Czekajcie jaka to wersja gry teraz jest? 1.3 czy 1.4.
Wersja do druku
Czekajcie jaka to wersja gry teraz jest? 1.3 czy 1.4.
u mnie za każdym Patchem ( mam już 3 , wole Bety nie ruszać) powoli powoli do przodu od początkowo około 20fpsów do teraz około 40fpsów .
niby coś poszło do przodu w tej kwestii ale i tak odradzam teraz kupno , gra nadal kuleje ..
Znaczna poprawa jeżeli chodzi o AI wojsk , kwestie dyplomatyczne - w końcu coś się dzieje
może Patch 4 w końcu mocniej coś poprawi bo takim tempem to chyba na 50patchu powiem " o w końcu mogę grać " :)
p.s
Ktoś się orientuje kiedy jest finalna wersja Patch 4 ?
Widzę postęp si, ale nadal jest total warowo głupie.
Jeśli ma budynki to rekrutuje lepsze jednostki + najemników. Natomiast często bez sensownie przerzuca całe wojsko na granice ze mną, odsłaniając tyły.
Im większa nacja tym łatwiej ją obejść.
No to tak na szybko, wrazenia po nowym patchu - duze zmiany w dyplomacji, czy lepiej ta czesc gry teraz funkcjonuje? Nie koniecznie, otoz aktualnie mam okolo 7 sojusznikow wojskowych, ktorych pozyskalem bez wiekszego wysilku, przez co mam mase prowincji (w wiekszosci na ktorych nawet nie bylem) zaliczanych do warunkow zwyciestwa. Jezeli chodzi o wrogie armie na mapie to jest tu nieco lepiej, AI produkuje oddzialy elitarne, w tym w koncu jakies ciezsze machiny obleznicze, no i co najwazniejsze Ai zaczyna myslec bardziej taktycznie (jakiez bylo moje zdziwienie kiedy jedno z plemion barbarzynskich desantowalo w afryce 3 swoje pelne armie, a zanim to ogarnalem stracilem kilka miast :P ), co do zmian w bitwie nie powiedzialbym ze jest lepiej, przeciwnik leci kawaleria na pale, nie mysli nawet oskrzydlac i co mnie najbardziej boli - kompletnie nie oslania swoich machin oblezniczych, wystarczy miec tak naprawde na tylach gora 2 jednostki jazdy i wrogie machiny nie sa problemem. Z technicznych rzeczy generalnie zdupili co sie dalo, tury laduja sie wolniej, co 2-3 tury wywala do pulpitu czego na wczesniejszym patchu nie mialem, no i mam spadek mniej wiecej 5 fps w czasie bitwy w stosunku do patcha poprzedniego.
Po zainstalowaniu patch 4 beta zauważyłem na mapie taktyczne bardzo szybkie wyskakiwanie informacji o regionie, na który wskazuje kursor. Praktycznie od razu po pozostawieniu kursora na danym obszarze pojawia się info i ciągnie się za kursorem. Ktoś również zauważył taki stan rzeczy?
Co oni zrobili z tym patchem??? nacje w których miałem stosunki dyplomatyczne na +200 powypowiadały mi wojny. Wczoraj w ciągu 10 tur wojne wypowiedziało mi około 20 nacji i tylko widzę na mapie jak ze wszystkich stron napływają ich statki pełne armii... Max 10-20 tur i mnie rozwalą całkiem.... Muszą to ogarnąć w finalnej wersji patcha. Nie mam nic przeciwko wojnom , ale bez jaj 1vs20 to ja nie mam szans. Siedzi mi na miastach z 30 wrogich agentów i wszystko mi rozwalają. Nie da się grać...
Wczoraj udało mi się przebrnąć przez jakieś 15 tur nowej kampanii i postanowiłem skończyć po CZWARTYM wywaleniu do Windowsa. Wywala grę w trakcie bitew, w trakcie ich ładowania, a raz to nawet na mapie kampanii. Może to kwestia moda -gram ze STIM 1.7, tak więc poczekam aż coś z tym zrobią. A patch całkiem fajny, wreszcie coś się dzieje na mapie kampanii.
Tak jak patch 3 poprawił mi wydajność, tak 4 pogorszył znowu;/ mam średni sprzęt, ale bez przesady.A nie mam zamiaru zaczynać znowu nowej kampanii, myśląc, że to pomoże. Odstawiam grę, Total Wary są już dla burgerów, nie dla starych graczy.
Dyplomacja i bitwy były dla mnie jakimś tam wyzwaniem grałem na bardzo trudny. Mogłem poszukać pirata raczej niż dać 140 zł za wersję Demo. Najbardziej ta optymaliz. mnie zniszczyła, pokaz slajdów. A w dup*e z tym, nie gram. Wrócę do gry jak będzie w miarę grywalna
A na jakim poziomie trudności/wyzwania grasz?Cytat:
Co oni zrobili z tym patchem??? nacje w których miałem stosunki dyplomatyczne na +200 powypowiadały mi wojny. Wczoraj w ciągu 10 tur wojne wypowiedziało mi około 20 nacji i tylko widzę na mapie jak ze wszystkich stron napływają ich statki pełne armii... Max 10-20 tur i mnie rozwalą całkiem.... Muszą to ogarnąć w finalnej wersji patcha. Nie mam nic przeciwko wojnom , ale bez jaj 1vs20 to ja nie mam szans. Siedzi mi na miastach z 30 wrogich agentów i wszystko mi rozwalają. Nie da się grać...
Na legendarnym jak zawsze wcześniej. 'nacje w których miałem stosunki dyplomatyczne na +200 powypowiadały mi wojny.' To mnie najbardziej boli