Re: PYTANIA POCZĄTKUJĄCYCH GRACZY
witam,
interesuje mnie jedna jednostka. spotkalem ja w bitwie tylko raz i teraz nie moge namierzyc w zadnym opisie. mianowicie jedno z egipskich miast mi sie zbuntowalo. buntownicy dostali jednostke sloni, ale takich wyjatkowo jebitnych sloni. gdzie moge znalezc opis tej jednostki? przegrzebalem troche i znajduje tylko opisy jednostek frakcji. buntowniczych nie znalazlem. za wszelka pomoc z gory dziekuje.
pzdr,
Pawel
http://www.youtube.com/watch?v=k9YaERywmv4
Gdzieś widziałem opis tych słoni, ale nie znam na pamięć. Kojarzy mi się tylko, że był pozostawiony duchu żartobliwości, np: był tam taki fragment: ,,ich jeźdźcy są niemyci" 8-)
Jeśli to jest ta jednostka przedstawiona na filmiku to są to najemnicy, których można nająć chyba w Syrii czy gdzieś w tej okolicy :). Jakoś nigdy się nimi nie interesowałem wolałem polegać na moich hoplitach.
Cytat:
Zamieszczone przez Sam Vimes
Jeśli to jest ta jednostka przedstawiona na filmiku to są to najemnicy, których można nająć chyba w Syrii czy gdzieś w tej okolicy :). Jakoś nigdy się nimi nie interesowałem wolałem polegać na moich hoplitach.
Z tego, co wiem to one pojawiają się tylko jako rebelianci oraz za użyciem cheatu.
Cytat:
Zamieszczone przez Maharbal
http://www.youtube.com/watch?v=k9YaERywmv4
Gdzieś widziałem opis tych słoni, ale nie znam na pamięć. Kojarzy mi się tylko, że był pozostawiony duchu żartobliwości, np: był tam taki fragment: ,,ich jeźdźcy są niemyci" 8-)
yubtseb. to jest ta nazwa, ktorej potrzebowalem. teraz trza tylko mocniej poszperac. dzieki!:)
ninija edit: znalazlem. nareszcie odnalazlem mojego patrona...
G'nitek'ram - God Of Shiny Things That Mortals Do Not Need But Desire Anyway
btw, na jednym forum znalazlem takie info:
yubtseb od tylu - bestbuy
g'nitek'ram od tylu - marketing
taaaak, to cos dla mnie:)
a ja mam pytanko które od zawsze mnie nurtowało :P
Czy Numidia słonie może mieć jedynie w bitwach gracza?
Bo niby są one na army liście a w kampanii ni jak nie mogłem nigdy ich zrekrutować :P
Tak, tylko w bitwach gracza. Ta jednostka to przecież najemnicy na słoniach bojowych ;)
Rzym jako jedna frakcja kieruje sie tylko na północ. Wolałbym żeby atakowali Kartagine i Greków, to zależy chyba od wymagan kampanii. Jak zmienic te wymagania kampani zeby kierowali sie w rozne kierunki ? To są juliusze
Raczej od wzajemnych relacji frakcji. Plik descr_strat - na samym dole pliku masz owe relacje, pokombinuj z core_attitudes romans_julii, gauls, carthage i greek_cities.
Juliusze zawsze kierują się na północ, Brutusie w stronę Grecji a Scypioni w kierunku Afryki.