Myślę że pomoże ci najpierw przeczytanie opisów budynków, tego co napisali o prowincjach w encyklopedii i przejście samouczka ;)
Normalnie nie wierzę że można mieć w tej grze takie problemy.
Wersja do druku
Myślę że pomoże ci najpierw przeczytanie opisów budynków, tego co napisali o prowincjach w encyklopedii i przejście samouczka ;)
Normalnie nie wierzę że można mieć w tej grze takie problemy.
jeżeli masz problemy z buntami we wszystkich prowincjach to najwidoczniej źle je rozbudowałeś
Hm jak zwiększyć/zmniejszyć podatki? Ja mam tylko opcję opodatkowanie i okienko na "ptaszek" ?Cytat:
Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
Można tylko zwolnić z podatków. Nie da się ich zmniejszyć.
Up up
Sprowadź dyplomatę, tego trzeciego agenta. Jeśli niepokoje są związane z kulturą.
Nie da się zmniejszyć podatków dla wybranej prowincji - podatki zmniejszamy dla całego państwa.
Czytam opisy budynków,rozwijam również technologię sprzyjające zadowoleniu społecznemu, militarne odstawiłem na bok, a opisy prowincji chyba będę musiał przestudiować.Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Chyba faktycznie tak jest, przeczytałem właśnie mini poradnik Samicka i moje państwo czekają wielkie zmiany, dobrze, że przynajmniej kasy mam pod dostatkiem ;)Cytat:
Zamieszczone przez wybobrak
A da się, ikonka ze skrzynią-Trade & Finance, jest tam suwak poziomu podatków, tyle,że dla całego państwa.Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
He he
Tak mi się nie spodobało to uproszczenie zarządzania podatkami że przestałem go używać. I nawet zapomniałem że taka opcja istnieje.
Drogą sprostowania, nie tylko ja tworzę ten poradnik. Cały czas dodawane są nowe treści i warto co pewien czas zaglądać. Co ważniejsze, cały czas mile widziane są wszelkie uwagi, uzupełnienia, korekty i teksty opisujące kwestie pominięte (szczególnie budowa armii, bitwy multi i kampanie online). Podrzucam odnośnik: viewtopic.php?f=471&t=14655Cytat:
Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
Jednocześnie cieszymy się, że poradnik odwiedza ktoś więcej poza wymienionymi w liście płac i googlebotami (ktoś te 1300 odwiedzin musiał zrobić :)), a co ważniejsze słowa w nim zapisane znajdują recepcje w działaniach. :)
Od siebie dodam, że agenci awansując dają bonusik do ładu, który można wykorzystać przez użycie ich zdolności na terenie własnej prowincji. :)
Bingo!, poradnik jest tym,czego najbardziej potrzebuje gracz nowy w total war lub o niewielkim doświadczeniu. Zwykle przyzwyczajamy się do pewnego automatyzmu w grze. Tymczasem można w ten sposób pominąć, przeoczyć najbardziej odpowiednią chwilę do wprowadzenia zmian we własnym państwie. Wszelkie współczynniki warto śledzić na bieżąco, nie pomijając informacji o możliwości zmian w panelu wiadomości, jak też innych "migających powiadomień" (cechy agentów, dowódców). Gra nabiera głębszego wymiaru, a dopilnowanie każdego aspektu procentuje w przyszłości.
Jak pisałem, zapraszam do komentowania, poprawy i dodawania własnych przemyśleń. Projekt od początku nastawiony jest na uczestnictwo w nich większej grupy osób, bo nie sposób w niecałe 3 miesiące przewiercić się przez wszystkie państwa i ich specyfikę. :)