O to mi chodziło dzięki ;)Cytat:
Zamieszczone przez sefko1
Wersja do druku
O to mi chodziło dzięki ;)Cytat:
Zamieszczone przez sefko1
Z tego co pamiętam istnieje program, dzięki którego możemy edytować rozpoczętą już kampanię czy mógłby ktoś podać nazwę tego programu ?
Nie wiem czy to pytania początkującego gracza ;) no ale do rzeczy :D
1) Generał, jeśli jest z rodziny ma on swoją świtę, ale liczebność świty różni się od siebie, udało mi się zauważyć że młodsi mają mniej pretorian przy sobie podczas bitwy, i jest to przeważnie 23 pretorian podczas gdy starsze wygi wojenne mają ich czasami nawet 53, jest jakiś inny współczynnik oprócz wieku który reguluje liczebność pretorian chroniących mojego generała ?
2) Jednostki najemne, słonie. W okolicach Jerozolimy, Damaszku (gdzieś tam xD) można skorzystać z armii najemnej dysponującej słoniami, moje pytanie jest takie, jak długo trzeba czekać by znów można było nająć tych najemników na słoniach ?
Odp. 1 Dawno nie grałem w RTW bez modów, ale z tego co pamiętam to chyba współczynnik zarządzania ma wpływ na wielkość gwardii przybocznej :?
Powtarzam pytanie:
I dodaję nowe...Cytat:
2) Jednostki najemne, słonie. W okolicach Jerozolimy, Damaszku (gdzieś tam xD) można skorzystać z armii najemnej dysponującej słoniami, moje pytanie jest takie, jak długo trzeba czekać by znów można było nająć tych najemników na słoniach ?
Wchodzę na podgląd osady wroga, i widzę że mój wróg może trzymać w osadzie ponad 20 oddziałów, jest normalnie suwak zjeżdżam na dół i widze dodatkowe pola na jednostki, raz chyba nawet tam widziałem jakiś chłopów, jak to możliwe ?
Jeden rządek - 9 jednostek.
2 pełne rządki + 2 w 3 - 20 jednostek
Czy w rome total war jest event związany z narodzinami Chrystusa :?: :?:
Ustne ostrzeżenie, za otworzenie tego samego tematu w dwóch miejscach. Nastepnym razem zastanów się też nad odpowiednim tytułem - Marat
Z tego co pamiętam jest coś takiego jak "The Trouble of Judea" i nie wiąże się to z jakimiś specjalnymi fajerwerkami (jak większość tego typu eventów). Ze swojej strony dodam jeszcze, że mógłbyś w wolnej chwili przeczytać regulamin. Jest tam słówko o poprawnym nazywaniu tematów.
Wiecie moze jak zmienic polityke panstwa/frakcji ? Np. Zeby Egipt nie zdobywal na chama miast ale np siedzial w miejscu jak senat
Folder gry--->data--->world--->maps----->campaign---->imperial_campaign---->descr_strat
W tym pliku pod listą z zasobami(resource) zaczyna się opis frakcji. Dla rodu juliuszów wygląda on tak:
I to comfortable ceasar jest opisem zachowania frakcji (pierwszy wyraz określa bodaj politykę wewnętrzną państwa, natomiast drugi odpowiada za zachowanie na mapie kampanii). Senat akurat ma ustawiony comfortable napoleon, ale nie wiem, czy wystarczy tylko przekopiować ten opis do Egiptu, żeby nie ruszał się on ze swoich startowych pozycji. Można się tym bawić, przestawiać, kombinować ale zaleca się, żeby zrobić kopię tego pliku przed wprowadzeniem zmian, żeby potem w razie jakichś problemów nie trzeba było robić reinstalla.Cytat:
faction romans_julii, comfortable caesar
Uwaga: metoda nie zawsze skutkuje.