Ja się natknąlem na zachodniorzymskich separatystów i na zachodniorzymskich buntowników. Czyli są ci i ci. Separatystów miałem dostępnych w dyplomacji to wychodzi na to że z nimi można negocjować :P
Wersja do druku
Ja się natknąlem na zachodniorzymskich separatystów i na zachodniorzymskich buntowników. Czyli są ci i ci. Separatystów miałem dostępnych w dyplomacji to wychodzi na to że z nimi można negocjować :P
Separatyści powstają chyba na zasadzie wojny domowej jak w R2, a buntownicy to buntownicy ;)
Separatyści mogą być chyba każdej frakcji, albo tylko frakcji grywalnych. Pojawiają się tak jak zwykli buntownicy gdy zadowolenie jest na -100 i funkcjonują jak normalna frakcja, a zwykli buntownicy np. ci zachodniorzymscy pojawiają się jeżeli na mapie jest już frakcja separatystów.
U mnie koniec sielanki. Kilkanaście tur temu pojawiały się pojedyncze armie Hunów, które trochę poplądrowały i odchodziły na inne tereny. Teraz zaczęły się stopniowo zbierać i mam ich już osiem wokół miasteczka Belz.. Nie mam szans bo posiadam tylko 4 armie w tym jedna w Brytanii...
Pozostaje czekać aż się sami wyniosą (w co raczej nie wierzę) lub wczytać grę cofając się o wiele lat i tłuc ich pojedynczo:D
Zauważyłem, że Hunowie są strasznie uparci, grając Wizygotami byłem zmuszony opuścić podbity przeze mnie Konstantynopol i zachodnią cześć Azji z powodu nawałnicy wojsk Sassanidów i ich lenników (plus Hunowie złupili mi resztę Tracji, która była moim spichlerzem). Gdy opuszczałem Bałkany, przyczepiły się do mnie armie Hunów, które ścigały mnie aż do Irlandii o.O Gdy przeprawiłem się do Piktów i ich podbiłem, Hunowie zatrzymali się i siedzą teraz w Irlandii, ciekaw jestem czy zaatakują czy już sobie odpuszczą szturm :P
Może mi ktoś powiedzieć ile Hunowie mają armii? Już 3 rozbiłem a w przeciągu 20 tur pojawiły się kolejne 4...
Ja gram Sasanidami i od mojej zachodniej granicy zauważyłem że Hunowie plądruje Wschodnie Cesarstwo Rzymskie..Widzę po Waszych postach że jest to chyba najbardziej agresywna frakcja w grze :D
Ja niestety sam im wojnę wypowiedziałem bo byli jeszcze daleko, po czym postanowili się ,,przenieść" w Alpy. Chyba lubią na nartach jeździć bo cały czas nowe armie dochodzą.
Hunowie będą spamić armiami aż nie ubijesz samego Atylli :D
Ja gram Hunami i po około 25 turach mogłem już posiadać 10 armii. Atylla przyszedł na świat w roku 400 i od razu jako dziecko automatycznie ustawiony jest jako dziedzic.