Wielkie dzięki!! :)
Wersja do druku
Wielkie dzięki!! :)
Zrobiłem tak jak pisales Wino czyli pogralem na czystym bellum i nadal wywala z bitew, pozostaje format bo nie moge nic zrobic z zepsutym dodatkkiem, a to pewnie jego wina.
No widzisz, pierwsza moja porada była trafna, ale nie, trzeba było napisać jeszcze 50 kolejnych postów.
P.S. skończcie do mnie pisać Wino, jestem wino. Forma grzecznościowa dotyczy słów "Ty", "Wy", ale nie przekręcania ksywki.
Tego moda trzeba instalować na czyste kingdomsy? Czy można mieć inne mody?
Można mieć inne. Ważne jest tylko, żeby zainstalować w katalogu mods i nie dodawać żadnego katalogu więcej (czyli \mods\BellumCrucis6\) i zainstalować wszystkie 3 części Bellum (part 1, part 2 i bugfixer). Potem na to wrzucasz Megasubmoda i podbijasz świat.
Od czego zależy zachowanie Mongołów? Oni mają jakiekolwiek zadania i cele narzucone przez gre, które są stałe, czy to jest całkowicie przypadkowe? Pojawili się u mnie kilkanaście tur temu, na wschodnim krańcu mapy dwie armie i wódz, kilka tur później po jednej - dwóch armiach w każdej z prowincji mniej więcej od halicza na wschód, no i od tamtego czasu wszystkie te armie podążały w kierunku Krymu, aż wreszcie zeszły się w jego okolicach i już wspólnie ruszyły na zachód. Zawsze się tak zbiegają w jedno miejsce i łażą razem, nie atakując nikogo wcześniej, czy to jakiś błąd?
Zawsze złażą się w jedno miejsce a potem sieją zagładę bo jak to się mówi w kupie siła i raźniej:)
Jak zaatakują to zaczniesz tęsknić za czasami jak tak sobie chodzili. Chyba, że daleko od nich jesteś.
no to bardzo sie cieszs ze bedzie wreszcie jakies wyzwanie :-)
moja wschodnia granica przebiega od nowogrodu przez pskow wilno grodno halicz 'cos na i' az po asperon (nie pamietam tych dwoch ostatnich). na wschodzie od wielu lat leje sie wlodzimierskie z polowcami a na poludniu wegry z bizancjum, ja nie bije sie z nikim, wiec jestem dosc dobrze przygotowany.
oni sobie zajma miasto i stworza normalne panstwo czy tylko spaceruja i sieja spustoszenie?
Jak zajmią miasto na stałe i będzie info, ze mają nową ojczyznę zaczną podboje.
A grasz na czystym Bellum czy na Megasubmodzie?
gram caly czas na tym co mi dales do testowania
To wrzuć sobie najnowszą instalkę Megasubmoda V. Jest kilka rzeczy poprawionych.
Edit: W tym temacie w ostatnim poście dałem fix nr 1 do Megasubmoda: viewtopic.php?f=367&t=12871
Mam prośbę czy mógłby mi ktoś podesłać plik export_descr_unit bo przez przypadek go nadpisałem, a nie mam kopii z góry dziękuje.
THX Araven
Proszę, oryginalny plik z 6.3 export_descr_unit http://www.sendspace.pl/file/d7d9a25e27d70825dd752d4
Witam, mam pytanko. Zainstalowałem submoda V ale coś jakiś błąd był no to usunąłem wszystko, zainstalowałem BC od początku, a potem submoda.. i wywala mnie, pisze, że muszę zmienić grafikę na niższą bo mi bitew nie odczyta czy jakoś tak.. Szkopuł w tym, że wcześniej chodziło mi płynie na dość wysokich ustawieniach..
Usuń map.rwm i próbuj dalej. Mnie niekiedy też tak pisało, ale kolejne wczytanie i ok było.
Kurcze, nie działa. Jakieś inne pomysły ? ;/
Chciałbym pograć, bo od jutra ferie świąteczne :)
To wgraj jeszcze raz, tylko przeczytaj od nowa dokładnie instrukcje i sprawdzajczy czyste bellum działa jak je wgrasz, bo może w tym problem, a potem czy z megasubmodem działa.Cytat:
Zamieszczone przez Łokero
Spróbuję, tak czy siak dzięki;)
Witajcie,
po wgraniu Bellum gdy włączam grę pojawia się to czarne okienko windy (cmd) a potem mam błąd cmdlineextinstallerexe - zły obraz i propsys.dll nie jest przeznaczony do uruchamiania w systemie windows albo zawiera błąd. Grać można no ale to chyba nie jest normalne? Ktoś wie co z tym zrobić, bo google mi nie pomogło i czy w ogóle coś robić, bo gra się uruchamia i można spokojnie grać.
brakuje mi w tym modzie jakiegoś oddziału czeskiego chociażby jako najemnicy
Polska ma jednostkę wzorowana na czeskich husytach, wozach bojowych od 1370 albo 1380 roku. Husyci chyba są jako najemnicy w XV wieku, ale nie pamiętam na 100%.
Aravenie masz chyba na myśli Tabor? Ogólnie bardzo się wkręciłem w Bellum rewelacyjny mod. Wcześniej mój staruszek komputer udźwignął tylko, jakże wielkie wymagania starego Romka, oraz wielu modów do niego. Teraz na nowym sprzęcie można się pobawić :D polecam każdemu.
Tak, chodzi o Tabor.
Witam. Mam pytanko znow. Otóż gram w BC 6.3 bez submodów (znów Jerozolimą) no i od parunastu kolejek spada mi przestiż. Nie wiem dlaczego. Wszystko idzie dobrze, podbój i w ogóle. Zmiotłem z powierchni egipt w może 10 kolejek. Załączam save - w tej kolejce mam tylko 5% prestiżu, lub już 0. Nie pamiętam. Ktoś wie od czego to zależy ? Dodam, że w radzie miałem 10 głosów, 3 neutralne i 7 przeciwko..
http://przeklej.net/file_details/168086.html
Sprawdź cechy króla. Jak ma jakieś negatywne to go zabij. Ew. walcz nim zwycięskie bitwy często dodają prestiżu. Koronuj go tez w stolicy.
No co Ty, Baldwin III to istny ideał :P
Jak to, koronuj ??
Baldwin jest koronowany. Poradniki do Bellum czytałeś?
Misje Rady wypełniaj, podatki obniż.
Podatki zawsze ustawiam najniższe, misje wypełnione, akurat byłem na krucjacie. Cóż, wystąpiła mi liga baronów, ale jak zbudowałem zgromadzenie reprezentantów mam już 85% poparcia.
Dobra nowina ale jednocześnie zła(jeden z członków opuścił ekipę i wprowadził prohibicje na modyfikowanie mapy-żadnych zmian tam nie będzie ani w SI)-wczoraj napisałem do Mr Crow z zapytaniem o nowej wersji moda nic nie odpisał ale zauważyłem nowy wątek na forum:P
Oto i on: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... nd-preview
Smutna wiadomość jesli chodzi o sprawę z mapą. Po cichu liczyłem że wydadzą nową wersję w styczniu a tu taki klops. Nie pozostaje nic innego, jak cierpliwie czekać :(
Ale się coś odezwali. Dzięki za info.
Trudno Brancaleone to jeden z 3 podstawowych Twórców Bellum.
Info o wydaniu premiery:
P:When will it release?
O:We hope in the first half of 2014
Czy linki do pobierania w pierwszym poście tego tematu są oficjalnie najnowszą wersją moda, czy trzeba szukać po innych postach?
Tak, 6.3 czyli jak na razie najnowsza.
Pytanie co trzeba usunac/zmienic w skryptach by na jednoski nie czekało sie 8 tur a 4 jak w medievalu
W skryptach nic. Kilkaset wpisów w pliku export_descr_buildings trzeba zmienić z rekrutacją. Grasz w czyste BC 6.3 ? Tam rekrutacja jest dość szybka. Zamiast zmieniać wpisy buduj wyższe poziomy koszar i stajni i strzelnic.
Ten skrypt o kasę za prowincje jest na prawdę upierdliwy.. na początku kolejki nigdy nie mam więcej niż 5k... oczywiście nie da się nic zrobić nie zaczynając od nowa ?:)
W oryginalnym BC 6.3 jest upierdliwy. Jego zmiana na łagodniejszy to konieczność nowej kampanii i usunięcia pliku map.rwm z kampanii w jaką grasz.
Teraz prośba moze ktoś podesłać campaign script do Bellum 6.3? Trochę się bawiłem a teraz nie chce odpalić gra