-
Kolejna marka robiona pod Blizardowską metodę wysysania kasy od fanów. Prosta sprawa. Pierwszy Starcraft oferował 3 kampanie plus dodatek i kolejne 3 kampanie. Starcraft 2 oferuje 1 kampanie na jedną grę, i masz na 5 lat zarobek na naiwniakach , którzy tę serię lubią.
Sega idzie o krok do przodu. Dają 4 rasy w jednym egzemplarzu gry, bo będą się diametralnie różnić rozgrywką, dlatego tylko zrobią 4. Potem wyjdzie ze 3 dodatki, bo cały Chaos to na jeden dodatek, potem może Elfy, Zwierzo-ludzie, Szczurki, Mumie etc, może Kislev, Bretonia, Araby, inne kraje Imperium, mają dużo możliwości. Wszystko to połączą by działało na mapie globalnej i masz. Zarobisz znacznie więcej niż na jednej grze z większością ras. Plus polityka DLC, bo jakoś krwi w rozgrywce nie uświadczyliśmy. Na plus na pewno wygląda jednej mapy i silnik graficzny i bohaterowie. Ale polityka by wydoić fanów mi się mocno nie podoba, bo śmierdzi na kilometr Blizardem, który doi naiwniaków WoWem od lat.
-
1. Arabia NIE MA SZANS pojawienia się ani w podstawce, ani w DLC - oficjalnego armybooka nacji nie ma, tak samo jak Estalii.
2. Zbytnio przesadzasz, łatwo nie jest zrobić od nowa wszystkich nacji, różniących się wszystkim - 4 nacje na sam początek wystarczą.
-
A moim zdaniem 4 nacje to zdecydowanie za mało jak na podstawkę, bo powinny być wszystkie główne z Warhammera a w dodatkach ew. jakieś mniej ważne.
-
Powiedz mi w takim razie, które uważasz za mniej ważne? Jak na taki mały teren, te 4 nacje są wystarczające. Patrząc na ilość nacji w 8 edycji to na Bretonnię chyba nie ma co liczyć. Zresztą jak nie podoba się wam TW: Warhammer to kupcie sobie Medieval II z Kingdomsem i pobierzcie Call of Warhammer, od razu będzie mniej narzekaczy.
-
-
Norska, Arabia, Estalia i te przeróżne, które nie mają oficjalnych AB. Ale takie jak Chaosy Khorne'a, Nurgle'a, Tzeentcha i Slaneesha, Skaveni czy wszystkie odmiany Elfów to podstawa...
-
Nie byłbym taki pewny, że Arabia nie pojawi się prędzej czy później, w końcu więcej nacji=więcej DLC=więcej kasy
http://wiki.totalwar.com/w/Dwarfen_Melee_Infantry_Blog
Dziennik dewelopera o Khazadach
-
Mówiłem - nacje bez oficjalnych armybooków nie pojawią się, jeśli GW nie zrobi armybooków do nich. Ale GW nie zrobi tego, bo teraz im w głowie Sigmarines'i.
A co do Chaosu - jeśli to okres przed Końcem Czasów, gdy Chaos nie atakuje, tylko przygotowuje się do inwazji, to jest to dobre.
-
Nie ma co gdybać, przecież dodatki już są zapowiedziane. W każdym po dwie rasy z puli: Elfy, Skaveni, Jaszczuroludzie i Ogry.
-
Dla mnie lepsza jest grą, która daje mało nacji, ale dopracowane i możliwość dokupienia kolejnych w DLC. Jak nie lubię jakiejś to DLC nie kupię, bo po co. Poza tym w ten sposób spada lekko cena gry, bo dodatki cześć tego biorą na siebie.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk