Dania
http://speedy.sh/pPMSX/mko23t27dania.sav
Wersja do druku
Dania po Aragonii???
tura dla Polski
dzieki za info Zachar Rome przysłoniło oczy ,bedzie dzisiaj do wieczora
Jednak muszę sie wstrzymać z turą aż otrzymam konkretną odpowiedz :
w tej turze Milanos traci 5 miast ,wlazł na teren Włocha :lol: co daje pretekst do kolejnej wojny -ale to nie moja sprawa ale co istotne pytanie jest czy Milanos przejmuje nacje angielską i będzie nią grał .Taka bowiem zmiana wymusza na mnie zmianę strategii a sory ale wojna to wojna i w zastępstwie nie powinno sie jej wypowiadać sam sojusz do tego nie daje prawa no chyba że wasalczy sojusz.
Chyba że Milanos bedzie grał anglią i danią ale w tedy oczekuje z jego strony jednoturowej karencji dla armii angielskiej włącznie z wycofaniem sie z mych ziem np na statki ,po prostu z innym graczem byłaby szansa sie dogadać ja na tym właśnie straciłem.
Jeżeli Duńczyk wkroczył na moje ziemie to złamał regulamin, ponieważ opowiadając się po stronie jednego sojusznika miałem prawo zamienić sojusz z drugim na 5 turowy pakt o nieagresji, co zresztą zrobiłem i odnotowałem w jego ambasadzie.
No to tak zacznijmy od tego że dawno było ustalone że Anglik idzie mi pomóc, nowy gracz który kurde ile zrobił max 2 tury? nagle chyba coś chciał innego wykombinować. Kurde przestańmy tu narzekać raz że wziołem danie która już stała na przegranej pozycji bo 1 vs 2, dwa w obliczu tak licznych porzuceń KO myślę że nikogo na miejsce Angli nie znajdziemy więc oczywiste wychodzi że ja będę zanią robił tury.
Co do tego wejścia no wlazłem ale w taki sposób że Polska armia się schroniła na granicy no fakt stała już na terytorium makaroniarzy i gdy ją pokonałem moja armia wlazła automatycznie na ten teren. Zresztą tutaj MG może nakładać kare bo złamanie jest, tury nie cofnę :P .
Co do tej armii Anglii walnę focha jak Mg każe mi ją wycofać bo Polski i Anglii mimo wszystko żadne pakty nie łączą więc mogłem wchodzić nawet w zastępstwie gdyż uważałem iż to będzie na korzyść danego państwa ooo :P .
ok. Kary nie będę się domagał. Proszę tylko o wycofanie w następnej turze i dotrzymanie obowiązującej nieagresji.
Milanos gra Anglią będzie na korzyść Danii przede wszystkim ,to nie jest tak że nie ma znaczenia ty zrobiłeś turę w zastępstwie po mojej gdybym wiedział że bedziesz grał Anglią nie wykonywałbym ataku na północ ,sorki nie ma żadnego info że anglia idzie ci z pomocą gracz Anglii widać miał inne plany nacja nie była zgłoszona do przejęcia .Ty przejmujesz nacje w ważnym momencie wojny i dziwisz sie że protestuje gdym przecież był złośliwy to powiedziałbym nie ma zgody na gre w zastępstwie przez ciebie bo następuje jawne wykorzystywanie nacji w zastępstwie dla własnej korzyści ,ja jednak znając sytuacje z brakiem graczy proponuje nie ma sprawy graj dwiema nacjami ale dajesz mi ture do dostosowania do nowej sytuacji naprawdę nie oczekuje wiele.
Jeśli sie nie zgadzasz to niech decyduje MG.
Będę robił za Anglię, w zastępstwie za Milanosa. Wyjeżdzam jutro rano i wracam dopiero w piątek na wieczór, także jakby doszło, to proszę poczekać.
czekamy na decyzje MG