Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Zamieszczone przez Maestro
Ja mam takie pytanie , a jak jest teraz z multi , czy zmieniło się coś odkąd poprawili Empire i wprowadzili Napoleona ? Jest więcej chętnych ? Bo ostatnim razem gdy się pytałem było już coraz mniej grających na multi , i takie jeszcze jedno pytanie czy teraz już warto kupić empire:tw ? Bo gdybym kupował to od razu z Napoleonem.
Na wizytacje (tryb multi) zawsze ktoś chętny sie znajdzie, przynajmniej ja nie miałem z tym problemów.
Są 2 różne gry Empire Total War oraz Napoleon Total War. Polecam tą drugą czyli Napoleona, bo Empire to odradzam.
aa , czyli Napoleon działa bez E:TW ? Jeśli dobrze rozumiem oczywiście
Map pytanie czy da się jakoś mapy z bitew Napoleona wrzucić do własnych bitew ? Czy są już jakieś nowe mapy do własnych bitew ?
Cytat:
Tak dokładnie Napoleon to osobna gra i do uruchomienia jej wystarczy ona sama.
Wizytacje są zwałowane.
Gdy gram kampanie, działa to w miarę ok i faktycznie ktoś się pojawia.
Z kolei sam wizytacji boję się grać bo system jest najwidoczniej tak skonstruowany, że kiedy zbyt wiele osób woła o wizytacje, przydziela losową bitwę dwóm wizytującym. Nie było by w tym nic aż tak złego gdyby nie to, że system domyślnie ustawia wielkość jednostek na mini i jednostki są tak małe, że nawet czworoboku nie można sformować. Poza tym, kaszana z takimi bitwami. . . idzcie w cholere. .. już w ultra są dla mnie za małe.
Cytat:
Zamieszczone przez dkescn
Cytat:
Tak dokładnie Napoleon to osobna gra i do uruchomienia jej wystarczy ona sama.
dzięki bardzo za odpowiedź , wiec zapewne w niedługim czasie przy odpowiedniej ilości funduszy zawita na mojej półce ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Beynes
Wizytacje są zwałowane.
Z kolei sam wizytacji boję się grać bo system jest najwidoczniej tak skonstruowany, że kiedy zbyt wiele osób woła o wizytacje, przydziela losową bitwę dwóm wizytującym. Nie było by w tym nic aż tak złego gdyby nie to, że system domyślnie ustawia wielkość jednostek na mini i jednostki są tak małe, że nawet czworoboku nie można sformować. Poza tym, kaszana z takimi bitwami. . . idzcie w cholere. .. już w ultra są dla mnie za małe.
Ja gram czasami nawet na największych jednostkach, wszystko zależy od tego z kim grasz. Czy to kampania twoja i tam oczekujesz kogoś. Czy też szukasz osoby, jak szukasz to wtedy jest ryzyko zagrania na mniejszej skali.
Cytat:
Zamieszczone przez dkescn
Cytat:
Zamieszczone przez Beynes
Wizytacje są zwałowane.
Ja gram czasami nawet na największych jednostkach, wszystko zależy od tego z kim grasz. Czy to kampania twoja i tam oczekujesz kogoś. Czy też szukasz osoby, jak szukasz to wtedy jest ryzyko zagrania na mniejszej skali.
No chyba tak wlaśnie napisałem nie ? Kampania ok, ale jako wizytator nieok. Kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem ?
Mam zamiar dodać do polski kilka jednostek z zagranicy, jednak mam problem. Zakładam, że chodzi o linijki wascape_animated_lod i wascape animated. W ETW nie było z nimi większych trudności jednak tu już są. Wiem, że jest toturial na TWC jednak nie znamangielskiego, a tłumacz mógłby źle przetłumaczyć bardzo istotne kwestie.
jakaś łatka się ściąga zobaczymy co to 8-)
Edit:
Cytat:
To celebrate today's release of new DLC, save 10% on Napoleon: Total War through March 30th. Owners of the base game will get the new DLC, Imperial Guard, for free starting today.
The Imperial Guard Pack features 6 brand new units and contains an alternative version of the Battle of Waterloo, fought from the British perspective.
6 nowych jednostek i brytyjskie waterlo? :shock: fajnie nawet ale oczekiwałem ostrzału szeregmi 8-)