Napisz do Hellvarda, on w miarę coś działa. Powinien Ci coś pomóc.
Wersja do druku
Napisz do Hellvarda, on w miarę coś działa. Powinien Ci coś pomóc.
Ok dzięki.
Jeżeli o dokładność historyczną chodzi - potrzebowałbym wsparcia przy ustaleniu pewnych danych historycznych do mojej mapy. Przy okazji mogę poduczyć tego i owego. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dunedain1996
Witaj Zyndramie widziałem próbkę twoich prac na Geomodzie.
Śliczna mapka :D jeżeli chodzi o pomoc w ustaleniu historyczności to chętnie ci pomogę ;) ale najpierw może odpowie ktoś na moje pytanie :) ?
Akurat najwięcej jest robione w Gimpie i bezpośrednio na plikach tekstowych. Geomod przydaje się tylko do niektórych rzeczy oraz eliminowania pewnych błędów. Zapłakałbym się gdybym miał robić mapę w Geomodzie. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dunedain1996
Co do Twojego pytania, nie bardzo rozumiem problem, ale oto przykładowa treść pliku cfg w trybie do modowania:
[features]
editor = true
mod = mods/baltic
[io]
file_first = true
disable_file_cache = true
[log]
to = logs/system.log.txt
level = * error
[game]
allusers = true
label_characters = true
auto_save = true
unlimited_men_on_battlefield = true
[video]
windowed = true
Najważniejsze jest zrobienie odniesienia do ścieżki do plików moda (tu: "mod = mods/baltic") i ustawienie priorytetu odczytu dla plików niepakowanych ("file_first = true").
Co do pliku bat musi być w nim odwołanie do kingdoms.exe i pliku cfg moda, czyli np. "kingdoms.exe @baltic.cfg".
Witam
Tak o to mi chodziło lecz jest kilka rzeczy o których zapomniałeś napisać oto one musiałem pogrzebać na TWC ;)
Ale i tak dziękuję ci za pomoc ;)
Jeśli potrzebujesz pomocy dotyczących historyczności do twojej mapki to służę pomocą sam się tym zajmuję mój mod bedzie toczył się w latach 1050 do 1500 więc jeśli twoja mapka łapie się na któryś z tych dat to śmiało pytaj mam dużo czasu :D
Oto wpis :
[features]
editor = true
mod = mods/Anno_Domini_1236
[log]
to = logs/M2TW.system.log.txt
level = * error
[io]
file_first = true
[misc]
show_hud_date = true
bypass_to_strategy_save = 1
[game]
allusers = 1
auto_save = 1
unlimited_men_on_battlefield = 1
[video]
windowed = false ## used for modding
movies = false
[multiplayer]
playable = true
## faction mask for setting default starting factions in hotseat campaign
factions = 1 #1 = england, 2 = france, 4 = hre, 3 = england+france, etc
[hotseat]
scroll = false ## disable start turn scroll in hotseat campaign
turns = false ## disable forced separate human faction turns (including diplomacy) in hotseat campaign
disable_console = false ## enable cheat console in hotseat campaign.
admin_password = password ## specify password for administrator access to the dev console when console disabled. Change 'password' to a suitable password
update_ai_camera = true ## enable camera updates during ai turn in hotseat campaign
disable_papal_elections = false ## enable voting in papal elections in hotseat campaign (only first valid human faction votes)
autoresolve_battles = false ## disable forced autoresolve all battles in hotseat campaign
validate_diplomacy = false ## disable diplomacy validation for incoming propositions
save_prefs = true ## disable forced relevant hotseat options to be saved with game.
autosave = true ## autosave hotseat game at start of players turn
save_config = true ## save config file in save dir containing information about next players turn
close_after_save = false ## close medieval II directly after a hotseat autosave
gamename = hotseat_gamename ## sub directory name for hotseat save games
validate_data = true ## ensure game data files used in previous save match current campaign data files.
allow_validation_failures = false ## prevent game to load if savegame or data validations fail
I jeszcze plik bat.
cd ..\..
start kingdoms.exe @mods\Anno_Domini_1236\Anno_Domini_1236.cfg
cd mods\Anno_Domini_1236\
Witam panowie przepraszam że głowę zawracam ale kto pyta ten wie,a chodzi mi o działa chciałbym zwiększyć liczbę z 2 do 4 sztuk tak jak w nie których modach są 4 działa czy to możliwe a jak tak to co i jak mam zrobić :shock:
Z góry wielkie dzięki
Wstaw tu plik export_descr_unit i napisz jak się nazywa jednostka z działami. Powinno dać radę.
Przeczytałem kilka poradników, ale nadal nie łapię podstaw. Sprawa jest następująca - załadowałem do Milkshape'a model wyciągnięty wcześniej z gry (zwykły piechur) wraz z teksturą. Jak mam do tego dołożyć animację (np. biegu lub walki) i jak ją uruchomić w MS, żeby można było model zobaczyć w ruchu? Poradniki koncentrują się na różnych modyfikacjach i łączeniu elementów, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak przeglądać poszczególne rodzaje animacji. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Ja działałem na milku ale nigdy nie odpalałem animacji jestem debilem w tej kwestii, jedyne co umiem to dopasować animacje tak żeby jednotka działała w bitwach po co ci ruchome animacje w milku???
A odpakowałeś animki z med 2???-przy którymś poradniku tak kazali zrobić.