Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Nocny Grabarz
Chyba czas wrócić do shoguna2 ;) imo najlepszej części total war patrząc również na modyfikacje.
PS: wiadomość z CA
"Hiya, we are hoping to implement patch 2 early next week. It is currently undergoing intense internal testing and we are hoping to release it as soon as we can."
Cytat:
Zamieszczone przez Sethinify
adi zauważ że niemal każda jednostka czasem wymaga dodatkowej zachęty do ataku ja tak straciłem już kilka oddziałów miotaczy i kawalerii dodatkowo to u mnie oddział po wykonaniu swojego rozkazu stoi i nic nie robi o.O i tak może wokół niego bić się ponad 3000 ludzi a on dalej stoi i patrzy sobie zamiast zaatakować wroga i wesprzeć swoich sojuszników.
No to tez dosc denerwujace. Albo daje sie wybic miotaczom. Mogliby zrobic jakas mala inicjatywe dla oddzialow. Oddzial ustawia sie atomatycznie w strone wroga i przyjmuje pozycje obronna albo atakuje gdy wrogi oddzial chociaz ostrzela go, o albo wycofa sie poza zasieg.Ale czego to ja wymagam:)
A poleccie jakies mody do Szoguna 2? Bo cos widze,ze jeszcze rozegram kampe MP na nim.
Cytat:
Zamieszczone przez ajax
Mod Radoius + legandary przywrócił blask grze :D uffff koło 20 tury grania Kartaginą przegrałem praktycznie::D
Co prawda AI dalej głupie szczególnie przy oblężeniach ale wróg już nie ma problemów z kasą i niepokojami i tworzy spore stacki armii.
Zostałem okrążony przez 2 floty i jedną armię lądową.
Nigdy w życiu nie byłem tak szczęśliwy z porażki w grę z serii TW :D
Obawiam sie,ze to sam poziom legendarny:)Ja gram na nim samym bez modow i mam podobna rozpie..Ai nie ma klopotw z kasa na legendarnym(w ogole ma?wiem gracz zawsze je ma ;)). W Szogunie 2 na tym poziomie 3 prowowy Takeda mial 15 tys armie. Mozliwe,ze gra "najlepiej" bedzie grywalna na legendarnym plus jakies mody.
Mam głupie pytanie: jak zwerbować championa?
Cytat:
Ciekawe. Ja widziałem jego kampanie chociażby z shoguna kiedy kampanie przegrał a mimo wszystko grał do końca... ciekawe
Ale musisz przyznać, że kampanie kończy dość często, a czy zwalone savy, czy coś innego się nie dowiemy.
A jak myślicie, dodadzą Family Tree?
Cytat:
Zamieszczone przez radoxx4
A jak myślicie, dodadzą Family Tree?
Z ich tempem to pewnie w dodatku :mrgreen:
A tak serio, jak dobrze zrozumiałem, ten patch ma wyjść oficjalnie na początku następnego tygodnia.. w sumie po co oni wydają te bety?
Jedno jest pewne, po takiej wtopie podnieść im się będzie ciężko, zwłaszcza jeśli faktycznie przepuścili taki budżet o jakim była mowa. Przyznam, że pierwszy raz poczułem niepokój jak zobaczyłem te przerośnięte miasta na mapie kampanii (skojarzyły mi się z Cywilizacją) i ten nieszczęsny filmik z E3. Od tej pory moja irytacja na tego przesadnie rozentuzjazmowanego debila z kucykiem, z Rally Point znacznie wzrosła.
Niestety, rzeczywistość okazała się jeszcze gorsza...
Pewnie wybaczyłbym CA bugi i niedopracowania (w końcu przez te wszystkie lata można się było przyzwyczaić), ale kilku rzeczy nie jestem w stanie zaakceptować - zdobywania punktów w bitwach, większej niż potrzeba ilości umiejętności specjalnych dla jednostek, braku trzymania szyku w walce. Osobiście kojarzy mi się to z Królem Arturem, który klimatem przypadł mi do gustu, ale grać się w niego nie mogłem, głównie z tych powodów.
Żeby nie było samego narzekania, to może ktoś się orientuje, czy jest temat (oficjalnie lub przez mody), na poprawkę tych rzeczy? Głównie chodzi o wywalanie tego durnego capture the flag i szyków, tak żeby chociaż w części przypominało to walkę dwóch starożytnych armii, a nie sylwester w remizie.
Cytat:
Zamieszczone przez ziolo9712
Cytat:
Ciekawe. Ja widziałem jego kampanie chociażby z shoguna kiedy kampanie przegrał a mimo wszystko grał do końca... ciekawe
Ale musisz przyznać, że kampanie kończy dość często, a czy zwalone savy, czy coś innego się nie dowiemy.
tu masz racje choć ja obstawiam, że za dużo bawi się modami i przez to traci save'y
Cytat:
Zamieszczone przez rutek21
Ja już nie wiem nic.
Mój znajomy po moim krzyku rozpaczy kiedy to kupiłem grę, stwierdził, że chce zobaczyć to na własne oczy ale szkoda mu kasy i ściągnął z neta wersje RLD. O dziwo dzwoni do mnie po kilku godzinach i pyta się mnie o co mi chodzi, że i owszem jest mega dużo błędów ale z modami, które mu przesłałem gra śmiga aż miło. Cóż, moja szczęka chwilę szorowała po ziemi, i długo nie czekałem jak tylko ściągnąłem tą samą wersje co on. Jakież było moje zdziwienie, że instalacja przebiegła bez żadnych problemów, gra po zaopatrzeniu jej w mody jest bardzo stabilna i "szybka". Grafika wygląda bardzo dobrze i gra chodzi płynnie! <szok> Jedyna różnica to to że gram w języku angielskim, ale nie przeszkadza mi to. Zacząłem grać Spartą na poziomie normall. Dyplomacja funkcjonuje, AI więcej robi niż ja wychodząc z propozycjami sojuszy, praw handlowych i zbiorowych ataków. Frakcje mimo, że giną po kilku turach powracają i znowu są w grze i walczą. Tura trwa średnio 40 sekund! mierzyłem stoperem (z wyłączoną opcją śledzenia ruchów AI). Wróg atakuje mnie dużymi armiami i na polu bitwy już nie raz przegrałem. (moje zdziwienie kiedy konnica ateńska mnie oflankowała - bezcenne). Szpiedzy i Championi sieją spustoszenie w mojej armii co chwila mi zabijając generała. Wszystko gra i huczy! Jedyny mankament, który pozostał to te punkty kontrolne, ale i tak mam wrażenie, że lepiej to działa. Bitwy na normalnym polu bitwy bez punktów, stanowią już jakieś wyzwanie, dzięki modowi to teraz moje jednostki prędzej uciekają niż wrogie. Po prostu cud miód malina. No i grafika nie pokazała mi dotychczas ani na morzu, ani na lądzie żadnych rażących craschów jak to miało miejsce w oryginale. Mam ochotę napisać do dystrybutora, żeby ściągnął wersje RLD i to zaczął wypalać na płytkach a mi oddał kasę...
Wymyslasz:D. Zadzialal u Ciebie tzw. efekt placebo;). U mnie gra tez smiga, nie mam zadnych crashow czy CTD ale strata generalow co chwila, to dosc wkurzajace. I tez mam powracajace frakcje. Co samo w sobie jest dziwne czyz nie? Skoro jedna frakcja powraca ciagle;)Widocznie jest spora grupa graczy, ktorzy jak Ty zadowalaja sie tym co dostaja i daja sie "przeblagac" drobnymi korektami(stad Ca nie stara sie wiecje niz tzw. min.). Oczywiste jest,ze przegrasz gdy atakuje cie przeciwniki co ma kilkukrotna przewage. Rownie dobrze mogliby kazdemu Ai dowalic 20 tys woja na starcie;).
Cytat:
tu masz racje choć ja obstawiam, że za dużo bawi się modami i przez to traci save'y
Moze sie bawi za duzo lulokiem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez rutek21
Mam ochotę napisać do dystrybutora, żeby ściągnął wersje RLD i to zaczął wypalać na płytkach a mi oddał kasę...
Była o tym już moda w jednym temacie, jeżeli odpali się tryb offline w steam (a piraci nie mają w ogóle steama) to gra potrafi chodzić szybciej.
Mi się nie chce babrać w testowanie tego, ostatnio jak przeszedłem w tryb offline, to przez kilkadziesiąt minut steam sądził iż na online wrócić nie mogę...