Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 6 - SWEBO
No cóż, w kwestii barbarzyńców najbardziej pragnąłem Scytów, ale to mój gust. Byłaby jakaś odskocznia od tych co preferują piechotę, ale dobra tam ujdzie.
Cytat:
Ale, że aż tyle barbarzyńskich to mnie akurat cieszy
Pół biedy gdyby te 3 frakcje barbarzyńskie się różniły w znacznym stopniu, bo jak będą podobni do siebie pod względem jednostek to ciekawie nie będzie... Dobrze by było gdyby je zróżnicowali. Ciekawa sprawa byłaby z tymi Seleucydami, niewątpliwie byliby ciekawą nacją, ale skoro jest Macedonia to ich może nie być, wszak te państwa pod względem kulturowym wiele się nie różniły.
Ja się na tym zbytno nie znam, ale wydaję mi się, że Selukidzi byli mieszanką kultury,,orientu'' i grecji.
Czyli różnili się, nawet dość chyba znacznie.
Obstawiam że pojawią się Egipcjanie (CA coś o nich mówiło...) i Partia bo to jedyna frakcja wschodnia :/
Cytat:
Zamieszczone przez JanHetman
Ja się na tym zbytno nie znam, ale wydaję mi się, że Selukidzi byli mieszanką kultury,,orientu'' i grecji.
Czyli różnili się, nawet dość chyba znacznie.
Musiały być na pewno duże wpływy orientu, ale armia nadal składała się raczej z wojaków na wzór hellenistyczny.
Ja cały czas mam nadzieję, że następne dwie frakcje to nie koniec, po prostu chcą podtrzymać dyskusje na forach nie pokazując jeszcze np. kolejnych dwóch slotów na państwa. Przecież Armenia, Pont, Scytowie czy Sarmaci, Trakowie (w serialu Spartacus dość popularnym w USA ich pokazali przecież) oraz Luzytanie (z podbojem Hiszpanii Rzymianie męczyli się 60 lat chyba) są naprawdę ciekawymi frakcjami, które jeśli już pojawiają się na mapie (a w sumie muszą odgrywać dużą rolę) będą miały jakieś swoje własne jednostki. Skoro więc będą już w grze i tak.. Dodanie ich byłoby świetną niespodzianką i dobrym ruchem dla CA. Pewnie to nie jest takie proste, skoro PC Gamer pisze o odmiennym interfejsie dla każdej kultury i innych "drzewkach rozwoju", ale napewno muszą mieć speców od marketingu, a oni już wiedzą ile zależy od opini graczy na metacriticu itp.
Dla CA dobrym ruchem będzie umieszczenie wielu ciekawych frakcji w DLC, w ten sposób zarobią mnóstwo kasy ;)
Jeśli będzie to tak jak obiecują, a nie jak w Shogun 2 gdzie klany są prawie identyczne (przeszedłem trzema rodami kampanie i dopiero Otomo robi różnicę w rozgrywce), to może im to się jeszcze uda. Ale przykład polityki EA czy Activision pokazuje, że takie zbyt chciwe zachowanie może sprawić, że zanim się obejrzą staną się symbolem pazerności i wyleje się na nich fala krytyki jak np. na Mass Effect 3 do którego szybko dorabiali DLC z zakończeniem :/
Frakcje beda Ale niegrywalme dlc chyba beda na odblokowywac by mozna bylo grac
Cytat:
Zamieszczone przez Kerdej
Jeśli będzie to tak jak obiecują, a nie jak w Shogun 2 gdzie klany są prawie identyczne (przeszedłem trzema rodami kampanie i dopiero Otomo robi różnicę w rozgrywce),
Zastanów się dobrze, co mieli zrobić w Shogunie jak Japonia to jedna kultura, jeden kraj. I tak zrobili dużo jak na możliwości.
Cytat:
Frakcje beda Ale niegrywalme dlc chyba beda na odblokowywac by mozna bylo grac
Albo poczekamy na moda od Dartha* z wielkoma frakcjami.
*choć na emeryturze to może zrobi moda.
Cytat:
Dla CA dobrym ruchem będzie umieszczenie wielu ciekawych frakcji w DLC, w ten sposób zarobią mnóstwo kasy
Trza zarabiać w końcu, trudne czasy na rynku gier, studia padają wydawcy też choćby takie THQ.
Darth nie robił chyba dotąd modów na wiele frakcji, poprostu go pożyczał (mod total factions, czy coś w tym rodzaju).
Darth tylko to wszystko do siebie sklejał, organizował i dodawał nowe AI (nawet launcher nie jest jego autorstwa ) i efekty. Do tego chyba jeszcze balans jednostek.