Re: Pytania początkujących moderów
Cytat:
Zamieszczone przez Turumbar and death
Ja działałem na milku ale nigdy nie odpalałem animacji jestem debilem w tej kwestii, jedyne co umiem to dopasować animacje tak żeby jednotka działała w bitwach po co ci ruchome animacje w milku???
A odpakowałeś animki z med 2???-przy którymś poradniku tak kazali zrobić.
Uff, jakoś sobie poradziłem. Ściągnąłem zestaw skryptów pod Maxa i teraz wszystko działa tak jak chciałem. Robię moda pod pierwszego Medievala i przerabiam animacje 3d na animowane sprite'y 2d. Do tego jest potrzebna pełna animacja z teksturami żeby porobić screeny każdej klatki pod różnymi kątami i potem spiąć je w jeden plik.
No i tak jak radziłeś, ściągnąłem cały zestaw rozpakowanych animacji z medka. Przydatna rzecz.
Jak ktoś wie jak dodawać nowych członków rodziny królewskiej do drzewka, to bardzo bym prosił o instrukcje. Może też ktoś wyjaśnić dlaczego jak zmieniam imię księżniczce to wywala mnie do windy?
Witam
Mam pytanie czy ład publiczny w miastach da się regulować tylko garnizonem czy istnieje też jakiś plik gdzie są zapisane startowe wartości dla ładu i poprzez edycję tego pliku można się bawić wartością ładu
Sadam86
descr_campaign_db
i export_decr_buildings różne bonusy z budynków do prawa, szczęścia itd.
Artem.pl
Imię księżniczki, można się poruszać w ramach imion z pliku names. Dodanie imienia jakiego nie ma w tym pliku dla danej nacji to ctd.
Araven dzięki za odpowiedź, ale pytanie dawno nie aktualne :-) Za to mam inne- jak zrobić event który nie będzie miał określonej tury w jakiej się pojawi, ale żeby wiązał się z objęciem władzy przez króla?
Dzięki Araven a czym ten plik ugryźć bo mi otwiera go internet explorerem:) i może jakaś podpowiedź który fragment odpowiada za ład
Sorki to descr_settlements_mechanics użyj na nim edytuj. Prawy przyciski i edytuj będzie wtedy jak plik tekstowy. Po nazwach się zorientujesz. Tam można sporo pozmieniać.
Artem.pl napisz do Mietka77 on zrobił kilka eventów do Bellum.
W descr_campaign_db widziałem właśnie agentów i szanse powodzenie ich działań itp., a teraz wszystko gra jeszcze raz dzięki.
Problem w tym że Mietek mnie ignoruje, coż napiszę do niego jeszcze raz.
Przeglądnij pliki w data to na pewno znajdziesz ;)