Swoją drogą to przecież ta Sarmacja podzielona jest na co najmniej dwa regiony, więc niekoniecznie jedno plemię będzie okupywać tak duży obszar - pewnie wrzucą ich kilka, w tym jedno na tereny nadbałtyckie.
Wersja do druku
Swoją drogą to przecież ta Sarmacja podzielona jest na co najmniej dwa regiony, więc niekoniecznie jedno plemię będzie okupywać tak duży obszar - pewnie wrzucą ich kilka, w tym jedno na tereny nadbałtyckie.
http://wiki.totalwar.com/images/d/d7...rkers_TWR2.png
Wielka szkoda ze zamiast meczy nie maja toporow :cry:...
Dokładnie - ja już widzę trzy, choć nie ma pokazanych granic tej prowincji. Na tej mapie w całości z prowincji widać tylko Silesię podzieloną na dwa regiony :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
A może to Twoje ego szukające trzeciego neuronu bez którego niedokształcony historyk staje się niedorozwiniętym histerykiem?Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
Musicie się zachowywać jak dzieci? Chociaż ty nie mogłeś sobie odpuścić? Jestem zmuszony wstawić ci ostrzeżenie - Marat
Z tą Brytanią to dali by sobie spokój ... ja rozumie że Angole swoją dumą i pychą już tworzą nawet w starożytności Wielką Brytanie :D Jak ja gram w wszystkie total wary (poza shogun) to nigdy na to zadupie nie ląduję jakimiś siłami O_o kurde to taki twór na zaspokojenie nacjonalizmu Angoli :P Może Śródziemne to główny teatr zmagań a oni pewnie tak dopakują tą ich wysepke że szok . Lepiej jakby skupili się właśnie na frakcjach śródziemnomorskich oraz kilku barbarzyńskich na kontynencie :P Brytania 3 wioski zrobić i masę buntowników harcowników :D i oddają pełną historyczność ;) Sory za zwałe ale jak zobacze że 100% taka Macedonia czy Kartagina to 2 może 3 miasta każdy a Brytowie 4 albo 5 to mnie totalnie zniszczy ;)
A Rzymianie jakoś na ta wyspę się pchali (nawet sam Cezar) i pomimo całej swojej potęgi nigdy nie udało się im jej opanować w całości. W późniejszym czasie tacy Sasi czy Normanie tez na to zadupie się pchali.Cytat:
Zamieszczone przez Wezo
Akurat pomysł z Brytami mi się podoba, bo jak Asuryan napisał była areną ciekawych konfliktów, oraz kultura jest ciekawa, ale kiedy tak mało frakcji będzie grywalnych, dawanie aż trzech barbarzyńskich to lekka przesada, przecież są ważniejsze frakcje, jak Ptolemeusze, Partia...
Coś mało tych frakcji :(
Ale, że aż tyle barbarzyńskich to mnie akurat cieszy. Liczę na klimatyczne Germańskie lasy pokryte mgłą i przeraźliwe okrzyki Germańskich wojowników :twisted:
Z drugiej strony Parthia była jedną z moich ulubionych nacji w Rome I, jedną z najtrudniejszych i najciekawszyszych . Seleucydzi i ich różnorodność jednostek też będzie mi tego brakowało :cry:
Może usuną Armenię i Scythię ? Wtedy mogli by dać w ich miejsce frakcje typu Parthia i Seleucydzi ?
Na te pytania odpowie mi chyba tylko premiera ...
Na te pytania dostaniesz odpowiedź w ciągu najbliższych 2-3 tygodni ;) . Wtedy powinny już być znane wszystkie grywalne frakcje.
Partami będzie się grało o wiele lepiej, głównie moim zdaniem przez udostępnienie łucznikom konnych opcji szarży.
Chociaż pewnie i tak będą niedostępni. 8 frakcji to total porażka. ;p