Podaj mi dokładną lokalizację gry i moda. UAC wyłączyłeś?
Wersja do druku
Podaj mi dokładną lokalizację gry i moda. UAC wyłączyłeś?
Tak samo. Próbowałem je włączać, ale nici.
Czyli wychodzi na to, że wersja 7 różni się od 6.3 w zasadzie tylko tym, że wycięto z niej najfajniejsze skrypty, żeby przyspieszyć przewijanie tur. Sorry, ale to krok w stronę klasycznego medka. Wolę grać wolniej, ale ciekawiej. Wracam na 6.3. Dobrze, że są jeszcze linki. :)
Ale w BC 6.3 nie masz Litwy.
I Bułgarów Nadwołżańskich, o ile się nie mylę?
To fakt, nie ma. Z Bułgarami to i tak słyszałem, że są jakieś kłopoty, ale Litwa by się przydała. Jak pograłem trochę Polską na wersji 7 to już skubańce próbowali mnie podgryzać. Tylko patrzeć Kiejstuta :) Fajni są też ci nowi agenci - kaci. Często zdarza się przecież, że chcesz się pozbyć kogoś ze swoich szeregów i wysyłaj go wtedy na samobójcze misje, albo ładuj na statek i wysyłaj przeciw piratom. A tutaj kat robi swoje i zbyte. :) No, ale Polską gram rzadko, a dla jednych katów nie będę rezygnował z większości fajnych skryptów. Szkoda, że ulegli marudzeniom na zbyt wolne tury i poszli w tę stronę. Miałem raczej nadzieję, że jeszcze coś dodadzą, a nie wytną. Np. fajni byli ci księża z Das Heilige Römische Reich, którzy posiadają jednocześnie cechy generałów (czy raczej generałowie, którzy zostają księżmi). W podstawce zdaje się może tak tylko papież, w BC nie pamiętam, może jeszcze antypapieże. Fajna rzecz.
Ja tam również wolę BC 6.3, bo najnowsza wersja wprowadza niekoniecznie korzystne zmiany też jak np. sporo brzydsze twarze HD (tylko u Lazarytów lepiej wyszły) czy jakieś kwadraty kolcze wystające spod hełmów, podobno będące czepcami. Frakcja Bułgarów jest fajna, ale już Litwa ma właściwie taki sam rooster jak Polska... Ogólni też jakość wykonania niektórych jednostek to mocny krok w tył w porównaniu do 6.3, zwłaszcza jak patrzę na skandynawskich jarlów...
Tak przy okazji. Ma ktoś jeszcze submoda na free upkeep do czystego BC 6.3? W tematach żaden link już nie działa.
W 7.0 nie ma skryptów na poddanie się i doszkalanie agentów, jakie były w 6.3. Z Bułgarami jest ok obecnie.