Można zwiększyć porządek publiczny z budynków typu ratusz itp. To też obniży niepokoje.
Wersja do druku
Można zwiększyć porządek publiczny z budynków typu ratusz itp. To też obniży niepokoje.
Przecież to nic nie da!!!!! Już kur pisałem co trzeba zrobić, ale ok, bawcie się...Cytat:
Zamieszczone przez Artem.pl
Przecież to nic nie da!!!!! Już kur pisałem co trzeba zrobić, ale ok, bawcie się...
O co chodzi :?:
Pisałem chłopakowi, że mocne zmienienie ustawień dot. porządku publicznego powoduje to, że AI i tak ustawia podatki itd jakby porządek publiczny był taki jak przed zmianami, a on pare tygodni późnie pisze w temacie, że u.. dodałem tu po 3 jednostki i się nie będzie buntowało... Będzie się buntowało.
Aha, ja tym się nie zajmuję i szczerze powiedziawszy nawet nie miałem kiedy posprawdzać jak inne państwa się zachowują. Wziąłem się za tworzenie urzędów, ale mam problem z nazwami miast żeby je przypisać do urzędu. Jak przypisywałem urząd do Lwowa to chyba miałem szczęście z nazwą, ale już jakiś czas męczę się żeby dodać urząd wojewody krakowskiego do Krakowa i szukam nazwy miasta i albo jest Cracow albo Kracow do tego dochodzą problem bo raz jest z małej litery raz z dużej. Ma ktoś pojęcie jak te miasta są zapisane. W Belum nie było problemu, a tu jest kłopot.
Piter przepraszam że wcześniej nie uwzględniłem twojej opinii. Ja nie znam się na plikach odpowiedzialnych za porządek publiczny, więc napisze o tym attyli i on zrobi z tym co trzeba.
Już chyba ogarnąłem sprawę tytułów.
Ordenus zobacz w descr strat (nazwę Krakowa jako prowincji) oraz w grze jak najedziesz na Kraków jak nazwa się wyświetla.
Ew. jak descr_strat nie załatwi nazwy do descr_regions zajrzyj.
Jeszcze parę zdjęć:
Mam nadzieje ,że rekutacja zwykłych oddziałów będzie tak szybka jak w CoW.Nie chcę mi się czekać 50 tur na wytrenowanie pół armii,podczas gdy jedna tura trwa 2minuty.
Mam propozycję nazwy dla Waszego, ciekawego moda :) Np Barok Total War :D albo Silver Age Total War ;) Ten drugi pasuje świetnie wg mnie do czasów Rzeczypospolitej XVII wieku.
Kolega chyba nie zauważył że ten mod ma już nazwę :)
Ja pobrałem jakiś czas temu i pograłem parę tur Polską, Niderlandami i chyba Mediolanem.
Niestety obecnie mod jest kompletnie nie grywalny, w miastach prawie nie można budować ani rekrutować, mapa jest pusta, i nie ma za bardzo z kim walczyć, prowincje buntują się w zatrważającym tempie, narazie odpuszczę sobie i poczekam na wyjście wersji która chociaż trochę wyeliminuje błedy które w moim mniemaniu obecnie czynią grę niegrywalną.
Dodam tylko że niepokoje społeczne spowodowane są tym że nagrzebaliście w plikach z tym związanych i teraz musicie zrobić tak jak Piter mówi.
Mam pytanie do Was, dało by się wygląd terenu na mapie kampanii zmienić na ten z BC ?
Witaj Artemie :) Proponuję nazwę dla moda zamiast Potopu: Silver Age Total War :DCytat:
Zamieszczone przez Artem.pl
Jeżeli jest szansa na zmianę nazwy moda to popieram ten wniosek, ponieważ Potop Total War brzmi dość drętwo...
Dzięki za poparcie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez RockMiguel
A moim zdaniem nazwa powinna zostać.
Pomijając drętwość, akcja modyfikacji obejmuje swoim zasięgiem troszkę większy obszar, niż inwazja Szwedów ;) Popieram zmianę nazwy.Cytat:
I tak ładnie brzmi Silver Age. :D Lubię język polski, ale z tą nazwą mod ma większe szanse aby został zauważony przez zachodnich fanów Total War. :)
Za prawdę!Cytat:
Zamieszczone przez Paweł-K
Popieram, zmiana nazwy moda by się przydała.
Co do moda zapowiada się bardzo ciekawie, ma potencjał, ale zróbcie coś z tą Ameryką, bo wygląda ona śmiesznie, szczególnie ta mała florydka :lol:
Ameryka jest tu kompletnie zbędna, a już na pewno taki ogryzek. Ale co robić jeśli twórcy moda chcą ją zatrzymać.
Aaaaa.... Jako z wykształcenia historyk, specjalizacja nowożytnik, po nocnych rozmowach Polaków, stwierdzam że nawiązanie do książki Jasienicy dla części polskiego społeczeństwa ma sens (z naciskiem na tych co czytali). Co do reszty Europy to nic nie mówiąca nazwa, bo co ma mówić? Nic. Nietrafiony argument patrząc z poziomu języka polskiego. Poproszę o coś lepszego.Cytat:
Hmmm.... dobra nazwa byłaby European Wars: Total War. Odnosi się idealnie do wojen w Europie w XVII wieku (Ci, którzy grali w Kozacy: Europejskie Boje będą wiedzieli zapewne, o co chodzi).
Tylko że mod European Wars już istnieje.
Może zamiast dywagować nad nazwą, zastanówmy się, co w nim zmienić/wprowadzić, żeby był grywalny. Np. czas trwania budowy, ja bym go skrócił do noormalnego z M2.
Co do nazwy to może po prostu ,,Deluge: Total War"?
Jest taki mod pod M&B. Wystarczy zamieszania z Divide et Impera.
Krótka piłka panowie:
Absolutum Dominium total war
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum, w zasadzie przez przypadek się o nim dowiedziałem, pobrałem go i chciałem się podzielić wrażeniami, być może pomogę ;)
Po pierwsze gra wciągnęła mnie już pewnie na dobre, ale nie mogę znieść tego czasu mapy kampanii w zasadzie 1 tura trwa około 20 min, nawet przy zwykłym szybkim zapisie musiałem czekać z 5 min, a tak jak napisałem gra wciąga i mimo tego chce się ją włączać. Czytałem, wcześniej, że to wina skryptów i bez tego gra będzie płytka, ja myślę że lepiej gdy gra jest płynna i płytka, niż gdy ma się zacinać.
Po drugie ta drużyna książęca (tak mniemam że to husaria) te skrzydła to w zasadzie nie wiem jak je nazwać, może lepiej zrobić bez skrzydeł,
a jeżeli chcecie już skrzydła to zróbcie może takie modele jak OiM może da się porozumieć z twórcami, zresztą możecie ich również poprosić o pomoc bo to nie zaszkodzi a pomóc może
Lipki też mają te dziwne skrzydła
Po trzecie ta nazwa Mongołowie pod Chanat Krymski, to już lepiej ich nazwać Tatarzy, to chyba tak jakby całą RON nazwać Polacy ?
Po czwarte brakuje mi tu zdecydowanie Piechoty Wybranieckiej, wiem że jest jej odmiana ta Piechota Łanowa ale to jednak nie to samo.
Po piąte czas budowy zdecydowanie za długi
Po szóste poziom rebeliantów zdecydowanie zbyt duży, ale czytałem że prace nad tym trwają więc jestem spokojny ;)
Po siódme zmiana nazwy zdecydowanie (oczywiście moim zdaniem) niepotrzebna, bo nazwa Potop Total War kojarzy się bezpośrednio z Polską więc może być też lekkie ułatwienie dla Twórców, bo mogą dać na przykład cytaty związane w większości z RONem, a nie szukać czegoś do każdego kraju, także zmiana nazwy pociągnie też za sobą inne zmiany, więc wydaje mi się, że Twórcy powinni się zając rzeczami najważniejszymi, jeżeli mod będzie naprawdę dobry to znajdzie też uznanie na zachodzie ;)
ale za to bitwy to jest cudeńko :D, bardzo klimatyczne :)
wszystko co napisałem, to oczywiście nie ze złośliwości tylko po to by pomóc ;)
po drugie ta drużyna książęca (tak mniemam że to husaria) te skrzydła to w zasadzie nie wiem jak je nazwać, może lepiej zrobić bez skrzydeł,
a jeżeli chcecie już skrzydła to zróbcie może takie modele jak OiM
Te skrzydła, które ma husaria są najbardziej wiarygodną wersją skrzydeł jakie w owym czasie miała husaria, To co widzimy w modzie OiM i te skrzydła, które ma tam oddział dowódcy to jest jakieś nieporozumienie, takie skrzydła husaria miała w połowie XVIII wieku, kiedy była już tylko wojskiem pogrzebowym.
"Te skrzydła, które ma husaria są najbardziej wiarygodną wersją skrzydeł jakie w owym czasie miała husaria, To co widzimy w modzie OiM i te skrzydła, które ma tam oddział dowódcy to jest jakieś nieporozumienie, takie skrzydła husaria miała w połowie XVIII wieku, kiedy była już tylko wojskiem pogrzebowym"
Bardziej chodziło mi o wygląd estetyczny, niż historyczny ;) ale spoko jak tak ma być to nie wnikam
Do mojego poprzedniego postu dodam, że mamy zbyt dużo kasy, po 5 turach mamy blisko 30000
Oczywiście wkurza też fakt, że nie można niczego budować lub werbować
W sumie racja , skoro CA zrobiło wrzeszczące kobiety to czemu nie możemy mieć strereotypowych husarzy.
Panowie, jak po ludzku ściągnąć moda, nie mam kona premium na speedy a to coś żąda konta permium.
okay już wiem jak ;)
Tak przy okazji, grywałem w OiMII, jednak mod trochę się zapuścił...jednak widzę entuzjazm w rozwijaniu moda tutaj. Moje pytanie jest takie - czym Wasz mod się rózni od OiMII ???
Skoro rozwinęła się dyskusja na temat nazwy moda, to i ja dorzucę swoją propozycję, brzmi ona następująco: Initium Calamitatis Regni - Początek Nieszczęść Królestwa, w skrócie ICR TW. Po angielsku też by nieźle brzmiało.
Nazwa nawet fajna na pewno lepsza od "Potop", ale jeśli ten mod na być w ogóle zauważony na zachodnich stronach to musiał by być przynajmniej w wersji 1.0 ciągle szlifowanej.Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
A co to skrzydeł husarii ja bym postawił na historyczne.
Absolutum Dominium total war ordenusa22 ta mi się najbardziej podoba.
Nazwa Poliorketesa też fajna.
Potop totalwar jest ok, ale nie wiem czy poza Polską będzie coś mówił innym. Dla nas Potop to wojny ze Szwedami za Jana Kazimierza.
Co do grywalności, moda na razie nie mam ale jak piszą Twórcy to nadal jednak beta, teksty w stylu mod niegrywalny mogą mocno irytować. Ew. zgłaszajcie kwestie do poprawy konkretne lepiej.
Ewentualnie mam drugą propozycję: Ultima Ratio Regum - Ostatni argument królów, napis wypisywany na francuskich działach za Ludwika XIV.
Initium Calamitatis Regni Total War lub Silver Age Total War :D
Filmik dedykuję zdolnym i dzielnym twórcom polskich modów: http://www.youtube.com/watch?v=HeaQzfE2kHw :D
Araven, może dlatego ,iż nie zdążysz wyszkolić ŻADNEJ jednostki a już zostaje ci na rzecz Kozaków tylko Poznań Gdańśk i Warszawa,pomimo mało skryptów tury trwają po jakieś 5 min,tak długi czas budowy to jakiś obłęd,własne bitwy nie działają,jest XVII wiek a w żadnym mieście nie ma kamiennych murów,kasa mnoży się (przynajmniej w Rzeczpospolitej)jak cholera.
Kozaków bardzo łatwo pokonać przez 'inteligencje" komputera podczas bitwy (kolejna rzecz to poprawienia)- komputer tworzy sporego bloba jednostek, który można łatwo wystrzelać działami(ZMIENIĆ MODELE!) i rozjechać jazdą.