Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
Cytat:
Zamieszczone przez Lampon
A czy GTX 770 wystarczy do komfortowego grania, mój procesor to AMD 965 bo teraz mam od 15 do 30 fps
Przy tym procku to nawet jak bedziesz mial Titana to gra podczas duzych bitew na przyblizeniu bedzie miala 15 klatek allbo jeszcze mniej, zerknij sobie na te testy http://pclab.pl/art51958-7.html wynika z nich ze pierwszorzedna role odgrywa procek a nie karta.
To co radzicie wymienić procesor? Ale na jaki?
Ja mam ten i nie narzekam:
http://ark.intel.com/pl/products/52213/ ... o-3_80-ghz
Koszt w granicach 800-1000zł.
Płytę mam pod am3+ więc może zmienić na FX 8350? koszt to 730zł i dokupić do niego dobre chłodzenie ok 250 zł i podkręcić. Jak przeglądałem testy to wyszło coś koło tego Intela od Kama.
Cytat:
Płytę mam pod am3+ więc może zmienić na FX 8350? koszt to 730zł i dokupić do niego dobre chłodzenie ok 250 zł i podkręcić. Jak przeglądałem testy to wyszło coś koło tego Intela od Kama.
Nie kupuj AMDa, sam mam Phenoma 955, powiem ci ze procki tej firmy nie nadają się za bardzo do Total Warów( zobacz wykresy do ktorych link podalem, najmocniejszy AMD podkręcony jest wolniejszy od i5-2500 niepodkręconej). Oprócz tego najnowsze AMDy sa robione na przestarzalym procesiem technologicznym 32 nm co za tym idzie maja wieksze zuzycie energi (duzo wieksze niz najwydajniejsze Intele) Moja rada zainwestuj i5 4670 (patrz wykres do ktorego link podalem, duzo wydajniejszy od FX 8350. a kosztuje ok 800 zl) sam mam go kupic.
Witam dałem jednostki na wysokie shadera mogę tylko na 4 ustawić max, a filtrowanie dałęm na x6 i tak dalej brzydko wygląda https://imageshack.com/i/jmk4f6j :(:(
A co sądzicie o AMD FX-9370 i AMD FX-9590?
Cytat:
A co sądzicie o AMD FX-9370 i AMD FX-9590?
Te procki są w miare wydajne jako calosc bo maja 8 rdzeni, tylko ze Romek 2 wykorzystuje góra 4 rdzenie albo jeszcze mniej, wiec rownie dobrze mozesz kupic duzo tansza 4 rdzeniowke o takiej samej wydajnosci jednego rdzenia, gra ci bedzie dzialac tak samo. jak na tych 8 rdzeniowkach. Jesli chodzi o procesory, to moje zdanie jest takie, ze w srednio wysokim segmencie cenowym, AMD nie ma nic do zaoferowania dla graczy.
Zastanawiam się nad czymś takim: Intel Core i5-4670K + ASUS MAXIMUS VI HERO. Jeszcze nie wiem czy ta płyta to dobry wybór co wy na to. Dzisiaj jeszcze testowałem swój obecny zestaw żeby się upewnić co i jak. Jak nie ruszam jednostkami to jest ok 40 fps. jak zaczynam coś robić to leci w dół. Kiedy dochodzi do walki wręcz to wychodzi od 13-21 FPS, czasem jeszcze pokazuje ok 30 FPS. A po chwili znowu leci w dół. Armie po 12-15 oddziałów pełne składy, gram na DEI. Jeżeli chodzi o ustawienia grafiki to też szału nie ma, medium większość albo wyłączone całkiem co się da i w sumie i tak źle wychodzi.
Model K czyli z odblokowanym mnoznikiem, dobry wybór. Jesli chodzi o plyte glowna, poczytaj opinie na temat tego modelu. Mam phenoma x4 955 i u mnie tez wczasie walki potrafi spasc do 11 FPS, jest to bardzo irytujace. A jak u ciebie chodzi mapa kampani, tez masz spadki?