Re: EW 2 - dyskusje ogólne
Hej !
1. Ściągnąłem PackFileManagera i DBeditor z TWC, ale przy otwarciu pliku .exe pojawia się komunikat, że "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana". Używam Windowsa XP. Ciekawe czy to problem, że nie mam Framework 2.0 ? Czy da się jakoś obejść ten problem?
2. Gdzie można sprawdzić wersję ETW ? i co to jest vanilla :) (znaczy wiem , że podstawowa wersja gry ale skąd się to wzięło)
3. Rozumiem, że European Wars 0.6 jest tylko na wersję angielską i jak się da na polską wersję to się mieszają teksty, a który
numer wersji działa z polskimi napisami?
4. Czytałem różne wypowiedzi na forum i zrozumiałem, że nie da się zmienić wyglądu jednostek, a jedynie ich barwy. Czy to prawda?
Czy nie można do już istniejących modeli nic dodawać, doklejać ? np. z innych jednostek ETW?
Jak dobrze pójdzie to na wakację reaktywacja moda i 0.7 8-)
Świetna wiadomość.
Co z jednostkami z OERM? Właśnie wyszła wersja 1.3 moda. Dodacie je? Jesli Was interesuje to w modzie Pirates Über Alles ktos zrobił dla Rosji 6 rodzajów kozaków- dońscy, kubańscy, jaiccy, tereccy itd, wyglądaja bardzo realistycznie:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=348458
Natomiast w AUM zrobili animacje strelców- muszkiety + berdysze do walki wręcz- coprawda nie jest w 100% dopracowana i czasami jakis berdysz zawiśnie w powietrzu. Warto by dodac te rzeczy jeśli twórcy sie godzą.
Byłaby to raczej ostateczna wersja moda więc dodałbym wszelkie interesujące mody i minimody 8-)
Im więcej ich polecisz tym lepiej, bo ostatnio nie zaglądam na twc i nie jestem na czasie ;)
mam problem z odpaleniem EW2 o.61v gdy włanczam to wywala mnie do pulpitu i pisze ze Program Empiere total war przestał działac
Nie wiem, bo sam dawno nie grałem, ale chyba już się nie da grać na tym patchu (ktoś na twc tak mówił) :?:
Salvo masz linka do v0.6?
Wersja ostateczna planowana jest na koniec 2010. Pod NTW nie powstanie EW, ponieważ gra nie wymaga wielkich zmian a inne mody wystarczą. Zobaczymy co będzie dawał Szogun 2. Czy będzie możliwe zrobienie na nim innej epoki.
Cytat:
Zamieszczone przez culevrine
1. Ściągnąłem PackFileManagera i DBeditor z TWC, ale przy otwarciu pliku .exe pojawia się komunikat, że "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana". Używam Windowsa XP. Ciekawe czy to problem, że nie mam Framework 2.0 ? Czy da się jakoś obejść ten problem?
Niestety ta wersja nie działa z najnowszym patchem.
Cytat:
3. Rozumiem, że European Wars 0.6 jest tylko na wersję angielską i jak się da na polską wersję to się mieszają teksty, a który
numer wersji działa z polskimi napisami?
Raczej tak, ale można indywidualnie bawić się w plikach. :)
Cytat:
4. Czytałem różne wypowiedzi na forum i zrozumiałem, że nie da się zmienić wyglądu jednostek, a jedynie ich barwy. Czy to prawda?
Czy nie można do już istniejących modeli nic dodawać, doklejać ? np. z innych jednostek ETW?
Kiedyś nie można było, ale jest już konwerter (od fanów, bo CA nas oszukali) i wygląd można też zmieniać. :)
Witam.Mam problem wgrałem to no włącza się ekran o prawach autorskich empire no normalnie jak zwykle i wtedy gdy powina być reklamówka "Sega" to wywala biały ekran i błąd typu nie wysyłaj. Wersja 0.61.
Ta wersja nie działa z najnowszym patchem. Po sesji na studiach pojawi się nowsza wersja.