Re: Broken Crescent 2.3.2
Pograłem około 60 tur na RR/RC i czad jest jak dla mnie. Zmiana startowych dochodów, bonusów z handlu też, inna rekrutacja, statystyki i koszty. Efekt, wg mnie o wiele lepszy balansa na mapie. Dużo mniej armii. Ja mam ze 3 dopiero i to część darmowych w garnizonach. Miasta nie dają krociowych dochodów. Dużo mniejsze jak w oryginale. Mnie się ten dodatek, znaczy submod bardzo podoba.
jak wygląda ta zmieniona rekrutacja ? .darmowe jednostki to jest luz
Jest mocno zmieniona, są same miasta, nie ma łuczarzy i stajni. Rekrutujesz głównie z koszar. I także z budynkó od porządku publicznego, im więcej ich zbudujesz tym więcej lokalnych jednostek masz. Dał sporo nowych jednostek. Jerozolimą gram 100 tur około. Fajnie jest, z portów mo.żna rekrutowac różne jednostki, łuczników, kuszników i wiele innych, symulacja tego, że przypływali na stakach jako najemnicy. Zagram Makurią następny raz. Ani razu mnie nie wywaliło. Są nowe budynki też.
Link do submoda: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... t-RELEASED
EH fajnie to brzmi zastanwiam się czy jakiegoś sub moda wgrywałem do broken teraz nie pamiętam czy nie gryzie to sie z jakimiś patcami czy sub modami ? niechce by się gra popsuła .ale jak to miasta ? nie ma zamków ? na mapie ? nie ma koni ? skoro nie ma stajni ? nie czaje to dotyczy jerozolimy czy całej mapy :D
Zerknij w linka co ci Araven podał, masz tam wszystko wyjaśnione. Ale nim zaczniesz wgrywać submoda, zrób sobie kopię nawet całej modyfikacji, bo potem może być różnie, jak tak robię i szybciej to wychodzi niż ponowne kombinacje z instalowaniem.
pozdrawiam
Zrób sobie kopię czystego Broken jak Eutyches radzi i sprawdź sam. Nie spodoba Ci się wrócisz do popzredniej wersji. Submoda się instaluje wg opisu instalacji zamieszczonego pzrez jego Autora. Na czyste anglojęzyczne Broken. Zmiany w rekrutacji dotyczą wszystkich, co tu jest do czajenia? Jest wiele modów gdzie stajnie nie umożliwaiją rekrutacji konnicy, a podnosza jej doświadczenie, albo ich nie ma w ogóle. To nawet lepiej mnie budynków wojskowych jest do budowania. Mnie sie submod bardzo spodobał. Kwestia gustu.
Edit: W zasadzie na submodzie RR/RC do Broken prawie w ogóle nie ma budynków wojskowych rekrutacja jest z town hall i czasami z innych budynków, portów np. Pykam Makuria na VH. Zobaczymy.
Jest aktualizacja w/w submoda RR RC od k/t z 12.03.2013 poprawka budynków, jednostek i kilka innych link http://www.twcenter.net/forums/showthre ... t-RELEASED
Jak rozumiem wymagany jest dodatek kingdoms do tego moda?
Tak wymagany jest dodatek Kingdoms w wersji 1.5
Dlaczego Bizancjum ma na starcie w skarbcu -50 000?