Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
HP lubi się przegrzewać :) I luty lubią mu puszczać :) Ładnie wygląda, sporo bajerów, niezłe bebechy. Ale jakość średnia.
IMO Sony>Toshiba=>Asus :)
PaskudnyPludrak, albo masz problem ze stabilnością zasilania(napięcia,moc) albo się coś przegrzewa. Aczkolwiek wtedy komp powinien mulic a nie wieszać się :)
Exar - to bierz Toshibę i nawet nie zastanawiaj się nad alternatywami ;) To będzie dobrze wydane dwa i pół koła.
Pludrak - odkurzanie odkurzaniem, ale idź do pierwszego lepszego sklepu komputerowego i kup sobie sprężone powietrze i po prostu przedmuchaj wszystko w cholerę. Jeżeli to nie pomoże, to faktycznie możesz mieć twarde uszkodzenie.
I powiedz mi jedno, masz kartę graficzną z wiatraczkiem ? Ponadto Mac dobrze mówi, możesz mieć problem z zasilaniem, tylko żeby to sprawdzić musisz sobie skołować nowy zasilacz z kablem.
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
I powiedz mi jedno, masz kartę graficzną z wiatraczkiem ?
Tak z wiatraczkiem . Nic nie muli ,nie ma żadnych błędów graficznych w grach (artefakty etc) tylko właśnie nagle gaśnie monitor (tak jakby przechodził w stan spoczynku) ,a reszta działa bo słychać dzwięk :roll:
A pozycz od kogos karte graficzna i podlacz do siebie, zobacz czy to samo bedzie. Najlepiej jakby to byla karta o podobnym poborze mocy
Pludrak - ja stawiam na zasilanie. Skombinuj sobie najpierw nowy zasilacz ( łatwo zdobyć ) a potem ew. jakąś kartę graficzną i sprawdź które z tych dwóch urządzeń nawala.
Cytat:
Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
Czy ktoś wie czym może być spowodowane nagłe gaśnięcie monitora (jedynym ratunkiem- twardy reset) ,głównie podczas grania ,ale czasem też przy włączaniu komputera
a ja mysle, że to karta. Identyczne objawy mialem na Asusie GeForce GTS 250. W serwisie oczywiście najpierw sprawdzali zasilacz ...malo tego po dłuższej przerwie w eksploatacji wszystko wracało do normy. Ale po kilku minutach pracy, wystarczyło uruchomić ponownie komputer i grafika nie dawala już żadnego sygnalu na monitor. To nie dzieje sie od razu, a narasta z czasem (najpierw monitor gasł raz, dwa razy na tydzień, po restarcie działał jak nalezy, ale po kilku tygodniach nie dawało sie go uruchomić w ogóle)
Re: dx8vb.dll - brak pliku
Nie znam się na routerach, modemach itp. a mam do wykorzystania bon z neo i chciałbym kupić właśnie jakiś router pod neo 6mb ale w związku z nieznajomością tematu boję się capnąć coś pod dsl zamiast pod adsl, więc stąd moje pytanko do was, co z tej listy:
http://www.neo24.pl/komputery-i-akcesor ... ery-1.html
doradzilibyście pod neostrade. Nie ukrywam, że czy tańszy router tym lepiej gdyż wifi będzie używane w weekendy i sporadycznie w tygodniu, nie będzie służył do gier, droższy sprzęt mi jest zbędny..
Z góry dzięki za podpowiedzi.
edit-
chyba to będzie najlepsze:
http://www.neo24.pl/router-edimax-ar-72 ... ar-7284wna).html
??