Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Do obeznanych w temacie: czy oprócz 6, 12-funtówek pieszych i jednego rodzaju haubic, Księstwo dysponowało jakąś inną artylerią (znajdującą się w rosterze innych państw), którą możnaby dodać?
Jak ma się kwestia zmiany portretów polskich generałów? Jak patrzę na biednego księcia Poniatowskiego to mi się serce kraje, co CA zrobiło z jego, jakby nie patrzeć, przystojną twarzą...tak sprawa tyczy się Tadeusza Kościuszki...
Możliwe, że tylko zdawało mi się, ale ktoś wspominał zaraz po wyjściu NTW, że w patchu ma pojawić się odpowiedni portret księcia Poniatowskiego. Był w ogóle jakikolwiek odzew w tej kwestii z CA?
Jest możliwa edycja naszych generałów, tak, by nadać im imiona i nazwiska tych realnie dowodzących w okresie napoleońskim?
I jak wygląda sprawa zmiany nazwy Polska->Księstwo Warszawskie? Jakiekolwiek ciekawe odkrycia w plikach?
Z góry dziękuję za udzielenie wyczerpujących informacji na nurtujące mnie pytania ;)
po takich zmianach możesz dostać bana na steamie np. za cheaty...wiem steam jest głupi.
A TW w ogóle objęte jest systemem VAC? Jak zrobi się to w formie modyfikacji to nic się nie stanie, tyle osób gra na modach.
A czy wie ktoś kiedy i czy w ogóle wyjdzie do Napoleona jakaś Łatka ? Te Białe mundury mnie już trochę irytują co jakiś czas trzeba wychodzić z gry frustrujące. :(
Wreszcie mialem okazje troche pograc - IMO gra jest duzo trudniejsza niz ETW. Komp jest troche sprytniejszy podczas bitew (ale tylko troche - np. zupelnie nie radzi sobie z atakowaniem budynkow), ale najwiekszym utrudnieniem jest zmniejszony limit amunicji - przez to praktycznie nie mamy szans pobic o wiele liczniejszej armii, bo sie nam ammo skonczy a walce wrecz wygra ten kogo jest wiecej. Komputer tez w koncu buduje w miare normalne armie i laczy je ze soba a nie wysyla na nas po 2 oddzialy milicji na raz.
Spodobaly mi sie tez bitwy morskie - raz, ze jest zancznie wiekszy wybor okretow a czas budowy tych wiekszych jest na tyle dlugi, ze trudno odrobic straty, dwa ze graficznie bija na glowe ETW.
Mi się ostatnio coś ściągało. Wersja gry w dolnym rogu się nie zmienia, nowych jednostek też nie zobaczyłem. Komuś też coś ściągało?
Nic, zapewne dowiemy się dopiero jak na steamie będzie taka wiadomośc. Nic tylko czekać.
od 2 tygodni reklamują nowego Steam-a więc już się boję co wykombinują żeby tylko nie wpadli na genialny pomysł jak Ubisoft i nie wprowadzili tylko gry online bez możliwości wyłączenia neta. I tak mam dość problemów.... :x
Czy w bitwach multi juz nie strzela tylko pierwszy szereg?