Zależy od kampanii, ale Bizancjum dużo mniej szaleje niż w 6.2 i 6.1. Ogólnie 6.3 jest lepiej zbalansowany.
Wersja do druku
Zależy od kampanii, ale Bizancjum dużo mniej szaleje niż w 6.2 i 6.1. Ogólnie 6.3 jest lepiej zbalansowany.
Pytanie do osób, które już miały Kazimierza Wielkiego, do jakiej dynastii Włosi go wrzucili, pewnie do Piast dynasty?
Edit: bo powinien w tym przypadku pochodzić z dynastii mazowieckiej.
Ostatnio jakieś muzułmańskie brudasy zdobyły Konstantynopol w 45 turze mojej kampanii Anglią :? trochę się zdziwiłem. Dotychczas z moich doświadczeń z BC się takie cuda nie działy ;)Cytat:
W mojej kampani Szkocją też Turcy około 45 tury przemianowały Konstantynopol na Istanbuł. Widząc zbliżającą się armię turecką, która stanęła pod miastem i miała zaatakować w następnej turze garnizon opuścił miasto zostawiając w środku 1 lub 2 jednostki. Obok miasta stały 3 pełne armię Bizancjum nie robiąc nic żeby zatrzymać Turków. Oczywiście miasto padło w następnej turze. Armie Bizancjum pokręciły się jeszcze z dwie tury wokół miasta po czym rozeszły się w niewiadomych kierunkach.
No u mnie, jak wpisałem toggle fow to komp tez ma trochę tych armii na bałkanach, bije się hardo z Wenecja i Węgrami natomiast w dupie to ma, że zrobiono mu dżihad na stolic. Zamiast rzucić się do obrony miasta - wysyła jakieś mało znaczące siły. :evil:
Są kampanie gdy u mnie Bizancjum spoko wytrzymuje jihad i masakruje Turków. Nawet po stracie stolicy potrafi ją odbić za jakiś czas. Mam nowe AI startegiczne, na razie testuje, ale to jedno z najlepszych na jakich grałem do tej pory. Oczywiscie testuje je na Belllum Crucis 6.3 :mrgreen:
;) Oj czarujesz czarujesz :lol:Cytat:
Są kampanie gdy u mnie Bizancjum spoko wytrzymuje jihad i masakruje Turków. Nawet po stracie stolicy potrafi ją odbić za jakiś czas. Mam nowe AI startegiczne, na razie testuje, ale to jedno z najlepszych na jakich grałem do tej pory. Oczywiscie testuje je na Belllum Crucis 6.3
Mnie znudzio troszkę wybijanie francuskich armii złożonych z konnicy zbrojnej i tych gównianych włóczników + chłopi. W sumie fajnie się ogląda jak angielscy łucznicy mordują, ale ilez można?
Chyba w 6.2 Francja więcej fajnego wojska robiła na tym etapie gry.
Działa z savami z 6.2?
nie działa
Witam. Mam kilka pytań dotyczących BC 6.3 (jako osoba dość świeża, choć kilka kampanii rozegrałem)
1. Jak organizuje się bale, turnieje, sobory - kiedyś przypadkiem klikając na karcie Kardynała na lokalizacje (lupa) wyskoczyła mi wiadomość o zorganizowaniu soboru (czy synodu, wszystko jedno...). Jakie są wymagania, żeby zorganizować inne eventy?
2. Co trzeba zrobić, żeby dany kardynał otrzymał tytuł np. arcybiskup Canterbury, Gniezna?
3. Takie głupie pytanie w 6.3 komp nie robi autosavów, czy da się to jakoś przywrócić?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.