...) w końcu to ciągle beta gra :lol:
Nie wiem jak u Was, ale mi po tym patchu zdarzają się crashe. Wcześniej nie wywaliło mi gry ani razu, a teraz w ciągu dwóch godzin miałem dwa błędy krytyczne(bluescreen) .
Przepraszam za pytanie, ale czy znajdę gdzieś w języku Polskim listę zmian z patha nr 2 beta?
Tez mam crashe po tej becie.Wiecie moze czy odnosnie tych poprawek AI trzeba zaczac kampanie od nowa? W bitwie nie zauwazylem zadnych zmian,wrog dalej podbiega i ucieka az go wystrzelam.
Jak pobrać tego patcha ???? Sam się sciaga ? - bo nie zauważyłem zeby coś mi aktualizowało i dalej mam ver.1.0.0.1
Koniecznie nowa kampania z tego co CA napisało.Cytat:
Zamieszczone przez Shane
Ile już patchy CA wydało do Rome 2? Jeden, dwa czy może trzy? Można gdzieś sprawdzić kiedy są planowane następne?
Ściągnąłem tego patcha i mimo, że podobno trzeba zacząć kampanie na nowo gram na starej i widać światełko w tunelu. Zaatakowałem miasto nabrzeżne i o dziwo komputer nie uciekł w pole O.o Potem drugie miasto i to samo. Sojusznik przeciwnika nawet raczył ruszyć dupcię do pomocy i musiałem wydać całe oszczędności, żeby zawrzeć z nim pokój (inaczej bym przegrał xD nie przygotowałem dużych sił, bo zwykle AI...). Tury też trochę jakby przyspieszyły, ale komputer żebra jak żebrał...
Nawiasem mówiąc trochę idiotycznie, że za każdym razem moja satrapia musi dołączać się do wojny i leźć tą armią przez moje państwo czy tego chce czy nie ;/