Ja najbardziej właśnie widzę Ostermarkowe kolorki i krwistą czerwień u wojowników Khorna! :D
Wracając do tematu tajemniczej rasy z DLC, ja wierzę, że to będzie ktoś z tych trzech frakcji: Norsmeni, Tileańczycy, Estalijczycy.
Wersja do druku
Ja najbardziej właśnie widzę Ostermarkowe kolorki i krwistą czerwień u wojowników Khorna! :D
Wracając do tematu tajemniczej rasy z DLC, ja wierzę, że to będzie ktoś z tych trzech frakcji: Norsmeni, Tileańczycy, Estalijczycy.
Cokolwiek by to nie było, to zobaczymy twórczą moc CA. Ja stawiam na Tileą i BP z najemnikami jako unikalną mechaniką.
Jak widać ciągłe jojczenie na wszystkich forach o starego przyjaciela chyba coś ruszyło.
Osobiście obstawiam race pack ludzi zawierający trzy frakcje wzorem z poprzednich tytułów : Estalia,Tilea i BP. Tu już nie mają wymówki że były skomplikowane modele i animacje jak w przypadku innych,bardziej fantastycznych nacji i żądanie 7,5 euro za jedną frakcję ludzi byłoby moim zdaniem nie w porządku nawet na ich standardy ;)*
*O ile naprawdę to będą ludzie i CA nas nie zaskoczy jakąś zupełnie niespodziewaną frakcją.
To ma być race pack więc taki scenariusz nie wchodzi w grę ale obawiam się że przy TK uświadczymy to rozwiązanie :rolleyes:
Obyś się nie mylił Il Duce. Mi cebula z butów wystaje więc ze Zwierzoludźmi i Elfami czekam na jakąś kuszącą promocje, choć obawiam się że podobnie będzie z tą przyszłościową nacją - wszak proceder już zaistniał, a dla bogatych klientów z zachodu 17 euro to nie jest jakiś wielki pieniądz.
Cel kampanii? Jednoczenie Tilei i pewnie odparcie na samym końcu jakiegoś dużego waaa!!! zielonoskórych.
W przypadku TK to pewnie mordobicie z Nagashem
Jedyne co mi się w tym newsie nie podoba to to że skoro stary przyjaciel ma wyjść na koniec wakacji, to kiedy ma wyjść ta nowa rasa...
Pewnie wrzesień/październik, grunt że będą dalej wzbogacać jedynkę darmową zawartością. Może dostaniemy jednostki, których brakuje w Imperium nie wspominając już o kampanii Middenheimu i Moussilon z Todbringerem i Czerwonym Diukiem.
Mogę Ci zadać to samo pytanie, skąd pewność że tak będzie. Z wieloma rzeczami się myliłeś w swoich domysłach. Jeśli 3 powstanie Kislev dojdzie wtedy dopiero, ciekawe.
Po prostu sugeruje się tym jak CA wydawało DLC do jedynki i raczej w dwójce zrobią tak samo. Bo z punktu właściciela jedynki czuł bym się oszukany gdyby rasy 2 dostawały więcej DLC i jednostek niż rasy jedynki. Chyba że w planach 2 są DLC do ras jedynki wtedy na twój wariant bym się zgodził.
Czyli do jedynki dojdzie nowa rasa ludzi ale nie będzie to Kislev więc Norska, Estalia ,Tilea, BP? A które z nich miały AB? Swoją drogą dziwie że nie Kislev, do 3 daleko.
Tilea miała AB. Zwał się Dogs of War. Polecam sobie poczytać, nim wysuniesz taki wniosek ;)
A co do Norski, Estalii i Księstw Granicznych (wolę polskie nazwy królestw) to CA ma też swoje 3 grosze do dodania, więc wszystkiego się można spodziewać. W trzeciej edycji mieli jakieś tam marginalne jednostki, ale bez władców. Dodajmy do tego jeden szczegół - na necie krążą fanowskie AB (nie będę ich oceniał, czy są dobre, czy złe), więc to też możliwe. Z kolei co do Norski... pamiętam, że w White Dwarfie był artykuł poświęcony armii ze Skeggi. Musiałbym sobie numer tego czasopisma przypomnieć, ale na pewno były tam jednostki od tej norskańskiej kolonii.
Co do Kislevu... może to i dobrze? Jeśli Kislev będzie cudną nacją w tej trylogii to będzie miło. Znając mnie i tak kupię (jak wszystkie gry sygnowane tytułem Warhammer... no może poza tym niedorobionym plagiatem Plants vs Zombies z W40K) ;)
Nie wnioskowałem, po to umieściłem znak zapytania. AB Psów Wojny, spoko. Mieli by unikalną mechanikę najemników, więc prócz Norski która pasuje też do dwójki są najbardziej sensownym wyborem do jedynki. W sumie nie będę narzekał na nową nację, jak największy plus. Czyli do jedynki jeśli się nie mylę, mamy dostać Old Friend oraz nową nację. Fajna sprawa.
Tak, będzie Old Friend i nowa nacja. A skoro Old Friend ma być wielkości Krwawych Rycerzy to zostają 2 możliwości: Krell lub Białe Wilki i/lub Pantery.
Co do Psów Wojny, w ogóle Tilei, to byłoby ok, pod warunkiem, że w podstawie byliby Borgio Oblężyciel, Lukrecja Belladonna, Midas albo ten ostatni (nie mam na myśli Leonardo da Miragliano), a w Nowym Świecie dodatkowy, może Pirazzo - ten od zaginionego legionu.
Co do starego przyjaciela to mam nadzieje że nie będzie to imperialny smok. W sumie teraz CA pisze że to chyba nawet nie będzie jednostka.
Co do nowego raso paka. To moje typy są dwa: Norska lub TEB (głównie Tilea). Rasy takie jak szczurki, TK, Demony czy Ogry odrzucam bo one będą zarezerwowane do następnych części lub dlc do nich.
Sub rasy takie jak Karak Kadrin, Middenland, czy Mousillon, też odrzucam bo to są sub rasy, a nie całe nowe.
Tylko co to da do gry.
- Norska - Przede wszystkim, co najmniej 1 pozycje startową na górze mapy. Możliwość grania tymi złymi ale jako nacja osiadła. Teoretyczne flc po jakimś czasie z nową pozycją w nowym świecie. Teoretyczne dodanie czegoś do chaosu. Ciekawsze armie norski atakujące zwykłe. Minusy? Jeszcze silniejsze zniszczenia poczynione wśród nacji zwykłych.
Unikalna mechanika? Zajmowanie miast z portami (znaczy częściowo zdjęto by im ograniczenia podbojów), co mogło by nawet wyjść grze na dobre, bo Norska naprawdę szybko odbudowuje swoje spalone osady.
- TEB - Tu mamy kilka opcji. Ogólnie były byto jednostki najemnicze z tego Psów wojny.
a) Sama Tilea - byłaby zmieniona. Estalia i Księstwa dalej byłyby klonami imperium (Estalia mogła by się doczekać osobnej paczki przy okazji młota2).
b) Grywalna stała by się sama Tilea, ale Estalia i Księstwa zostały by jej klonami. Co byłoby chyba dużo lepsze niż bycie kalką imperium.
c) Zmiany dotknęłyby całego TEBu, i każdej z tych nacji daliby LL, znaczy każda stałaby się grywalna. Raczej nie realne, ale bardzo bym chciał.
Potencjalny minus? Brak jednostek z ras jeszcze nie obecnych np. Ogrów itd.
To zapowiedziane flc przy okazji tego raso paka.
- W przypadku Norski - doładowane jednostki do chaosu, zwierzaków i może imperium.
- W przypadku Psów wojny - prze kolorowane jednostki najemników dodane do macierzystych nacji.
Cytat:
Co do starego przyjaciela to mam nadzieje że nie będzie to imperialny smok. W sumie teraz CA pisze że to chyba nawet nie będzie jednostka.
A skąd ta informacja? O ile wiem to ma być wielkości Krwawych Rycerzy, a więc jednostka.
Co do natomiast tego:
Cytat:
To zapowiedziane flc przy okazji tego raso paka.
- W przypadku Norski - doładowane jednostki do chaosu, zwierzaków i może imperium.
- W przypadku Psów wojny - prze kolorowane jednostki najemników dodane do macierzystych nacji.
Jakoś w to wątpię. Każdy z regimentów najemników (a przynajmniej ludzkich) powiązany jest ściśle z danym miastem. Tak Strzelcy z Miragliano występują jedynie w Miragliano, ale dostęp do nich niekiedy (nie zawsze) mają niektórzy z przywódców innych miast. Wątpię więc w zabawę z kolorowankami tutaj. Tym bardziej ma to miejsce przy Niedźwiedzioludziach z Urslo czy Pustynnych Psach z Arabii. Nie mówiąc już o zaginionym legionie od Pirazza.
Old Friend ma być wielkości Krwawych Rycerzy, ale niekoniecznie jednostka. Czyli może być jednostką, ale nie musi. W takim razie równie dobrze to mogą być dwie jednostki (Białe Wilki i Pantery) jak i jakiś LL czy nawet zwykły lord/bohater dla jednej frakcji.
Dobry wujek Arroyo przypomina, że dziś zaczną się targi E3 dla Creative Assembly, zatem ciekawe, czy pokażą datę premiery Warhammer 2 i cenę.
Dzisiaj jest EA,jutro Microsoft. Najwięcej wydarzy się w poniedziałek i to wtedy właśnie będzie pokaz CA. Pisali nawet o tym na swojej stronie na fejsie.
Dokladnie CA bedzie mialo pokazy w poniedzialek ok godz 18/19 czasu europejskiego.
Warhammer 2 wychodzi 28 września tego roku. Każdy kto zamówi go w preorderze lub w pierwszym tygodniu sprzedaży, dostanie za bezcen nieujawnioną jeszcze rasę do pierwszej części trylogii. To DLC zostanie wprowadzone do obiegu przed wydaniem Warha 2.
Preorder (edycja kolekcjonerska):
https://getwarhammer2.totalwar.com/
Informacje o najnowszym Total Warze:
https://www.totalwar.com/blog/serpent-god-edition-faq/
Strona Steam gry (może jeszcze nie działać): http://store.steampowered.com/app/59..._WARHAMMER_II/
Od 19:00 prezentacja WH2 z E3:
www.twitch.tv/pcgamer
Dodatkowo za preorder lub zamowienie do tygodnia po premierze dostaje sie race pack do Warha 1 :)
Wiadomo już jaki?
Jeszcze nie podano
Ja mam nadzieje że to nie będzie to samo dlc o którym ostatnio mówili. Bo mój materializm nie pozwoli mi go kupić zaraz jak wyjdzie...
Zaktualizowałem posta o parę linków i informacji.
Kislev na 90%.
Ma własne budynki i ukrytą stronę na wikipedii gry.
Skubani ładnie zakryli obrazki 4 rasy z dwójki na tej grafice edycji kolekcjonerskiej :mrgreen:
Nie, to nie Kislev. Wyraźnie pisali, że Kislevu nie będzie póki co. Prawdopodobnie przed częścią trzecią. Bo to, że mają stronę na wikipedii gry to może świadczyć równie co tyle, że są w drodze, ale skoro nie teraz (przypominam o tym, co CA napisało), to jedynie przy trójce możemy ich oczekiwać
Co do pre-ordera. Zamawiam jeszcze w tym tygodniu - oczywiście zwykłą wersję (jakoś za tymi wszystkimi zabawkami nie przepadam, a i kwestie materialne nie pozwalają na to). A co do rasy to możliwości są cztery:
Norska, Tilea, Estalia no i niestety obawiam się, że Skaveni.
Wersja super optymalna:
Norska do młota1 i Teb do jako pre-order
Wersja inna.
Neorska lub teb do młota1 i Szczurki w starym świecie jako pre-order.
Opcja najmniej ciekawa to
Norska lub Teb do młota1 i później dodanie ich jako pre-order do młota2.
Skaveni to raczej dwójka - na obrazku po prawej wydaje się mi, że widać czubek pyska skavena z jego górnymi kłami i ostrzem uniesionym nad łbem.
Więc rasę do jedynki z preordera obstawiam Tileę.
Może być i tak, Asur. Za to skoro o TK pisali, że nie w pre-orderze, to możliwość jest jedna - przy połączeniu map będzie ona w formie DLC, inaczej musiałaby być pusta plama.
A wszystko to w promocyjnej cenie 60 euro xD. Plus jest taki,że trafiłem datę premiery czyli wrzesień choć po cichu liczyłem,że jednak cena będzie bardziej "ludzka",z pre-orderem się wstrzymam do momentu poznania polskiej ceny i ujawnienia tej rasy/ras,które dodadzą jako bonus do zakupu.
Z informacji o tej edycji.Cytat:
From the FAQ
"What game is the Early Adopter Race Pack DLC for?
The Race Pack DLC is for Total War: WARHAMMER, the first game in the trilogy that’s already released. But, the new Race will also eventually be playable on the extra combined campaign map, which is a whole new, massive campaign available shortly after the release of Total War: WARHAMMER II, and accessible by owners of both games.
What’s in the Race Pack DLC?
We will shortly announce what the Race is, but it will be a completely reworked faction for the Old World complete with new units including some unique new monsters, 2 new Legendary Lords each with unique skills trees, quest chains and unique starting positions."
Czyli nadal możliwe są Tilea i Norska. Norskę biorę ze względu na to, że w RPG'u jest ich "roster", a także w 3 edycji bitewniaka coś tam było.
A czy w Tebie są potwory?
Cytat:
new units including some unique new monsters, 2 new Legendary Lords each with unique skills trees, quest chains and unique starting positions."
Ituriel rozwiał trochę wątpliwości bo Tilea i ludzie nie są już możliwi :(. Słowo "monsters" to niestety słowo klucz w tym wypadku. Czuję że to jednak będą ogry z mechaniką hordy.
Ituriel, nie żeby coś, ale też się zdarzali. Smoczy Lord Elfów w Tilei jest, a jeśli doliczysz do tego późniejsze nowe jednostki jak jazda zimnokrwistych Ichi Chuichiego czy pancerne Orki itd. to tak.
EDIT: Z drugiej strony ciągle zapominamy o jednej rasie, która rozrabia i w Starym i w Nowym Świecie - Demony.
Bawiąc się w słówka:
jeżeli rasa ma być "reworked", to już w Starym Świecie być powinna. Dlatego odpadają moim zdaniem Ogry, Skaveni i Królowie Grobowca. Tilea rzeczywiście mogłaby mieć inną mechanikę (wspomnianą już tu chyba mechanikę najemników), a z Norską, to nie wiem co by mogli wprowadzić (Horda już jest, pół Horda?). Jakieś pomysły?
Z Norską można zostawić tak, jak jest. Przypomnę, że w Lustrii mają swoją jedną z siedzib, reszta jest w Norsce. Zostają jeszcze zapomniane Amazonki, które siedzą sobie w Amazonii - rzece w Lustrii. Doliczmy jeszcze Demony, jeśli nie będą zamierzali z nimi czekać do III części i rozbicia Chaosu od Archaona na 4 Bogów.